„Kako, zašto i za koga: nova nacionalna strategija za mlade“, naziv je konferencije koja će se 12. i 13. lipnja održati u Zagrebu. Konferencija je dio projekta Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade kojeg partnerski provode Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (ZICM), a sve u cilju procesa izrade novog Nacionalnog programa za mlade.

Među brojnim predstavnicima udruga mladih i za mlade, osobama koje rade s mladima u sklopu obrazovnih institucija te zaposlenicima jedinica lokalne i regionalne samouprave nadležne za pitanja od značaja za mlade, na konferenciji će sudjelovati i dvoje makarskih srednjoškolaca – Mirko Štrbac i Josip Kerum, izvijestio je Petar Kelvišer, predsjednik udruge Ruke za bolju Makarsku. Učenici trećeg razreda opće gimnazije na konferenciju su primljeni putem javnog poziva na koji su se prijavili preko udruge Ruke za bolju Makarsku. Kao aktivni sudionici u projektu Abeceda aktivnog građanstva, Štrbac i Kerum uključeni su i u provedbu Lokalnog programa djelovanja za mlade grada Makarske kroz edukaciju te ispitivanje, analizu i zagovaranje javnih politika. Svoje iskustvo makarski će srednjoškolci podijeliti i s ostalim mladima koji koncept aktivnog građanina shvaćaju kao ulogu koju trebaju preuzeti i prakticirati u različitim segmentima društvenog života mladih. U tom pravcu će biti koncipirane i radionice koje će tijekom dvodnevne konferencije obrađivati pitanja vezana uz kvalitetu obrazovanja, zapošljavanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, zdravlje, kulturu i mobilnost mladih.  Inače, u Hrvatskoj je trenutno još uvijek na snazi važeći Nacionalni program za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine koji predstavlja nacionalnu strategiju za mlade, no očekuje se kako će uskoro započeti izrada novog nacionalnog programa za mlade, čija će provedba započeti nakon 2017. godine.

1 KOMENTAR

  1. Bravo Josipe Kerum i Mirko Štrbac, konaćno nešto lijepo, da se piše o Makarskoj. Hvala vam, drago mi je da su vas prepoznali van ove zatrovane sredine, jer najgore je biti prorok u svojoj sredini. Čestitke vama i vašim obiteljima.

  2. Mlađahni Štrbac,borac za povratak jednopartijskog sistema i Jugoslavije.Tako se izjasnio na internetu,u tzv Registru Izdajnika,a prenijela Makarska Kronika.Poslije toga mu je otac Slavko napao Dadu Viskovića zbog objave tih izjava u Makarskoj Kronici.
    Lepo bre Kelvišeru,sadiš seme da izrastu tikve .Koliko ti je Bilić dao za tu udrugu.Čemu služi,koji su rezultati,koliko se i kako taj novac troši.
    Obnavljate Yugu.

    • Meni je najdraže kad netko na ovakav pohvalni članak o uspjehu dvaju srednjoškolaca počne pričat gluposti. Uvucite se u rupu i jednom nas počastite svojom šutnjom.

    • Troskove sudjelovanja na konferenciji podmuruje organizator: Mreza mladih Hrvatske. Od Grada/Bilica udruga Ruke je dobila premalo u odnosu na ono sto je za ovaj grad uradila i radi. Ovo sve nema veze s komunizmom i Jugom a ti KOSovac si glup ko stup

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime