Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić jutros je podnio ostavku

Njegovo pismo ostavke objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,

ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina, napisao je Marendić.

Ostavku je prihvatio resorni ministar Davor Božinović. Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova dr. sc. Davoru Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno.  
Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime