Mostov kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije, Ivica Kukavica, predstavio se je javnosti na konferenciji za novinare održanoj u Makarskoj

Prije svega, Kukavica je objasnio što ga je nagnalo da se kandidira za župana, odnosno da prihvati ponudu Mosta i predsjednika stranke.

Božo Petrov izrijekom je tražio i želio nekoga tko će ostati dosljedan, tko će funkcionirati na način kako funkcionira u svojoj lokalnoj sredini i nekoga tko će napraviti reset županijskih službi. Županijske službe već 30 godina vode HDZ i SDP, to je postala jedna stranačka struktura. Postali su kao parna lokomotiva iz 19. stoljeća u 21. stoljeću, u vremenu super brzih vlakova. To znači da su strategije razvoja, kao i sve druge strategije apsolutno zastarjele, često su stranački obojane i ne donose ono što je prijeko potrebno ovoj našoj županiji, a to je jedan prosperitet, brzina, odlučivanje izvrsnosti i svih kriterija, da bi ova županija bila ono što zaslužuje po svom potencijalu“, rekao je Kukavica, nadodavši kako aktualni župan funkcionira na način stranke, te da je to onaj dio koji on želi promjeniti.

„Želim biti župan svih stanovnika županije, svih vrijednosti, svih izvrsnosti i svega onoga što će donijeti boljitak. Želim jedan potpuni reset i reorganizaciju sustava jer moram priznati da u svom djelovanju kao gradski vijećnik i vođa oporbe u Imotskom imam negativna iskustva sa županijom i sve odluke koje je donosila županija, što se tiče mog kraja, bile su loše i stranačke odluke. Nijedna od tih odluka nije donijela boljitak i prosperitet, a to se prije svega odnosi na poslovnu zonu, određene infrastrukturne projekte. Škole su poseban problem, u sustavu školstva imamo jedan veliki problem kada dijelimo škole, vidimo da se one dijele politički. Također, imamo i problem zdravstva, gdje županijski Dom zdravlja ne zadovoljava potrebe ovog kraja. Problem ovog kraja je i betonizacija, nasipanje plaža, a postoje dvije mogućnosti – jedna je da župan zna šta se događa, to je već za institucije, a druga je da župan ne zna šta se radi, na koji način se devastira ove prekrasne plaže i na koji način se pogoduje“, rekao je Ivica Kukavica.

Na kraju, Kukavica je poručio građanima:

Sa mnom će, ako budem izabran, županija biti županija po mjeri svih ljudi. Uvezat ćemo naše potencijale, i primorja i zabiokovlja, na obostrano zadovoljstvo. Inicirat ću sastanke svih sastavnica i svih segmenata, od izvršne vlasti do svih privatnika, da zajedno nađemo zajednički interes, jer samo zajedničkim snagama i zajedničkim vrijednostima možemo napraviti jedan ogroman iskorak u kratkom vremenu“, zaključio je Kukavica.

2 KOMENTARI

  1. Tako vas i Bog zadužuje da čedu Milorada i jugoslavenske komunjare adz i sdp bacite u političku kontinjeru da više ne revu i ne kokodaču,Neretvanci nekad najbolji uskoci i gusari, danas političari,svi smo sa Vamiama i sinjskim Junakom i Alkarom Mirom Buljom, U IME KRISTA PROTIV JUGO KOMUNISTA!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime