Dana 17.12.2010.Zdravko Mamić, veliki reformator hrvatskog pravosuđa izrekao je povijesnu izreku: „Nećeš razbojniče“! Više je Mamić napravio za reformu pravosudnog sustava nego sve Vlade i ministri pravosuđa „jadne naše“ pa…

Mamić je mislio da kraja nema, družio s elitom, sucima, političarima, izdašno sponzorirao „kriminalnu organizaciju“ i mislio da će mu to biti dovoljno. Mislio je biti čak i “šef kriminalne organizacije“. Sada mu je možda jasno tko je ipak gazda u ovoj državi. Ni ponuđena jamčevina od po 20 milijuna kuna za svakog od nogometne braće nije bila dovoljna da sutkinja zagrebačkog suda na zahtjev USKOK-a ne bi napravila presedan i odlučila da za Zdravka Mamića, i njegovog brata Zorana također, nema mogućnosti kupovine slobode jamčevinom. Mamić je dijelio novac sa Modrićem i Lovrenom. Oni su „počasni građani“ a on… U miru Širokog Brijega može razmisliti o tome koliko je njegovo bahaćenje bilo realno. Mamići se čude kako su i zašto su oni postali žrtve političkog progona?! Pa svatko u „jadnoj našoj“ zna da nam pravosuđe nije neovisno, svatko zna da kod nas (ne)funkcionira pravna država.

  • „Kriminalna organizacija“, je najbolja stranka i najbolja stvar koja se desila RH ikada. Problemi koji su izgledali “nerješivo” u Hrvatskoj ne postoje,jasno sve je to zahvaljujući„kriminalnoj organizaciji“. Zato je Veliki Vođa Plen Ki-mun odlučio napraviti svoj posao i riješiti još jedan veliki problem. Zločesti i i neuki novinari i mediji koji pišu o „netemama“, ignoriraju i napadaju Vladu, iznose neprimjerene kritike, vrebaju svaku pogrešku Vlade, izmišljaju, otkrivaju i pod pritiskom opozicije objavljuju afere, ne razumiju politiku i to da je „kriminalna organizacija“, najbolja i jedina dobra stranka, neće to više nekažnjeno raditi. Veliki Vođa Plen Ki-mun će zaustaviti „hibridno ratovanje protiv njegove Vlade” – konačno!!! Pa nismo mi Iran ili Kina pa da novinari mogu svašta pisati, baviti se glupostima i objavljivati svakakve gluposti „neće da može“. Era zločestih novinara i nepotrebnih medija koji pišu pod pritiskom opozicije novim zakonom završava! Vlada će potrebnim medijima (uglavnom tiskanim koji objektivno pišu i pišu ono „što treba“, bave se „temama“) osigurati ogromne nove potpore. Ove druge medije (uglavnom portale) koji kritiziraju i pišu za opoziciju će kazniti dodatnim porezom na internetsko oglašavanje, tko ih je… Veliki Vođa Plen Ki-mun riješiti će i ovaj problem. Država novim zakonom znatno jača „hrvatsku demokraciju“ konačno! To je najbolje što se hrvatskoj može desiti! Radujte se narodi!
  • Očito je ministrica Nina Obuljen puno naučila od Dobrice Ćosića, književnika, člana SANU, bivšeg predsjednika države („otac srpske nacije“). VelikoSrbin je napisao sljedeće: „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bjedu, lažemo zbog poštenja. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Zna ovo dobro i ponaša se u skladu s ovim i ministrica Obuljen.
  • Turističku zajednicu ZD nam vodi kineziolog, a Grad ZD vodi ginekolog. Da tom kineziologu i tom ginekologu ponude bilo koji posao, nema veze da li su stručni, znaju li išta o tom poslu i mogu li ga obavljati, ako je dobra plaća, oni bi to prihvatili. To je takva sorta ljudi – uostalom velika većina članova i ministara „kriminalne organizacije“ su takvi. Možemo samo reći „zemljo otvori se“ i tako naglasiti koliko se sramimo njihove gluposti da bi najradije propali u zemlju.
  • Zbog kaznene prijave (USKOK-u i DORH-u) gradskih vijećnika protiv gradonačelnika Branka Dukića i pročelnice Dine Bušić imenovani (Dukić i Bušić) su trebali već davno biti u istražnom zatvoru. Zašto nisu i kada će biti uhapšeni? Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnica Dina Bušić prijavljeni su za: kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti (čl. 291. Kaznenog zakona RH), kazneno djelo nezakonitog pogodovanja (čl. 292. Kaznenog zakona RH), kazneno djelo primanja mita (čl. 293. Kaznenog zakona RH). Kako su kaznena djela počinile službene osobe (dužnosnik – gradonačelnik i službenik u jedinici lokalne samouprave), radi se o predmetu koji je u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) – ovo je uskočki predmet. Okrivljenici su zlouporabili i iskoristili svoj položaj i svoje ovlasti kako bi sebi i drugoj osobi pribavili korist, pogodovali jednom ponuditelju kako bi se s tim točno određenim ponuditeljem i isključivo s njim sklopio ugovor o kupovini, platili nerealno visoku cijenu od 50.000,00 eura za djelo mladog autora, a sve kako bi osigurali velika sredstva za naknadnu „diobu“ i u njoj sudjelovali. Doznali smo da će na kraju Mediterraneo koštati porezne obveznike oko 60 tisuća eura a ne 50 tisuća koliko je bilo navedeno, jer Grad mora obračunati i platiti porez na dohodak i druga javna davanja. Hoće li i kazna počiniteljima radi ovoga biti veća?! Ako ovo USKOK ne odradi kako treba i nikog ne uhapsi onda treba razmišljati o ukidanju USKOKA – neka samo ostane Jedriličarski klub Uskok, jer taj klub dobro radi i na korist je građanima. Ništa nas ne treba čuditi jer „kriminalna organizacija“ blokira državu u svim područjima, a pogotovo u pravosuđu.
  • Prošli tjedan osoba od velikog povjerenja u Zadarskoj županiji, „pročelnik za preseljenje“ (uskoro uskokov optuženik ili makar „svjedok pokajnik“) je započeo AKCIJU PRESELJENJA. Zaposlenici UO za obrazovanjekulturu i šport su premješteni iz prostora u vlasništvu Zadarske županije (zgrada na Narodnom trgu) u zgradu Pošte na Relji. Sve službenicesu bile šokirane!!! Sada se pitaju hoće li makar dobiti žuta odijela i skutere – makar nešto?! Premještene su iz uvjetnog prostora u neuvjetan prostor! Za svoj prostor (UVJETAN) Zadarska županija nije plaćala ništa, a za tuđi prostor (NEUVJETAN) treba plaćati najam. Kako će ovo „pročelnik za preseljenje“ objasniti istražnim organima – koga će okriviti za ovo?! Pa on je ovo odradio, je li tražio objašnjenje, je li tražio pismeni naputak?! Radi poslušnosti (samo radi toga) postao je pročelnik, dobio je dobru plaću, članstvo u UV, dobije i stimulaciju (za ovo što nitko normalan ne bi napravio) – pa zaslužio je onda da dobije i kaznenu prijavu. Hoće li za milijunsku štetu napravljenu Zadarskoj županiji i poreznim obveznicima itko odgovarati?! Trebali bi odgovarati privatnom imovinom! Zadarska županija diže milijune eura kredita koje treba uložiti da bi se Županija preselila iz uvjetnog u neuvjetan prostor. Zadarska županija nikad nije plaćala pa ni sada ne plaća ni Eur za najam  zgrade (pa ovo je „njena“ zgrada) i nitko je ne „tjera“ iz ove zgrade! Ovaj objekt cca 2.000 m2 sa pripadajućim zemljištem od cca 3.500 m2 vrijedi milijune Eura (na tržištu elitnih nekretnina danas i preko 15 mil. Eura). Ima li itko normalan u „kriminalnoj organizaciji“ da ovo zaustavi?!

Ivo Andrić bi rekao: Svuda po svijetu ima budala. Ali izgleda da je kod nas centrala“!

Lijepo je biti član „kriminalne organizacije“, možeš zloupotrijebiti položaj i ovlasti, možeš napraviti milijunske štete poreznim obveznicima (gore navedeno), možeš pljačkat, silovat okolo, jurcat autima, motorima utrke, drogirat se, ubit čovika i nećeš u zatvor. Zato likovi postaju članovi „kriminalne organizacije“, zato oni i svi njihovi izlaze na izbore i glasuju za „kriminalnu organizaciju“! Gdje je kraj?!

Ako će hrvatski katolici politiku smatrati pukim prljavim poslom, kojeg treba ostaviti prljavim ljudima, bit će i ostati drugorazredni građani u vlastitoj zemlji. Moraju se uključiti, moraju se boriti! Moraju reći: „NEĆEŠ RAZBOJNIČE“!Najmračniji krugovi pakla su rezervirani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani“: Dante Alighieri.

Jema puno lipih stvari koje triba kazat pa se kronika uskoro nastavlja!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime