Danas su župan Blaženko Boban i ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, dr. Marko Rađa ponudili na potpisivanje Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji specijalistima ginekologije DZ SDŽ kao i budućim nositeljima ordinacija te zakupcima prostora Doma zdravlja

Sporazumom se osigurava pružanje kontinuirane i cjelovite primarne zdravstvene zaštite žena u okviru Mreže javne zdravstvene službe na području cijele županije, na način da će ginekolozi raditi u ordinacijama Doma zdravlja koje funkcioniraju kao „timovi bez nositelja“, do dolaska prvih specijalista. Sporazumom se definira obveza Doma zdravlja da izradi godišnji raspored rada ginekologa u ginekološkim timovima u sastavu Doma zdravlja.

Župan Boban je zahvalio liječnicama i liječnicima Doma zdravlja koji će, potpisom ovoga Sporazuma, omogućiti lakšu dostupnost usluga liječnika ginekologa u Vrgorcu i Visu, gdje su pacijentice bile u neravnopravnom položaju u odnosu na druge krajeve županije.

Dr. Ivica Dadić, ginekolog u županijskom Domu zdravlja je u ime svojih kolegica i kolega zahvalio županu na inicijativi povezivanja liječnika županijskog Doma zdravlja, KBC-a Split i koncesionara, u interesu pacijenata. –Ovaj Sporazum omogućuje našim pacijenticama na području cijele županije ne samo eventualno liječenje nego i potrebnu medicinsku edukaciju jer će liječnici biti dostupniji i više na raspolaganju, bez obzira na dosadašnje probleme. Na ovaj način potičemo opstanak kvalitetnih vlastitih kadrova, dok čekamo nove liječnike specijaliste – kazao je Dadić te dodao kako je problem što ginekološka mreža nije zanovljena na vrijeme na način kako je trebala biti.

Dr. Dadić je danas potpisao ponuđeni Sporazum, dok će ostalih sedam liječnika i liječnica potpisati u najskorije vrijeme. Prije potpisivanja Ugovora o zakupu poslovnog prostora (ordinacije) s Domom zdravlja, ginekolozi se obvezuju sklopiti pojedinačne Ugovore o poslovno tehničkoj suradnji s Somom zdravlja, kojima će se pobliže regulirati međusobna prava i obveze oko provođenja ovog Sporazuma.(dalmacija.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime