Prema izvješću KBC-a Split preminulo je 5 osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine

Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije 9 je novooboljelih osoba zaraženih korona virusom i to iz Splita 3, Solina 2, Makarske 1 (iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dugopolja 1, Podbablja 1 i Omiša 1. U odnosu na jučerašnji dan još je 19 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

Među novooboljelim osobama 4 osobe su zdravstveni djelatnici, od čega 3 medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti. Osoba se nalazi u samoizolaciji već 14 dana te od tada nije u kontaktu niti sa korisnicima doma niti sa djelatnicima. Nakon isteka 14 dana ista je testirana na covid infekciju i njen nalaz je pozitivan. Od novooboljelih osoba 4 osobe su iz samoizolacije. 86 osoba je hospitalizirano. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 9 osoba je na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 8 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 497 slučajeva zaraze korona virusom.

3 KOMENTARI

  1. Kako je moguće da se zarazii osoba koja je prošla sve dane kod kuće. Dolaskom na zamjenu u Dom sraijih osoba u Makarskoj na nagovor dir. Marije L. te se nakon tri dana zarazu na Covid 19.Kako je dotična dir. M. L. odgovorna za djelovanje u pandemiji i postupanju te totalno dezinfekciju objekta.Postavlja se pitanje – dali se dezinfekciju uopće radila. Ako nije svjesno ili njerno je zatražila više djelatnica i korisnika doma. Molim institucije da provjere moje navode i postupe u skladu s zakonom…

  2. Očito se radi o namjeri kako zaraziti što više osoba.kako bi uzela još love od potencijalnih kandidata za smještaj.
    Kako je moguće da se zarazii osoba na zamjeni nakon 3.(tri)dana rada u Domu za starije u Makarskoj.
    Pitanje je : jeli direk. Marija Lelas radila dezinfekciju prostorija nakon prvih zaraza u Domu. Naravno, NIJE jer se svaki put od iste direktorice postavlja pitanje “tko će to sve platiti”
    Dakle SVJESNO I NAMJERNO je izbjegava la dezinfekciju objekta Dosma za starije osobe Makarska…
    Vrijeme je da se postupi u skladu sa zakonom(policija i DORH).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime