Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova otkrio je jutros medijima kako je Sanitarna inspekcija otkrila čak 18 osoba koje se nisu pridržavale propisane samoizolacije

Rekao je i to kako će biti kažnjeni, no kakva god kazna bila, ne odgovara počinjenom prekršaju. Tih 18 osoba, pod uvjetom da doista imaju koronavirus, mogli su zaraziti na desetke i stotine osoba, a upravo to se pokušava izbjeći.

1 KOMENTAR

  1. Koji pojam “samoizolacija”…. tehnički neizvedivo, a evo i zašto: Ako sam ja u samoizolaciji to znači da sam u njoj kod kuće. U kući žive drugi ukućani. Kako ta moja samoizolacija može izolirati druge ukućane? A oni nisu u izolaciji i cirkuliraju normalno, što znači da ako je neka osoba u “samoizolaciji” zaražena, tko može sačuvati obitelj, ukućane od zaraze? Kako će pacijenti u samoizolaciji ići po namirnice, kuhati, kupati se a da ne dođu u doticaj s ostalim ukućanima? Pod uvjetom da pacijent živi sam, tko će mu donijeti namirnice, plaćati račune itd a da ne dođe u kontakt s njim…? Pojam “samoizolacija” je jedan lihvarski termin koji krije nesposobnost i nepripremljenost sistema da sve pacijente u izolaciji propisno zbrine i zaštiti. Bitno da dobro zvuči a što je “Car gol” to nije bitno uopće, bitno da je politika opravdala sebe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime