Jedan od najuspješnijih zadarskih bendova, nositelj hrvatske diskografske nagrade Porin za najbolji klupski album, Postolar Tripper ima pjesmu: „Sve što iman san ukra, sve što iman san ukra“. Ovo treba biti himna naše države ili makar himna „kriminalne organizacije“

Piše: NE SMIMO REĆI!

Ovo je puno bolje od stranačke himne „Bože čuvaj Hrvatsku“ ili makar stranačku himnu trebaju izmijeniti u Bože čuvaj Hrvatsku OD NAS! „Kriminalnoj organizaciji“ jedina ideologija je novac, i to javni novac. Pardon – trpanje javnog novca u vlastite džepove!  Sjetimo se afera: Fimi media, afera HEP koja je imala više krakova (Dioki Roberta Ježića, fiktivno zapošljavanje Rade Buljubašića i 600 milijuna kuna teške afere HEP-TLM, fiktivnih ugovora o djelu..), afera Spice, Medikol, HPB, Sunčani Hvar, aferu Verona i prodaju Plive, aferu Kamen Ingrad, aferu “BOJANJE TUNELA” i Skladgradnju koja je postala je sinonim za korupciju u Hrvatskoj. Tu su i novije afere. Afera Hotmail, Lex Agrokor i afera BORG, afera Vjetroelektrane, afera Softver i Gabrijela Žalac, afera INA (Škugor i ekipa), HEP i plin … Sve ovo je u skladu s izrekom: Krali smo … Krademo … Krasti ćemo! Novo doba, stari kriminalci! Kakva stranka takvi ljudi!

Nažalost (za nas vjernike katolike) velik dio hrvatskog svećenstva HDZ doživljava kao četvrtu božansku osobu pa imamo – Otac, Sin, Duh Sveti i članovi nebeskog HDZ-a. Oni (takvi svećenici) su uveli novo načelo koje glasi: „Izvan HDZ-a nema spasenja.“ Izgleda da je svećenstvu (velikoj većini njih) drago da su članovi „kriminalne organizacije“ na njihovim liturgijskim slavljima, pa ispada da je preduvjet za biti viđeni vjernik biti nepošten političar. Takvim svećenicimane smeta što su ti likovi opljačkali njihov narod. S druge strane svi  svećenici znaju ili bi trebali znati da je Isus rekao svojim učenicima „Ne možete služiti Bogu i bogatstvu“ (Luka 16,9-15.).

  • U petak 4. kolovoza 2023. Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, vraća u samostan Sv. Frane srebrni križ iz 14.stoljeća koji je ukraden iz Zadra prije 50 godina. Radi se o ministrici kojoj bi i sam hitlerov šef propagande Goebbels bio „zavidan“ na načinu na koji „surađuje“ i „posluje“ s medijima. Nijedna stvar nije tako moćna, da suzbije đavla, kao koliko krepost blagoslovljene vode. Koliki će izazov za Ministricu biti Križ a napose blagoslovljena voda u samostanu Sv.Frane?! Nadamo se samo da Križ neće pasti ili da blagoslovljena voda neće zakuhati kao u filmu Đavolji odvjetnik kada je svojevrsni Lucifer (AP ali ovaj puta ne njen Andrej Plenković nego Al Pacino iliti Milton) stavio prst u crkvenu škropionicu.
  • Dvojica istraživačkih novinara koji se bave korupcijskim aferama „kriminalne organizacije“ prošli tjedan u Zadru su progonili vodeće ljude „kriminalne organizacije“ kao divlje svinje. Građani a i dio visokorangiranih članova „kriminalne organizacije“ bio je oduševljen. Pao je promet u Lovre, porasla nervoza i potrošnja Normabela u gradskoj upravi, ljubavnice članova „kriminalne organizacije“ su ostale uskraćene za poklone, pažnju i nježnost“… Da je više novinara koji pišu ili smiju pisati istinu, a da je manje plaćenih novinara i medija, pitanje je da li bi „kriminalna organizacija“ radila ovoliko kriminala koliko radi?!
  • Jedan od „proganjanih“ 65-godišnji Zadranin (dobro poznat javnosti) ih je prijavio policiji jer su ga (kako on navodi) ustrajno pratili i s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt što je kod njega izazvalo strah i tjeskobu. Taj 65-godišnjak (nekad ragbijaš) a sada „plahi pjesnik ljubavne poezije i humanitarac“ vrlo je osjetljiv na kameru pa… Da li su novinari pretjerali treba utvrditi, ali isto tako bi trebalo utvrditi koliko ima istine u onome što su novinari prezentirali u svojim uradcima.
  • U Zadru 1872. Austrijska Carevina izgradila je Novu obalu (Riva Nuova), gat i svjetionik. Tek sada smo uspili obnoviti rivu i napraviti 15 metara mula i to s tuđim (EU) novcem. Biti će sada cerekanja i naslikavanja. Svjetionik koji izgleda kao spolni organ (muški) prava je atrakcija i biti će puno slika i Selfiea ispred „njega“. Svjetioniku fali svitlo pa se očekuje da će se uskoro neki Čeh, Slovak, Mađar, Poljak… zabiti u mul. Kladionice predost daju Čehu ali… Blokovi su teški više tona pa se nadamo da jugo ili neka nevera neće nagnuti mul.
  • S kaznom od 530,89 eura, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je župana Božidara Longina jer nije na vrijeme podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar. Sve što je Lučka uprava Zadar u posljednjih 6 godina napravila (Gaženica, Gornja riva, Donja riva, Ribarska luka, Tkon, Drage, Sali…) sve je to isključivo njegova zasluga i bez njega ništa od toga ne bi bilo. Kao „zahvalu“ za sve što je napravio Vlada RH ga pred sam završetak Donje rive smjenjuje sa mjesta Predsjednika UV Lučke uprave Zadar a Povjerenstvo kažnjava. Zašto? Župan ima veliko kreditno opterećenje – rata kredita mu izide cilu plaću pa tko zna kako će i da li će ovo platiti… Potvrđuje se mudra izreka: Ljudi će vam oprostiti sve osim uspjeha! Uz sve to njegovi stranački kolege su naručili pitanje pa je gradski vječnik (iz liste IZDAJNIKA) na Gradskom vijeću pitao: „Gdje je završio kamen s gradske rive, postoji li dokumentacija zbrinjavanja i postoji li plan kako upotrijebiti taj kamen“? Novi predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, Darko Kasap (sretan i jako „iznenađen“), odgovorio mu je da će uputiti to pitanje investitoru, Lučkoj upravi Zadar. Gdje je kraj?!
  • Rekonstrukcija i dogradnja Obale kralja Petra Krešimira IV., prijavljena je i financirana ciljem osiguravanja uvjeta za redovito i sigurno održavanje obalnog linijskog pomorskog prometa između Zadra i okolnih otoka, čime će se poboljšati uvjeti za povećanje kvalitete života otočana. Obala kralja Petra Krešimira IV. nije luka, na njoj se ne odvija nikakavpomorski promet i nije se mogla financirati iz ovog EU natječaja. Kako je ovo prošlo, kako je odrađena ova „prevara“, kako su dobiveni milijuni kuna iz EU sredstava, zašto nitko nije reagirao i što će poduzeti Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) i gospođa Laura Kövesi. Četrnaesti DM millennium jump održan je u subotu 29. srpnja 2023. na zadarskoj rivi – ne u Luci jer ovo nije luka. Da se radi o Luci DM millennium jump ne bi se ni mogao održati, luka je ograđena ili bi za održavanje trebalo posebno odobrenje. Tko će odgovarati za ovo?! Na stranici Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) piše: “Možete nam se obratiti anonimno. Nema nikakvih formalnosti – dovoljno je dati što točnije i podrobnije informacije te priložiti dokumentaciju ako je dostupna. S OLAF-om možete komunicirati na bilo kojem od 24 službena jezika EU-a.“ Hoće li stranački kolege i za ovo prijaviti i okriviti župana Božidara Longina? Lako je moguće da se sad preko Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i gospođe Laure Kövesi definitivno obračunaju s njim.
  • Najveći EU projekt na zadarskom području, projekt od cca 100 milijuna eura (s Pdv-om), Centar za gospodarenje otpadom, ulazi u završnicu. Dukić je pozvao vijećnike na izlet u Biljane prije pokusnog rada Centra gospodarenje otpadom. Dukić misli da bi to bio dobar izlet, a mi mislimo da bi na deponiju u Biljanima trajno trebali ostati vijećnici i članovi „kriminalne organizacije“ i IZDAJNICI. Građanima će ionako računi odvoza kućnog otpada poskupjeti za 100 posto jer će Čistoća kako je najavio njezin direktor Ivan John Krstičević, imati veći trošak prijevoza do Biljana Donjih, i taj dio će se prebaciti na njihov račun. Ako se uz kućno smeće riješe i „kriminalnog otpada“ lakše će poskupljenje podnijeti!

Dobro je biti član „kriminalne organizacije“, po učlanjenju nestanu svi kompleksi, izgubiš dodir sa stvarnosti, dostupno ti je sve što inače ne bi bilo, napreduješ materijalno, ločeš i ždereš (janjce, pršut, sir i druge delicije), naštimaš ženinoj firmi posao, zaposliš rodbinu i kumove, kupuješ poklone za ljubavnice… U karijeri sva su ti vrata otvorena, izabereš stan koji ti se svidi, urediš po svom ukusu, usput zidaš kuću uz pomoć APN-a. Ako imaš kuću, dobiješ i stan u metropoli. Prštiš od samopouzdanja, jer si na pravom putu i sve je po zakonu. Nešto kao u raju! Blažena nam domovina Hrvatska!

Poštenim Hrvatima ma gdje bili, lijepi pozdrav!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime