Krenulo se konačno na Zadar, krenule su „isporuke“ iz Zadra! Uskoro se kreće na zadarsku Rivu (prijavljena kao zadarska Luka), onda su na redu Palače, pa ide HNK…

Piše: NE SMIMO REĆI!

KAKO OVO, ZAŠTO OVO?! Ne postoji blaženije i poštenije mjesto na zemaljskoj kugli nego što je čedni grad Zadar, političari pošteni, sve se radi po zakonu… Pa institucije su godinama govorile da u Zadru nema organiziranog kriminala pod političkim patronatom! Progonile su samo one koji su godinama na kriminal ukazivali. Što očekivati od grada gdje je predsjednik suda uskočki optuženik?

Donedavna rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, je uhićena u antikorupcijskoj akciji USKOK-a u sklopu još jednog kraka „afere Rimac“. Tek što je izletjela iz fotelje rektora, uletjela je u škare Uskoka. Prije tek nešto više do mjesec dana stajala je s desne strane Velikog Vođe Plen Ki-muna na svečanom otvaranju nekadašnje Tehničke škole. Koliko je samo selfija u svom mandatu bacila s Velikim Vođom Plen Ki-munom? Trebala je biti kandidat „kriminalne organizacije“ za župana Zadarske županije na slijedećim izborima, a ovako završila!? Pa gotovo svi oko Velikog Vođe Plen Ki-muna završe na optuženičkoj klupi.

Što ako se Vican uplaši pa „propjeva“ i priča se nastavi?! To ni Šeks ne bi mogao ispeglati..

Ništa ne može dogoditi da se ne spominje Josipa „paćenica“.  Gospođa Josipa Rimac nakon svake afere promjeni prezime… Čulina-Rimac-Čulina-Pleslić…

Neslužbeno, na teret Dijane Vican se stavlja da je na traženje bivše državne tajnice Josipe Rimac spriječila naplatu garancije (1.450.000 kuna) tvrtki Graditelj svratišta d.o.o. također uhićenog poduzetnika Ante Stanišića. Graditelj svratišta d.o.o. se javio na natječaj za izvođenje radova na izgradnji Studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa. Ponuda im je bila 59,8 mil kuna (bez PDV-a) ili točno 5  mil. kuna niža od tvrtke Projekt gradnja 64,8  mil. kuna (bez PDV-a) koji je izvodio radove. Graditelj svratišta d.o.o. je izvodio radove za MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA, MINISTARSTVO UPRAVE, MINISTARSTVO OBRANE, GRAD ZAGREB, HEP, HRT…, ali gle čuda ovdje nije uspio dostaviti dokumente o državljanstvu i nekažnjavanju osoba koje zastupaju tu zagrebačku tvrtku. ZAŠTO?! Pet (5) mil. kuna je lijep novac za „podjelu“ i šteta bi ga bilo umanjivati za 1,45 mil. kuna.

Nezaobilazna karika u svim kapitalnim projektima bila je Irena Kozulić, Voditeljica Centra za projekte, znanost i transfer tehnologija Sveučilišta u Zadru. Gospođa Kozulić je osoba od najvećeg povjerenja rektorice Vican, njena „produžena ruka“, njena pratnja na svim događanjima. Biti će zanimljivo doznati što ona ima reći o svemu za što se tereti bivšu rektoricu. One su 2018. upravo radi ovakvih projekta osnovale tvrtku TEHNOLOGIJA, INOVACIJE, PODUZETNIŠTVO d.o.o. – osnivač tvrtke je Sveučilište u Zadru, a direktor Irena Kozulić.

Izborom Faričića za rektora Sveučilišta u Zadru mnogi su govorili „i poslije Dijane Dijana“! Nakon ovoga treba se nadati da će novi rektor napraviti CLEAN START. Profesor je geografije pa se ne bi trebao izgubiti u prostoru. Prve izjave kojima se „ogradio od toga da bi Dijana Vican mogla biti povezana s bilo kakvim kriminalnim radnjama, rekavši da to nije spojivo s njom“, nisu baš optimistične.

Obala kralja Petra Krešimira IV. nije luka, na njoj se nije odvijao i ne odvija se nikakav pomorski promet pa se nije mogla financirati iz EU natječaja za luke. Da bi pokušali prikriti veliku „prevaru“ oko prijave na EU sredstva na zadarsku rivu postavili su table na kojima se javno naznačuje da je riječ o Putničkoj luci Zadar. Ovo su EU sredstva pa evo posla za Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) i gospođu Lauru Kovesi.

NK Zadar je postao prvoligaš i kao takav je nastupao u 19 sezona, a sada klub grca u četvrtoj ligi.

NK ZADAR je prije stečaja inače imao vrlo „zanimljivu“ predstečajnu nagodbu u kojoj su klubu otpisani milijuni kuna obveza a klub je na kraju završio u stečaju. U kaznenom postupku koji je nakon toga vođen posebno je zanimljiva uloga bivšeg direktora Novice Erlića. Tata ministra Šime Erlića, Novica Erlić je navodno priznao nepostojeća potraživanja proizašla iz neistinitih i nevjerodostojnih ugovora o zajmu. Za milijunske financijske malverzacije dobio je kaznu RAD ZA OPĆE DOBRO! Sada se pojavljuje „spasitelj“ gradonačelnik Branko Dukić pa je nedavno novi klub privatiziran, što je izglasano na Gradskom vijeću uz podršku 14 glasova iz „kriminalne organizacije“  i „Stranke dugoročne propasti“. ZNA SE da je ovo dobra stvar i/ili teški lopovluk ako su nešto jednoglasno podržali „kriminalna organizacija“ i „Stranka dugoročne propasti“. Rad omladinske škole kluba koji grca u četvrtoj ligi će financirati Grad Zadar s 300 tisuća eura godišnje. Ajme čuda i apsurda.

Nove afere, novi kokošari i još iskaznica „kriminalne organizacije“! Koliko posla za krim policiju, za USKOK, za PNUSKOK, za DORH… Pa iUred europskog javnog tužitelja (EPPO) će morati povećati broj tužitelja! Kada će nova hapšenja?! 

Za Velikog Vođu Plen Ki-muna, nije kriv tko je maznuo, nego onaj tko je to otkrio i objavio! Članovi „kriminalne organizacije“ kradu ŠTO god mogu, kradu KAD god mogu, kradu GDJE god mogu, kradu SVE što uhvate prljavim šapama. Krađa je smisao postojanja „kriminalne organizacije“ ! To je nama naša borba dala! Neki su poginuli, mnogi su ostali bez posla, drugi bez imovine, a oni LUKAVI su postali članovi „kriminalne organizacije“! Jednu stvar „kriminalnoj organizaciji“ treba priznati, nekako je uspjela okupiti najgori ološ „Jadne naše“  u jednu stranku.

  • Možda nakon ovog i gradski vijećnik (sa liste IZDAJNIKA) dobije odgovor na naručeno pitanje: „Gdje je završio kamen s gradske rive, postoji li dokumentacija zbrinjavanja i postoji li plan kako upotrijebiti taj kamen“?  Možda se dozna po čijem je nalogu izvršeno „zbrinjavanje“ kamena?
  • Možda nakon ovog IZDAJNICI (gradski vijećnici) dođu pameti i odbiju glasati za Proračun „kriminalne organizacije“ za 2024. godinu, maknu s vlasti „kriminalnu organizaciju“ i  odbiju ih spašavati od zatvora.
  • Možda se nakon ovog zaustavi „najbitniji“ projekt Zadarske županije u mandatu župana Božidara Longina, „projekt“ koji se jedino može nazvati „ADIO PAMETI“! Zadarska županija diže milijune eura kredita koje treba uložiti da bi se preselila iz uvjetnog u neuvjetan prostor. Vlasnik objekata u koje Zadarska županija ulaže milijune eura (sigurno više od 6 mil. €) je i danas  MINISTARSTVO OBRANE RH. Kako su „stručnjaci“ u županiji proveli javnu nabavu, kako mogu milijune eura ulagati u tuđe objekte?! Odgovorni u županiji i „pročelnik za preseljenje“ trebaju nakon ovog biti Uskokovi optuženici! Zadarska županija nikad nije plaćala pa ni sada ne plaća ni euro za najam  zgrade u kojoj se nalazi i nitko je ne „tjera“ iz zgrade (pa ovo je „njena“ zgrada)!  Za koga treba isprazniti zgradu? Kome treba pogodovati? Tko je sve uključen u ovaj „prljavi projekt“?
  • Možda nakon ovog u Zadarskoj županiji naprave „neovisnu reviziju“, da se utvrdi što je sve radila nezakonito postavljena Pročelnica UO za proračun i financije u Zadarskoj županiji koja uskoro odlazi u mirovinu. Možda bi bilo bolje da se za reviziju „angažira“ USKOK?! Za pročelnicu nikada nije proveden natječaj za pročelničko radno mjesto, pa pročelnica već godinama potpuno nezakonito obnaša mjesto pročelnice. Kako je nezakonito postavljena pročelnica mogla donositi zakonite odluke (proračune, plaćanja…)?!  Nadajmo se samo da Zadarska županija neće imati slučaj sličan Siniše Palma?! I u Virovitici je godinama na vlasti „kriminalna organizacija“. Siniša Palm je zauvijek otišao i ostavio poruku da mu je žao i da se nada oprostu“.
  • Možda nakon ovog…

Bahati Bane išao ubiti jelena, a ubio čovjeka. Ministar obrane Bane je pretjecao po gustoj magli! Kako se bahato ponaša u Vladi tako i na cesti! Nažalost poginula je sirotinja! Nesretnik se rano ustao da bi svoju dječicu prehranio, a njegov ubojica da bi iz obijesti ubijao nevine životinje. To što je Bane takav, sramota je njegovih roditelja. Ali to što nam je takav lik ministar obrane, sramota je svih nas!

I ministar Šima (od Novice) Erlić je brzo vozio ali nikoga nije ozlijedio ni ubio. U naseljenom mjestu, u Ulici 84. gardijske brigade u Zadru, vozio je 95 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat. Zakon o sigurnosti prometa na cestama za ovaj prekršaj predviđa novčanu kaznu od 390 do 920 eura. Budući da je VEĆ OSUĐIVAN za kršenje ograničenja brzine Erliću je izrečena novčana kazna manja od minimalno predviđene – samo 201 eur! LOGIČNO!

„Kriminalna organizacija“ je napredovala do organizacije opasne po život. Tolike godine nesankcioniranog bahatluka, kriminala, laži, nekompetentnosti, lažnih diploma i stvarnih privilegija mora one koji to puštaju na kraju doći glave. Nema dana da se ne otkrije neka afera „kriminalne organizacije“! Ako su im ministri ovakvi, ljudi sposobni, od povjerenja i poštenja, kakvi su im tek ostali? Je li ovo konačno kraj „kriminalne organizacije“ ili će i dalje narod dopustiti krađu, pljačku, izdaju i ubijanja?

Poštenim Hrvatima ma gdje bili, lijepi pozdrav!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime