Zbog čudnovate poslovne suradnje općine Starigrad i građevinskog poduzeća Ploter d.o.o., policija i Županijsko državno odvjetništvo u Zadru imat će, po svemu sudeći, pune ruke posla.

Brzopleto i neozbiljno
Koliko brzopleto se krenulo u sudski spor, najbolje ilustrira podatak kako se u tužbi poziva na čl.16 Ugovora o izvođenju radova na 4. fazi izgradnje Novog groblja odnosno da je izvođač radova prekoračio rokove, a nije ishodio produžetak, a to zapravo definira čl.15 spomenutog ugovora.

Prilikom dogovaranja posla na izgradnji IV. faze Novog groblja u Starigradu nije gotovo ništa ispoštovano. Suprotino Ugovoru, Ploter je izveo samo zemljišne radove prekoračivši iste za 22,9% u količini i novcu. Krste Ramić, da bi prikrio sve štetne radnje, pogodovanju izvođaču radova, a na štetu općine Starigrad, pokrenuo je čak tri tužbe (sudska spora), a jednu čak i protiv samog izvođača radova, tvrtke Ploter d.o.o. u stečaju. Time samo dodatno povećava troškove odvjetničkih usluga i sudskog postupka, a na štetu općinskog proračuna. Naime, stečajni upravitelj u Ploteru Branko Morić osporio je tražbinu općine Starigrad s obrazloženjem kako „za istu nema sporazuma između dužnika i vjerovnika, a nema ni sudske presude za tražbinu“. To nije spriječilo Krstu Ramića da krene u sudski postupak na račun poreznih obveznika, mještana Starigrada. Iz tužbe koju je Krste Ramić kao načelnik općine Starigrad podignuo protiv poduzeća Ploter d.o.o. u stečaju je vidljivo da je novi izvođač radova, Stipčević d.o.o. s naručiteljem radova, odnosno općinom Starigrad sklopio novi ugovor 12.svibnja 2016. u kojoj te dvije stranke dogpovaraju da će nastalu financijsku štetu platiti Ploter d.o.o., a da ih o tome nisu obavijestili, tražili njihovu suglasnost?!

Tražbina je osporena jer nije bila valjana…

Naknadno se ispostavlja da Ploter d.o.o. nije financijski odgovoran za štetu jer nikada nije napravljen sporazum ili nekakav drugi pravni akt koji bi regulirao i definirao takvu eventualnu obavezu! Naravno da stečajni upravitelj Branko Morić nije prihvatio takva fiktivna potraživanja već bez ikakvog sporazuma ili pravomoćne sudske presude. Iz dostupne dokumentacije je razvidno da je Ploter d.o.o. iz ugovora o izgradnji IV. faze Novog groblja izvršio pripremne i zemljišne radove, a čudno je da ugovor koji nije ispunjen ima vantroškovničkih radova u vrijednosti od cca. 35 tisuća kuna, a ukupno su troškovi prekoračeni za nevjerojatnih 180 tisuća kuna!

Brzopleto napisana tužba

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime