Nakon Nove godine turska Dogus grupa počinje s radovima na jednom od svojih najvećih i najznačajnijih projekata u Zadru: pedeset milijuna eura vrijedna investicija u luksuzni hotel s pet zvjezdica “Maraska” sa 120 soba, koji će se graditi po projektu uglednog austrijskog arhitekta Borisa Podrecce i čiji će centralni dio biti u amblematičnoj zgradi Luxardo, inače sjedištu bivše tvornice likera i jednom od najprepoznatljivijih zadarskih simbola.

Hotel će biti otvoren 2018. godine, a njime će upravljati velika međunarodna grupacija, čije ime čelni ljudi Dogus grupe u Hrvatskoj, Burak Baykan i Cem Ecevit, još uvijek ne žele otkriti. – Prvi dio tog projekta odnosi se na gradnju hotela, a drugi na komercijalnu zonu s luksuznim trgovinama i zabavnim sadržajima. Cjelokupni koncept projekta “Maraska” bit će predstavljen u ožujku, i kad se projekt Maraska završi, naša ulaganja samo u Zadar prijeći će iznos od 250 milijuna eura, a broj zaposlenih 260 – najavio je Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku, koji je potvrdio kako će uz sobe u “Marasci” biti i stanovi, ali i odgovorio na pitanje zašto je zadarski ahitekt Nikola Bašić na tom projektu zamijenjen bečkim Borisom Podreccom.

Drugi koncept

– Bašića jako poštujemo i s njim nastavljamo surađivati na razvoju Marine i projekta u Šibeniku, ali na “Marasci” se njegov koncept nije slagao s onim što smo trebali pa smo angažirali drugog arhitekta – kazao je Baykan, koji je odbacio priče kako je turska grupacija zainteresirana i za preuzimanje tvornice “Maraska”. – Nećemo ulaziti u biznis s pićima, to nas ne zanima. Ali istina je da razmišljamo kako nastaviti stari koncept Maraschina u našem ulaganju – dodao je Baykan. Osim hotela, drugi veliki projekt na kojemu rade u Zadru je Tankerkomercova marina u centru Zadra. Javili su se na natječaj za koncesiju i pobijedili, ali ta je priča opterećena sudskim teretom iz prošlosti. – Iskreno rečeno, situacija s tom marinom jako nas žalosti. Idemo prema 2020. godini s lošim stanjem u srcu grada, požarima, lošim stanjem instalacija. Ali, povijest te marine je komplicirana i mi na nju nemamo utjecaja iako želimo da se riješi što je moguće prije – kažu iz Dogus grupe. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime