Na današnjoj novinskoj konferenciji koju su priredili Jure Brkan, Marko Ožić Bebek, Joško Lelas, Miro Mucić i Ivan Glibota makarski HDZ-ovci dotakli su se nekoliko tema o kojima se raspravljalo i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Presuda Trgovačkog suda u Splitu prema kojoj je Grad Makarska dužan isplatiti 4,3 milijuna kuna tvrtki Aqua Alfa d.o.o. u vlasništvu poduzetnika Milana Lučića za makarski HDZ je posljedica loše Bilićeve adminsitracije.
– Poduzeću Aqua Alfa Grad Makarska je dužan isplatiti pet milijuna kuna, a zbog nepridržavanja Sporazuma sklopljenog u vremenu HDZ-ove vlasti. Aqua Alfa ima projekt gradnje shoping centra, kina, aparthotela i sportskog hotela, a što je podrazumijevalo i nova radna mjesta. Da bi krenula u realizaciju Grad Makarska je po Sporazumu trebao otkupiti pristupnu cestu, odnosno Ulicu Europske zajednice i parking u vlasništvu Aqua Alfe, što nije učinjeno. U travnju 2015. Sporazum je bio na makarskom Gradskog vijeću i vladajući su se izjasnili protiv kupoprodaje, kazao je Jure Brkan.
Makarskim HDZ-ovcima je sumnjivo i zapošljavanje u Gradskoj knjižnici gdje odnedavno radi sin predsjednice makarskog Gradskog vijeća Jagode Martić, a navodno nije bio raspisan natječaj…

1 KOMENTAR

 1. Diplomirana sam nezaposlena knjižničaraka iz Zadra. Na temelju vašeg naslova od prije 10-ak dana; da natječaja nije bilo, htjela sam kontaktirati ministarstvo da istraži slučaj, jer zapošljavanje bez natječaja je protuzakonito prema zakonu o javnim ustanovama..
  Sad vidim da u ovom članku imate da ga “navodno” nije bilo.
  Istina je da je natječaja bilo i da je izašao u NARODNIM NOVINAMA br. 61. i zadovoljio je sve zakonske uvjete. Nepotizma ima i ljudi su jako ogorčeni zbog toga, al gore od toga je samo krivo informiranje javnosti.
  Mi nezaposleni sa diplomama lako se “zaljepimo” na ovakve stvari, onda još ispadamo i glupi jer svašta čitamo. Novinaru koji je ovo napisao bih predložila da provjeri informaciju prije nego što je pusti u eter..

  • Vi sa diplomama citajte nemojte se ljepit, jer jadna nam majka s vama sa diplomama. Pogledaj dr Buselica, dr marinovica, i oni slabo citaju ali se zato nađu uredno kod svakog lonca i di je zderacina mukte.

   • Draga Ibana đaba ti magidterij , jerbo nemaš partisku školu iz Kumrovca ta ti je vrjedna doktorata Znanosti …
    Uhljebi zar se ne stidite , ili mislite na onu -psi laju karavane p…..

   • kad je prica o buselicu, nije on samo kod lonca. pita li se itko kako je “uvatio” stan u posovim zgradama? nije bidan ima di zivit?

  • Ivana Dorkin je natječaja je bilo pro forme jer na njemu nije primljen neko ko zadovoljava uvjete i ima odgovarajuču struku od negdi drugo, nego neko ko ima sličnu ali ne baš odgovarajuću struku uz obrazloženje da je iz Makarske (i da je sin predsjednice Gradskog vijeća) malo se pozabavite tim i diskriminacijom….

 2. Makarka, sa zvanjem mg.bibliotekarstva, je poslala u Gradsku knjižnicu
  nakon što je stekla spomenuto zvanje, svoju zamolbu, drugim riječima da je imaju u vidu. Koliko ih ima to zvanje u gradu?!. Kad e čula za preslagivanje križaljki i da će tu raditi Damir Martić, sin predsjednice Gradskog vijeća, te umirovljne saborske zastupnice, obratila se zavodu za zapošljavanje. Dolaskom u Zavod, odgovorili su joj da kod njih nema natječaja. Nakon izvjesnog vremena istina izlazi na vidjelo. Mlada magistrica bibljotekarstava spakuje kofere i zaposli se u Norveškoj. Sram te i stid bilo Jagoda Martić i ostala lopovska bagro u Makarsko i u Hrvatskoj.

 3. da nije hdz-ovih kamarilosa ,ne bi bilo niti loših ugovora ,prema tome sramite se gnjide da budem blag…, isto vridi i za sdp poštenjačine ,..

 4. Ivana Dorkin niste u pravu?! Novinar nije USKOK, pogotovo kad prenosi tiskovnu konferenciju. Po vama treba ukinuti Zavod za zapošljavanje, gdje je naša visoko obrazovana makarka bila. U današnjoj besparici trebalo bi kupovati i NN. Kad se nešto objavi u NN
  odmah smrdi na marifektluke-šporka posla.

  • Kada sam pisala o NARODNIM NOVINAMA mislila sam na online izdanje koje ne treba kupiti nego samo otiči na službene stranice. Vidim da su za Makarsku knjižnicu bila objavljena dva natječaja.. Drugi je objavljen u izdanju NN br. 80. u rujnu..
   Kad tražite posao znate gdje ga treba tražiti.. Stranice “NN” uz “Moj posao” objavljuje najviše natječaja.
   Nisam imala namjeru unijeti pomutnju.

 5. Vidi Mucica i majice Paris hahahahahaha. Ne oblaci se sve sta dodje pod ruku gospodine tajnice hdza, sahovskog kluba, osnovne skole, plivackog kluba. Uhljebu odstupi kako te nije sramota.

 6. Vlasnik sam par vila sa bazenom , živim u socijalnom stanu , radim u fušu po Vrgorcu, Splitu , sedim u nekoliko plaćenoh Odbora , režije mi plaća država žena nezaposlena .
  Molim da mi se odobri jednokratna socijalna pomoć u visini miliona ….hvala naslovu HDZ unaprijed …..

 7. Zasto ne izadjete na tiskovnu i ne kazete, dvorana je kostala toliko, sjabali smo vas.
  TZ je pogodovala hotelu Osejava toliko i toliko sjebali smo vas.
  Lezaljka ispod biokovke su nam donile toliko i toliko, sjebali smo vas.
  Pogoduje se nami a vami od sake do lakta.
  A mi sto nam je od sake do lakta necemo glasat za vas pa cemo vidit koga ce molit Mucic, Zidic, Vekic i slicni kradezeovci.

 8. koji ste vi banditi,, svi do jednoga,, od ovoga čelavoga koji je tumor hdza,,, prikon onoga koji je udesio jude,,, do malog kriminalca kišinoga,,, završno sa mozgon svega ovoga tzv dokturon,,, i onoga kojega nema,, lelasa

 9. da se ne zaboravi rugala se sova sjenici da ima veliku glavu, nema razlike između jednih i drugih, vidi ti ko koga proziva isti istoga, nije im bilo sumnjivo dok je Mate Židić zaposlio u vrtić obe kćeri brzinom svjetlosti, jednu je ćak odma stavio za ravnateljicu, onda su šutili ko zaliveni i nastavit će šutit kad dođu opet na vlast i nastave po starome ko i svi prije njih bez obzira kako se zvali, OSVJESTI SE NARODE !!!!!!

 10. Ivana Dorkin je natječaja je bilo pro forme jer na njemu nije primljen neko ko zadovoljava uvjete i ima odgovarajuču struku od negdi drugo, nego neko ko ima sličnu ali ne baš odgovarajuću struku uz obrazloženje da je iz Makarske (i da je sin predsjednice Gradskog vijeća) malo se pozabavite tim i diskriminacijom….

 11. Na žalost, Zakon o javnom ustanovama izjednačava diplomiranog knjižničara i nekog drugog sa VSS iz područja društvenih i humanističkih znanosti.. Jednostavno dosta toga nije logično, al je nažalost tako. Stvar je da se oko informacija treba malo potrudit pa tako i proučiti zakone i za početak pogledati u NN. Htjela sam samo upozoriti na to da su vam za Makarski knjižnicu izašla 2 natječaja, oba u Narodnim novinama i da je stvar struke ovdje zakonski loše regulirana..

 12. Ma, nu ih , poredala se četri govna svoj do svoga pa mudruju kako ce zAsamrdit nekako OPET ALI TEŠKO, ,a lelas se maka KURBANJSKI iz kadra valjda misli da manje smrdi al eto mu TAMO..

 13. anu ih sve partizancina do partizancine ,a prodaju pusto domoljublje ,,samo po djelima su slicni srbocetnicima ,sve su razorili i popoljackali ,,,isto cridi i za sdp i njihova govna .

 14. Triba maknit ove jebivjetre,ka šta bi tribalo maknit i vodeće jebivjetre sdp-a jer sve je to ista klika i oni se kobajagi svađaju nešto,a svima je jasno šta rade.Postalo ih je gadno viditi,skupa sa debelim Družijanićem.
  To se u normalnim demokracijama zove mafija šta očito i jeste, organizirani kriminal,ni više ni manje

 15. Polako molimo vas, ovi ce biti uklonjeni kirurski kao tumor, sami su sebi omcu spleli i nisu svjesni, nesrazmjerna imovina puta placa= 54% . Drkan ce kuvat kavu, Smucic ce secer dodavat a Bebeko ce rahat lokum cuclat pod zatvorkim tusom, Glibavi ce pazit na sapun da se neokliznu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime