ledeni kruh
U ovoj knjizi se govori kako su ljudi vadili led iz jama Biokova i nosili na magarcima ugostiteljima u Makarsku

Slavko Žarnić rođen je 1933. godine u siromašnoj seljačkoj obitelji kao jedno od šestero djece u mjestu Makar.

Slavko Žarnić s unukom Tomasom na grobu svojih roditelja u Makru
Slavko Žarnić s unukom Tomasom na grobu svojih roditelja u Makru

U Makarskoj je završio osnovnu i srednju strukovnu školu. 1956. se oženio s Ankom Domjan iz susjednog sela Kotišina, a 1961. sa ženom i dvoje djece seli u Novi Zeland gdje se obitelj proširila za još dvoje djece. Dandanas živi na Novom Zelandu, ali je u  mislima uvijek u svom rodnom Makru i Biokovu.
Ove godine je došao sa djecom i unucima da vide odakle im potječu baba i dide i da njima utka tu ljubav za Makrom i Kotišinom za kojima on čitav život pati. Iz Novog Zelanda je stiglo devet članova obitelji Žarnić i ovdje će ostati tri tjedna kada se vraćaju svojoj drugoj domovini.
Slavko Žarnić  piše pjesme koje je objavio u Hrvatskoj, Australiji, Novom Zelandu i Argentini. Bio je dugogodišnji dopisnik australskog lista Novo doba, surađivao sa Maticom iseljenika Hrvatske,a različitim prilozima povremeno se javljao i u Slobodnoj Dalmaciji i Makarskoj rivijeri. Jučer je u Makru  imao promociju svoje knjige  „LEDENI KRUH“. Pozvao je svu rodbinu i prijatelje. Jelo se i pilo i pjevalo do kasno u noć…2016-07-03 14.02.58

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime