Za koji dan dobivamo novog glavnog državnog odvjetnika. Kad smo već pomislili da će Hrvojku biti jako teško nadmašiti, još jednom se pokazalo da trebamo imati puno povjerenje u „kriminalnu organizaciju“ i neiscrpnu septičku jamu „kriminalne organizacije“

Piše: NE SMIMO REĆI!

Državni odvjetnik postaje kandidat za kojeg Predsjednik Milanović kaže: „Predloženi kandidat, Ivan Turudić, ne zadovoljava ni minimalne kriterije koji se u demokratskom društvu podrazumijevaju prilikom izbora na dužnost glavnog državnog odvjetnika. Ivan Turudić nije politički neovisan, nije etičan, a nema ni profesionalni ugled nužan za obavljanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika. Baš suprotno, jedini je od svih sudaca u Hrvatskoj koji javno i nedvosmisleno deklarira svoju bliskost i privrženost HDZ-u”. Ture bure turudija je jedna politička propalica. Sudio je konjokradicama i švercerima duhana. Došao je u Zagreb preko HDZ-a na najkompleksniji sud u Zagrebu. Došao je u Zagreb i preko HDZ-a meteorski napredovao. To je čovjek vrlo skučenih intelektualnih osobnosti”.

Logičan izbor u korist očuvanja tradicije kriminala, korupcije i nepotizma. Ni najjačim talijanskim mafijama (Camorra, Cosa Nostra, Ndrangheta …) nije uspjelo da u talijanskoj Vladi imaju svojeg državnog odvjetnika. Priča je sad zaokružena, krug je zatvoren. Car i Kralj, Živi Bog na zemlji, Gospodar života i smrti, Hranitelj gladne djece, Veliki Vođa Plen Ki-munizvanredno je u praksi primijenio pravilo „Ne znanje, ne pamet, ne struka već družina i klika”.

Članovi „kriminalne organizacije“ dali su štampati i planiraju na dan imenovanja u Saboru nositi majice s natpisom „Go, Trudy, Go“Biti će to praznik demokracije na ‘rvatski način!

Turudić će se pobrinuti da ne bude curenja informacija prema van. Od sada informacije smiju curiti isključivo prema „kriminalnoj organizaciji“. Završava era zločestih novinara koji pišu o „netemama“, vrebaju  pogreške Vlade, otkrivaju i objavljuju afere, ne razumiju politiku i to da je „kriminalna organizacija“, najbolja i jedina dobra stranka! Očekujemo da u zatvorima završe svi novinari i ostali građani koji su prozivali i otkrivali „kriminalnu organizaciju“ zbog korupcije. „Kriminalna organizacija“ samo nastavlja gdje je stala.. Hrvate više ni Bog ne spašava…

Članovi „kriminalne organizacije“ kradu ŠTO god mogu, kradu KAD god mogu, kradu GDJE god mogu, kradu SVE što uhvate prljavim šapama. Uz ovakvo krivosuđe, ubuduće lopine iz „kriminalne organizacije“ samo IŠIJAS MOŽE UHVATITI!

Zanimljivo je kako je Veliki Vođa Plen Ki-mun (genij kakvoga od Tesle Svijet još nije vidio) s genijalnom DaliĆkom hitno osmislilo i pokrenuo poseban zakon (Lex Agrokor) kako bi Borg zaradio milijune i kako bi se nekome pogodovalo (nedavno smo doznali kome). Za nekoliko godina stanje će biti slijedeće: Vujnovac i lešinari raskomadali Agrokor i prodali što se prodati dalo, porezni obveznici obeštećuju Todorića, Ruse i ostale oštećene Lex Agrokorom.

Dolaze izbori pa će nam „kriminalna organizacija“ na državnoj i na lokalnoj razini stalno navoditi svoje uspjehe i projekte. Na državnoj razini to je Šengen, Euro, možda i Nabijan! Na lokalnoj razini puno je projekata u koje se ulaže milijune eura i kad se oni završe građani u Gradu ZD i Zadarskoj županiji će „živjeti bolje“ nego u Luksemburgu ili u Švicarskoj. Navesti ćemo samo neke od njih.

Hotel  i trgovačko-poslovni centar u Gaženici

Priču o izgradnji hotela i trgovačko-poslovnog centra u Gaženici pokrenuo je zadarski poduzetnik Ivica Surać. Sarag Gaženica, investitor komercijalnog centra u Gaženici s naglaskom na hotel je 2019. godine dobio građevinsku dozvolu iz Ministarstva graditeljstva (UP/I-361-03/19-01/193, urbroj: 531-06-3-19-0011 od 18. studenoga 2019.), a nakon dugog putovanja do Grada Zadra, iz Odjela za graditeljstvo su tek u kolovozu 2021. ispisali rješenje o komunalnom doprinosu – kasnilo se slučajno, ZNA SE.

Radi se o 8,5 milijuna kuna koliko je razrezano Sarag Gaženici, koji je nominalno investitor komercijalnog centra u Gaženici s naglaskom na hotel. Investitor se žalio pa ga je Visoki upravni sud RH oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa. Naime, Lučka uprava Zadar (davatelj koncesije) i Sarag Gaženica (ovlaštenik koncesije) sklopili su Ugovor o koncesiji za gospodarsko korištenje dijela lučkog područja putničke luke Gaženica-Zadar za izgradnju i korištenje objekta/objekata komercijalnog centra ugostiteljsko-turističko-poslovno-garažnog sadržaja, broj: KN-04/2016 od 27. kolovoza 2019.. Gle čuda Ugovorom o koncesiji na investitora nije prenesena obveza plaćanja komunalnog doprinosa! Slučajno, ZNA SE! Sve je u početku bilo dogovoreno! Tko je pisao i po čijem je nalogu napravljen baš ovakav Ugovor o koncesiji?! Kakva je uloga u ovome ravnatelja Lučke uprave ZD, kakva je uloga UV Lučke uprave ZD, što je radio Predsjednik UV, kakva je uloga u ovome genijalnog županijskog pročelnika za pomorsko dobro?! Nitko još nije uhapšen ali jesu li makar pozvani u USKOK? Do sada ne zabilježeno, da potpuno komercijalni sadržaj bude oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa. Ovo nije trebao biti upravni predmet, ovo treba biti KAZNENI PREDMET, predmet za USKOK!

Surać je prodao projekt pa sada Rusi preko Crnogorca iz Tivta (Nebojša Čepić) i domaćih plaćenika dolaze u Gaženicu. Logično je da ovakvi investitori budu oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa. Pa u Gaženicu je uloženo više od 300 milijuna eura poreznih obveznika da bi nam došli ovakvi investitori. Grad ZG sirotinju ovrši za 200 kuna komunalne naknade, a ovdje se kontroverznim poduzetnicima opraštaju milijuni! Ajme čuda i apsurda.

Pravo građenja na nekretninama u vlasništvu Psihijatrijske bolnice Ugljan

Vijećnici „kriminalne organizacije“ i njihovi „žetončići“ su na Skupštini Zadarske županije (21.09.2023.) dali suglasnost Psihijatrijskoj bolnici Ugljan za osnivanje prava građenja na nekretninama položenim u k.o. Ugljan. Jesu li vijećnici čitali materijale, da li su „prevareni od strane predlagatelja… to prepuštamo njima ali ODLUKA JE SKANDALOZNA!!! Javni natječaj je ovih dana objavljen i kako stvari stoje Sitno Holding će za „SITNO“ dobiti 58.802 m2 zemlje prvi red do mora. Cijena za pravo građenja je mala (95.400,00 eura godišnje), ali će zato PROVIZIJE biti najveće do sada, neće biti „sitne“! Vrijednost ove zemlje (građevinsko zemljište prvi red do mora, izvan obuhvata granica pomorskog dobra, sa dosta izgrađene infrastrukture…) je oko 15 milijuna Eura uz plaćanje ODMAH, a Zadarska županija to „prodaje“ uz plaćanje na rok od 50 godina i godišnji iznos od 95.400,00 eura (ukupno 4.770.000,00  Eura). Gdje je Krim policija, gdje je USKOK, gdje je PNUSKOK, gdje je DORH, gdje su državne institucije…?!  Sve  po zakonu, a za 50 godina (ako bude još ljudske civilizacije) koncesija će se produljiti za narednih 50 godina – ZNA SE!. Jedina nam je nada da karikatura od države koju sustavno uništava, pljačka i rasprodaje „kriminalna organizacija“, neće doživjeti ni 50 godina. Manje od sto tisuća eura godišnje dobra je cijena kad je u pitanju „kriminalna organizacija“ – radi o domoljubima ZNA SE.

Projekt „ADIO PAMETI“

Najbitniji projekt Zadarske županije u mandatu župana Božidara Longina, „projekt“ koji se jedino može nazvati „ADIO PAMETI“! Zadarska županija diže milijune eura kredita koje treba uložiti da bi se preselila iz uvjetnog u neuvjetan prostor. Sa tvrtkom Krekić Avangard d.o.o. potpisan je ugovor o uređenju kompleksa zgrade u iznosu od 5.447.766,98 eura, ali se već sada zna da će troškovi uređenja biti puno veći odo ovoga. Zadarska županija ulaže milijune eura, a vlasnik objekta je i danas MINISTARSTVO OBRANE RH. Kako su „stručnjaci“ u županiji proveli javnu nabavu, kako mogu milijune eura ulagati u tuđi objekt?! Odgovorni u županiji i „pročelnik za preseljenje“ trebaju nakon ovog biti Uskokovi optuženici! Zadarska županija nikad nije plaćala pa ni sada ne plaća ni euro za najam  zgrade u kojoj se nalazi i nitko je ne „tjera“ iz zgrade (pa ovo je „njena“ zgrada)!  Za koga treba isprazniti zgradu? Kome treba pogodovati? Tko je sve uključen u ovaj „prljavi projekt“?

Konačno nešto dobro iz Zadarske županije. Nezakonito postavljena pročelnica UO za proračun i financije (potvrdio Viši upravni inspektor u Zapisniku o provedenom neposrednom inspekcijskom nadzoru) odlazi u mirovinu. Bila je u Povjerenstvu za dodjelu potpora i četiri godine za redom (2014-2017) isplatila je potporu svom suprugu. Tvrtka njenih prijatelja ima posebnu privilegiju da ona i samo ona godinama izrađuje i održava informatičke programe za Zadarsku županiju i njene ustanove. Godinama su posao obavljali bez ikakvog ugovora. Sada kad odlazi odobrila im je povećanje cijene usluge za cca 60%. Županijskim sredstvima „pomoglo se“ spajanje vode u njenu vikendicu u Posedarju, obnovu fasade i stolarije na kući u Zadru. Ima i gorih stvari od ovoga ali one su za… Prije odlaska u mirovinu Pročelnica je uništila i „trajno pohranila“ dosta dokumenata. Nažalost za pročelnicu i njene nalogodavce ostale su kopije, izgleda da su „na sigurnom“ pa… Što će se dogoditi ukoliko (po prijavi ili smjenom vlasti) u Zadarsku županiju dođe „neovisna revizija“, a nakon njih i neke druge državne institucije?! Hoćemo li imati slučaj sličan Siniša Palma?! Nitko nije mogao povezati skromnog pročelnika s nestankom milijuna iz gradske blagajne! Bio je vrijedan i štedljiv pročelnik za kojeg i najbliži suradnici tvrde kako je bio predan poslu, kako je gledao na svaki zarez i kako ni povišicu na plaću drugima nije odobravao bez velikog promišljanja. Iako je imao pročelničku plaću, živio je vrlo skromno. Zvuči previše poznato! Siniša je zauvijek otišao i ostavio poruku da mu je „žao i da se nada oprostu“.

Dolaze izbori pa molimo sve građane dobro zapišite taj dan!!! Dan kada niste napravili ono što ste trebali, kada ste prespavali, propustili i tako prodali budućnost svoje djece. Ili možda niste svoje, ali djece običnih poštenih ljudi, sigurno jeste.

Poštenim Hrvatima ma gdje bili, lijepi pozdrav!

1 KOMENTAR

  1. Dobija Mujo gripu i pita ga Suljo.kako si bolan Mujo dobio gripu.Čuj kako sam dobio gripu.Pa preko SDP -a Suljo.Ti znaš da se kod
    nas sve preko veze može dobit.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime