Dan uoči 15 godina neovisnosti Kosova, državljani te republike organizirali su svečanost u Diamond sali u Ninu na koju su pozvani i brojni uzvanici iz javnog i političkog života

Svečanost je započela hrvatskom himnom uz minutu šutnje za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kao i kosovske borce koji su život dali za svoju domovinu. Tog 17.veljače 2008.godine, Kosovo je proglasilo neovisnost od Srbije što je bio nastavak jasno zacrtane politike osamostaljenja koju su od 1999. podržavali NATO Savez i UN. Veliku podršku Kosovu pružile su Sjedinjene američke države, a na popisu prijatelja novoformirane republike našla se i Hrvatska. Kosovo ima posebnu poveznicu sa Zadrom jer je upravo od 2006.do 2008. godine premijer Kosova bio Agim Çeku koji je do tada sa obitelji živio u Zadru. Agima Čekua se mnogi sjećaju kao predanog hrvatskog branitelja koji je stekao čin brigadira.

Večerašnju proslavu 15 godina neovisnosti Kosova uveličali su mnogi, a među njima i predsjednik HSP Ante Starčevića na nacionalnoj razini, Slobodan Dević – Pićo u pratnji svojih stranačkih suradnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime