Povodom smjene trojice liječnika, ujedno članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, među kojima je i oftalmolog iz Makarske, dr. Damir Mendeš, reagirao je makarski SDP

Agonija Doma zdravlja i cijelog stanovništva Makarskog primorja se nastavlja najnovijom odlukom župana Bobana. Župan je odlučio smijeniti članove Upravnog vijeća koji nisu glasali za novi mandat dr. Petrica, te je upravo njega imenovao za vršitelja dužnosti ravnatelja do izbora novog ravnatelja Doma zdravlja SDŽ. 

            Godinama upozoravamo da glavni problem nije u dr. Petricu ili bilo kojem pojedincu, već u sustavu izgrađenom na rođačko-interesnom temelju koji zanemaruje čovjeka i njegove osnovne potrebe, u ovom slučaju potrebu za primjerenom i dostojnom zdravstvenom skrbi i zaštitom. No, sad je jasno da se upravo sve namješta da dr. Petric dobije još 4 godine na čelu tog velikog i važnog sustava. 

            Dok gradonačelnik Brkan ne smogne hrabrosti da se suprotstavi županiji i županu Bobanu, neće se puno toga promijeniti. Neće pomoći samohvala i preuranjene najave (sjetimo se kako se vikalo “Makarska dobiva svoj Dom zdravlja!“), niti halabuka na Gradskom vijeću i Odboru za zdravstvo čiji zaključci su ostali mrtvo slovo na papiru. Tražimo da se cijeli problem digne na još veću razinu, želimo da gradonačelnik Brkan pozove župana Bobana u Makarsku pa neka on osobno građanima objasni kako je moguće da građane Makarske ostavlja bez, između ostalog, i adekvatne pedijatrijske i rentgenološke zaštite u nehumanim uvjetima trošne i zapuštene zgrade u kojima smo  dočekali i turističku sezonu i dodatno pojačan priljev bolesnika. 

            Grad Makarska je propustio sudjelovati na e – savjetovanju o novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, pa gradsku upravu sada pozivamo, i ovim putem, da se izravno obrate Vladi RH i premijeru Plenkoviću. Ne tražimo od premijera da djeluje lokal-patriotski i rodbinski; tražimo da postupi patriotski i časno prema svojim građanima. 

            Ujedinimo se svi i recimo dosta lažima i manipulacijama. Inzistirajmo na točki dnevnog reda o izdvajanju Doma zdravlja Makarska na Županijskoj skupštini i tražimo izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Jedino ujedinjeni se možemo oduprijeti nakaradnom sustavu!

 

                                                                                  Predsjednik SDP-a Makarska

                                                                                               Sretan Glavičić

1 KOMENTAR

  1. ajde, zna se da su sad trenutno lopovi i lažlivci na vlasti ,isto tako bili su i sdp na vlasti i lagano su se kroz dogovaranja godinama izmjenjivali,,pa sad šta reći ,,ovi govnar lopovsko lažljivi glavicic kao i brkan tj.mentor mu kompanjon, ima obraza srat i prozivat, a cak je i on bija na vlasti sa onin gudinon bilicen i ništa nisu napravili ,a mogli su ,,ali bitno im je bilo baviti se kriminala i stjecanja imetka na grbači amo reć sirotinje i ostalega svita ,,,ajde glaviću o pojave lovi rake i pantalene ,..

  2. ajde, zna se da su sad trenutno lopovi i lažlivci na vlasti ,isto tako bili su i sdp na vlasti i lagano su se kroz dogovaranja godinama izmjenjivali,,pa sad šta reći ,,ovi govnar lopovsko lažljivi glavicic kao i brkan tj.mentor mu kompanjon, ima obraza srat i prozivat, a cak je i on bija na vlasti sa onin gudinon bilicen i ništa nisu napravili ,a mogli su ,,ali bitno im je bilo baviti se kriminala i stjecanja imetka na grbači amo reć sirotinje i ostalega svita ,,,ajde glaviću o pojave lovi rake i pantalene ,..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime