Slučaj obitelji Antonie Vrcan i Damira Bijelića digla je Makarsku na noge. Naizgled nevažan mali štand jedne male anonimne obitelji privukao je golemu pozornost makarske javnosti.

O svemu smo posljednjih par dana iscrpno izvještavali, a gotovo iz sata u sat pristižu nam nove informacije koje ukazuju na nevjerojatno bezakonje koje vlada u makarskoj Gradskoj upravi. Ni izjava Lori Veličković koja je Antoniji Vrcan poručila da preda djecu Centru za socijalnu skrb, ako su gladna, nije prošla neopaženo. Osuda makarske javnosti nije izostala, a pisma i poruke podrške ne prestaju stizati na adresu Antonie Vrcan i Damira Bijelića.
Nakon što su se u čitavu priču spontano uključili brojni građani osuđujući nezakonite postupke Gradske uprave, na stranu ove obitelji stao je i Živi zid, a doznajemo da podršku daju i Aikido klub Zanshin Makarska te predstavnici nekih oporbenih političkih stranaka.
– Razmišljamo o prosvjedima ispred općine jer ovdje više nije samo riječ o Antoniji Vrcan već o brojnim nezakonitostima kojima smo svi svjedoci. Ima nas dosta koji smo spremni već od sljedećeg tjedna dan noć prosvjedovati i tražiti smjenu aktualne vlasti, otkriva nam jedan od nezadovoljnika s Peškere.
U međuvremenu doznajemo i zbog čega je rješenje o uklanjanju štanda na Peškeri navodno nezakonita. Kontaktirali smo s odvjetnicima Antonije vrcan koji su nam pojasnili da je Dražen Nemčić pogrešno utvrdio da je stranka Antonia Vrcan na javnu površinu kod restorana Mondo postavila tipizirani drveni štand. Naime, Nemčić je ignorirao činjenicu da se vlasništvo u Republici Hrvatskoj dokazuje vlasničkim listom, a kako vlasničkog lista Grad Makarska nema, ni rješenje nije zakonito.

1 KOMENTAR

  1. Neko je ovdje izgubio kompas. Puno riči u vitar, rekli bi ćorak. Dešava se da mnogi demokraciju uzimaju zdravo za gotovo i da svatko može laprdat šta ga volja.
    Kada novine kojima ne možeš obrisat onu stvar pišu bez argumenata iliti ga rekla kazala i tako pali narodne mase to dovoljno govori o bolesniku. Kada imaš onu drugu stvar onda objavi podatke iz vlasničkog ili posjedovnog lista ili iznesi neki dokaz za sve ono što navodiš. Reka, kaza, sumnja, navodno nisu riječi iz novinarskog žargona koje ulijevaju povjerenje i iole normalnom čoviku djeluje vjerodostojno.
    Evo malo pomoći, za česticu zemlje 2942/1 veličine 15136 metara kvadratnih koja je predmet rasprave posjed se još vodi na HRVATSKE ŠUME D.O.O.ZAGREB,UPRAVA ŠUMA SPLIT, K.P.KREŠIMIRA 36, MAKARSKA što je u naravi Peškera na kojoj ima i nezadovoljnih korisnika.

    • Evo malo pomoći, za česticu zemlje 2942/1 veličine 15136 metara kvadratnih koja je predmet rasprave posjed se još vodi na HRVATSKE ŠUME D.O.O.ZAGREB,UPRAVA ŠUMA SPLIT, K.P.KREŠIMIRA 36, Ukoliko je ovo točan podatak Robin Hooda onda cijela makarska vlast HDZ-a i SDP-a trebala bi autobusima za Bilice. Godinama nezakonito naplaćuju razne vrste poreza i naknada. Vlasništvo se dokazuje vlasničkim listom ! Iz navedenog podatka vidljivo je da Grad Makarska nije vlasnik, pa se postavlja pitanje kako može naplaćivati poreze i naknade ??? Mafija !?

  2. Fetivi, istina je što pišeš o Hrvatskim šumama, i vlasnosti na peškeri. Sada se radi o zemljištu u privatnom vlasništu gdje Antonia vrcan ima štand, a o kriminalu u Hrvatskim šumama triba pitati Šabića i Lalića, a da ne kažem da je takva situacija u RH, prijave postoje ali ministri i šefovi su involvirani u kriminal. Znači samo promjenom vlasti, a da to nisu SDP i HDZ, Hrvatska može doči nan zelenu granu. Prije izvjesnog vremena pred zgradom polocijske postaje na pješačkoj zoni , gdje se stalno održavaju utrke motorista, skoro biva pregaženo trogodišnje dijete?! Na reakcije babe i mame, bivaju privedeni u postaju zajedno sa trogodišnjim djetetom do 23h, uz verbalno maltretiranje. Tko će nas makarane zaštiti????? Načelnik razbijač.

  3. Za stand na privatnoj zemlji potrebna je suglasnost vlasnika zemlje i odobrenje grada za rad , a oni to nemaju , o fiskalnoj kasi i placanju poreza da i ne pricamo .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime