Svibanjski izbori 2017. godine bili su dan nade za običnog čovjeka. Na  izbornim listama stranaka pojavile su se osobe koje su ulijevale povjerenje…

Pobijedili su, preuzeli vođenje institucija o kojima ovisi budućnost Makarske. Prošlo je nekoliko puta po sto dana, ali njihova obećanja lagano odumiru. Postaju prozirni, čitljivi kao i njihovi mentori, nama poznatiji iz vremena socijalizma. Lijeva makarska opcija koju predvodi SDP, lagano , ali sigurno doživjela je potop. Lideri ljevice svoj politički put ovjekovječili su raznoraznim prenamjenama zemljišta, od kojih značajnija za pamćenje ostaje Bebekova i Bilićeva za predio Trakače. Na toj akviziciji , prenamjeni i prodaji zemljišta Tonći Bilić postao je i ostao bogati političar. Veliki prijatelj brojnih SDP-ovaca, Marko Ožić Bebek kao protuuslugu dobio je u više predmeta kao lider HDZ-a. Obojica (Bilić – Bebek)  su izvukli pouku; složiš keš , gubiš poziciju u partiji-stranci. HDZ se odrekao Marka Ožića Bebeka, kao lidera, radi niza nezakonitih radnji. Afera “Šeik”, ekocid ispred hotela Osejava, raznorazne uknjižbe i prenamjene zemljišta dijelom su kriminalizirale njegov životni put, što je znatno doprinijelo skidanju s liste X. Izborne jedinice. Bagatelne nabave u Specijalnoj bolnici Biokovka osigurale su mu znatnu imovinsku korist. Bebek-Bilić vladavina ostati će zapisana kao harmonija dvopartijskog sustava “dva u jedan”. Donosili su zajedničke proračune, rebalanse, gradili dvorane bez javnog uvida, reketarili poduzetnike bez zakonske odgovornosti. Bilić e tako ostati upamćen po aferi “Vlakić”, a Bebek po aferi ”Šeik”. Obojica su aferaši, spletkaroši i mutikaše. Za vrijeme njihovih mandata došlo je do zaduživanja proračuna, ekocida, morocida, prostorno planskih genocida! Danas su oni u sjenama svojih đaka. Marko Ožić Bebek kao sjena prati Juru Brkana, novoizabranog gradonačelnika HDZ-a. Tonći Bilić, ostaje u sjeni Sretana Glavičića. Obojica su posrnula, pala, ali se pokušavaju u sjeni održati. Kao presjednik Gradskog vijeća 2017. godine  Marko Ožić Bebek  s vatrogascima kreće u nove akvizicije. Grijehe koji se pojavljuju knjiže se na mladoga Brkana , a stvarni inicijator i realizator je Marko Ožić Bebek. Primjerice, pogoduje se poduzetnicima u izmjenama i dopunama prostornoga Plana Makarska. Prolongirano je donošenje izmjena i dopuna Prostornog Plana Makarske  iz svibnja 2017. godine, kada je sve pripremio Bilić i odgodio  donošenje Odluka, pogrešno računajući na novi mandat gradonačelnika. Makarski mali čovjek, koji je ujedno i birač, ne može razumjeti novu – staru politiku socijalista mentora bili to Bilićevi ili Bebekovi puleni. U prošlim mandatima partijski  lideri i lopovi , danas su mentori facebook generaciji. Svi skupa s osmjehom polažu cvijeće, no to je posebna tema… (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. A da napisete kolkk kosta dslojacija zicare za Biokovo.Tonci je kazneno prijavio Marka za kradju dokumentacije žičare.Gdje je završio predmet?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime