Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač poslao nam je priopćenje vezano uz treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska park“.

Objavljujemo ga u cijelosti: „Na 26 sjednici Gradskog vijeća održanoj 04.08.2016 godine donesena je odluka mimo predloženih točaka Dnevnog reda de se krene u treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska park“. U spomenute izmjene i dopune se krenulo zbog našeg inzistiranja na zaštiti Maraska parka, priobalja i mora što je u tom momentu podržao i sam gradonačelnik. Sve se to je lako provjerljivo iz transkripta sjednice koji može zatražiti svaki vijećnik pa i građanin da mu se dostavi (osobno sam zatražio isti). Dakle jedini i isključivi razlog pokretanja trećih izmjena i dopuna jest zaštita javnog interesa. Dogus grupa je 22.09.2016 godine predstavila projekt Maraska u kojem su jasno vidljiva odstupanja od usvojenog plana i dogovorenoga na posljednjoj sjednici vijeća. Ne znam da li se te promjene namjeravaju ukomponirati u treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja, da li se radi o marketinškom spinu, puštanju probnih balona ili nečem trećem… Na žalost mi kao gradski vijećnici i najžešći kritičari pojedinih stavki u projektu nismo pozvani na predstavljanje plana pa nismo bili u mogućnosti postaviti pitanja u svezi toga na licu mjesta. Razumijem da na predstavljanju plana nije smjelo biti provokativnih pitanja i disonantnih tonova pa su po tom ključu slani pozivi uzvanicima. Uostalom u Turskoj je zavladalo jednoumlje i totalitarizam  pa nije ni čudno da se turski investitori sukladno tome ponašaju u našoj domovini.  Kako ne bih trčao pred rudo sačekati ću prijedlog trećih izmjena i dopuna, proučiti kompletnu dokumentaciju. Nakon toga ću se detaljno i argumentirano očitovati o tome što stoji iza projekta Maraska park i turskih ulaganja u Hrvatsku.
P.S

Dragi turski investitori znam da vam ovdje svi sve naplaćuju ali evo ja ću vam dati jedan besplatan savjet zlata vrijedan. Učinite uslugu sebi i nama. Prestanite slušati savjete svog glavnog konzultanta Zdravka Livakovića kojeg masno plaćate. To neće završiti na dobro.“

 

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime