Zabrinjavajuća vijest dolazi nam iz Križevaca. Tamošnji tim hitne medicinske pomoći intervenirao je 26. ožujka kod pacijentice sa izraženim znakovima plućne bolesti

Poslana je u bolnicu u Koprivnici. Dan kasnije je pacijentica priznala da je bila na rođendanu na kojem je bilo nazočno više desetaka ljudi. Testirana je na koronavirus nekoliko dana kasnije i jučer se pokazalo da je pozitivna. U međuvremenu su članovi tima Hitne medicinske pomoći iz Križevaca obavljali svoj posao i bili u doticaju sa brojnim pacijentima, no do jučer, neslužbeno doznajemo, nisu testirani! Testiranje je obavljeno danas u 14 sati i pitanje je kakvi će biti rezultati.

Ovo je ujedno i pitanje za ministra Vilija Beroša, ali i upozorenje da se provede istraga i utvrdi odgovornost onih koji su propustili reagirati na vrijeme. Kako to da se test za navedenu pacijenticu čekao od 27.ožujka do 1.travnja? Zašto nisu na vrijeme testirali članove tima Hitne medicinske pomoći iz Križevaca? Koliko su mogli ili jesu zarazili ljudi?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime