Sretan Glavičić, predsjednik makarskog SDP-a poslao je u ime svoje stranke priopćenje medijima u kojem izražava duboko nezadovoljstvo zdravstvenim uslugama u Makarskoj

“Europski dan pacijenta koji smo jučer obilježili nije donio ništa novo vezano za makarski Dom zdravlja. Suprotno odluci Gradskog vijeća Grada Makarske od 20. listopada 2017. godine kojim je jednoglasno zatraženo da se preustrojem Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije uspostavi samostalni DZ Makarska, ta točka dnevnog reda još nije bila na Županijskoj skupštini naše županije. Župan Boban i gradonačelnik Brkan su u posljednjih 6 mjeseci davali kontradiktorne izjave bez konkretnih pomaka, a jedine žrtve takvog ponašanja su stanovnici Makarske i Makarskog primorja. 

Sretan Glavičić

Odbor za zdravstvo Gradskog vijeća Makarka, na svojoj jedinoj sjednici od osnutka u veljači ove godine, donio je zaključke kojima se osim ustrajavanja za izdvajanjem DZ,  između ostalog, predlaže zakonodavnoj i izvršnoj gradskoj vlasti osnivanje i uspostava bolnice u Makarskoj te pokretanje postupka otvaranja Turističke ambulante. Već u ožujku župan Boban odbija ideju opće bolnice u Makarskoj pod izgovorom da se gradi Dnevna bolnica u Zagvozdu, a danas kada je turistička sezona već započela, svjesni smo da ni županija, a ni Gradska uprava, u čijoj je pretežnoj nadležnosti osiguravanje uvjeta za rad Turističke ambulante, po tom pitanju nisu poduzeli stvarne korake, iako su za to imali pravne mogućnosti.     

Pravo svakog pacijenta je da dobije brzu i kvalitetnu medicinsku pomoć, a Makarani danas, u zgradi koju su sagradili svojim doprinosom ne mogu izvaditi krv u popodnevnim satima, laboratorij još uvijek ne radi punim kapacitetom i u skladu s prezentiranim mogućnostima, pacijenti ne mogu doći na red na rendgenu niti mogu očekivati specijalističke preglede koji bi u 21. stoljeću trebali biti dostupni svakom djetetu, starcu, majci, turistu i svima onima koji nemaju privilegiju da plate medicinske usluge.

Pozivamo gradsku upravu i gradonačelnika g. Juru Brkana da žurno poduzmu daljnje korake u cilju osnivanja Turističke ambulante te izvrše pritisak da se na Županijskoj skupštini Splitsko- dalmatinske županije raspravi točka izdvajanja Doma zdravlja Makarska, zašto će imati, vjerujemo, jednoglasnu potporu svih vijećnika Gradskog vijeća,  kao i svih građana Makarske”, završava priopćenje Sretan Glavičić, predsjednik makarskog SDP-a.       

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime