Brzo se danas Zadrom proširila vijest kako je oboren rekord u poklanjanju novaca iz Turističke zajednice grada Zadra jer će i ove godine 100 tisuća eura novaca građana otići na propali projekt Sunset Sports Media Festival

Međutim, ta informacija nije točna, a ne čudi da ju neki mediji promoviraju na iskrivljeni način obzirom na činjenicu da TZ grada Zadra i njih izdašno financira. Mario Paleka kao direktor TZ grada Zadra i Branko Dukić kao predsjednik TZ grada Zadra oborili su rekord u poklanjanju naših novaca prošle godine kada su s računa TZ-a agenciji Pepermint d.o.o. iz Zagreba uplatili 125.000,00 €, a onda je iz Grada Zadra uplaćeno još dodatnih 20.000,00 €, ukupno 150.000,00 €!!! Rekorda, dakle nema. Ovdje je riječ o nastavku prakse da je lako tuđe novce poklanjati za propale događaje poput Sunset Sports Media Festivala na kojem su glavninu gostiju činili pročelnici i pročelnice Grada Zadra, ravnatelji ustanova i trgovačkih društva kojima je grad Zadar vlasnik, suvlasnik ili osnivač.

Sunset Sports Media Festival ni po čemu nije utjecao na povećan broj turista koji su prošle godine pohodili Zadar, a obzirom na to tko je pored skupo plaćenih tv voditelja/ica, novinara/ki i sl. sjedio na tom dvodnevnom bezveznom događaju, ispada da je sve skupa bio dobar dernek za zadarske HDZ-ovce. Da bi se zadarski HDZ-ovci dobro zabavili na bakanalijama i ove godine, potrudio se opet dvojac Paleka-Dukić koji su odlučili pokloniti 100.000,00 €, a to je, pretpostavljamo netto iznos na kojeg treba pridodati i 25.000,00 € PDV-a. Kako prošle godine u Arsenalu nije bilo više od 150 uzvanika, mahom HDZ-ovaca, ove godine će osim gradskih i županijskih pročelnika i pročelnica, ravnatelja i ravnateljica, direktora i direktorica, morati svojim dolaskom i bančenjem sudjelovati i zamjenici pročelnika, tajnice, stručni suradnici/ce, zamjenici direktora i direktorica, naravno, svi sa članskom iskaznicom HDZ-a. Tako će novinari kojima TZ grada Zadra uplaćuje novce kroz godinu, moći informirati o spektakularnom festivalu koji je privukao stotine sudionika (čitaj HDZ-ovaca).

Zanimljivo, osim bezveznog Sunset Sports Media Festivala, među većim dobitnicima novaca građana je i tvrtka Sport Event d.o.o., vlasnice Zdenke Zrilić. Njezina tvrtka dobit će 28.000,00 € za organizaciju košarkaškog turnira Euroleague Adidas Next Generation Tournament čime ćemo se posebno pozabaviti u jednom ili više narednih nastavaka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime