Prije nekoliko dana objavili smo priču o medicinskoj sestri iz Vrgorca koja je pacijenta s epilepsijom u splitskoj bolnici prozvala alkoholičarom, a nakon objave priče potaknuli smo splitsku bolnicu na reakciju i istragu cijelog slučaja.

Podsjećamo, prije nekoliko dana na hitnu pomoć u Vrgorac, došao je pacijent koji se ozlijedio tijekom epileptičnog napadaja. S pacijentom u splitsku bolnicu “Firule” kreće medicinska sestra i vozač iz Vrgorca. Medicinska sestra na “Firulama” liječniku koji je trebao primiti pacijenta daje objašnjenje, da je pacijent alkoholičar i da se zbog alkoholizma ozlijedio pri padu, a to ni u kojem slučaju nije bila istina. Pacijent već godinama boluje od epilepsije i nije prvi put da je upravo dolazio na hitnu pomoć u Vrgorac, jer je već više puta ozlijeđivan tijekom padova. Priča je u međuvremenu dobila sasvim novi zaplet. Kako doznajemo, protiv medicinske sestre biti će pokrenut postupak, kao i protiv liječnika koji je morao krenuti s pacijentom za Split. Istragom se navodno došlo do spoznaje kako je doktor bio na vrgoračkoj hitnoj, ali iz nepoznatih razloga koji će se morati utvrditi, nije krenuo za Split. U Hrvatskoj često sumnjamo u kažnjavanje ovakvih i sličnih povreda radnog mjesta, ipak kako sada stvari stoje medicinska sestra će biti kažnjena zbog nebrige i diletantskog ponašanja. Na naš prošli članak, oglasili su se neki djelatnici i svojim bezobraznim komentarima “popljuvali” naše novinare, ne sumnjamo da će danas malo realnije sagledati situaciju i shvatiti da hitna medicinska pomoć u Vrgorcu postoji radi pomoći pacijentima, a ne vrijeđanja i omalovažavanja istih. Za kraj gospodi sa vrgoračke hitne savjetujemo da smanje kuhanje i prženje na radnom mjestu, pa novinari neće morati kritički pisati o njima.

1 KOMENTAR

  1. Mala bezobraznice kako mzes tako pisat o ljudima sa hitne koji se bore za ljudske zivote oni su heroji jer nas spasavju a tebi nitko nije kriv sto ti djed smeta u kući pa neznate kako da ga se rijesite!Hitna Vrgorac puno vam hvala na svemu nedaj te se takovoj bezobraznoj bagri!

  2. Ovo nije prvi put da se djelatnici Doma zdravlja u Vrgorcu prema pacijentima pponašaju ko da su stoka sitnog zuba. Sram vas bilo, za svoj posal primate plaću, pa izvolite onda raditi, a ne zabušavati!!!

      • Zbog “heroja” je čovjek koji cijeli život pati od epilepsije proglašen najobičnijim pijancem i zbog toga mu nije pružena adekvatna medicinska skrb. Uostalom, i u Splitu su shvatili da su vrgoračka medicinska sestra i liječnik daleko od heroja kada nisu pročitali medicinski karton pacijenta. Na isti način nekoga tko ima npr. hepatitis mogu proglasiti da boluje od SIDE. Sramota za vrgorački Dom zdravlja! Sačuvaj nas bože takvih heroja!

        • Vidi se da ti nenas veze nije ga medicinska sestra proglasila pijancem nego njegova obitelj koja ga se oće da rijesi i zasto pisete lazi i izmisljotine.

  3. Ako bude sancionirani onda je i bilo propusta za koje bi bilo dobro da se sankcioniraju ako obitelj laze na ljecnika onda je to jos bezobraznije od strane pacijenta prema vrgorackoj hitnoj i ljecnicima

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime