Na skupu u hotelu Osejava sinoć je formalizirano osnivanje stranke Održivog razvoja Hrvatske – OraH. Dosadašnji povjerenik za Makarsku Marko Pribisalić bit će povjerenik Ogranka do rujna ove godine, kada će se održati izbori na razini cijele Hrvatske.
-Jedan od osnovnih motiva koji veže članove OraH-a je optimizam i odlučnost da ćemo uspjeti u projektima održivog razvoja. U Makarskoj već radimo na konkretnim rješenjima kao što je nedavno predstavljeno iskorištavanje otpada kao sirovine. Na taj način otvorit ćemo mogućnost zapošljavanja, najavio je Pribisalić na skupu koji je otvorio Daniel Čečavac, jedan od 27 članova OraH-a u Makarskoj.
Osnivanje Gradske organizacije OraH-a u Makarskoj pozdravio je prof. dr. sc. Zlatan Reić, član Predsjedništva stranke i voditelj Gospodarskog foruma. –Hrvatskoj su potrebne promjene, građani ih žele, OraH je osnovan koncem listopada prošle godine, a po anketama držimo treće mjesto u Hrvatskoj. Naša stranka s predsjednicom Mirelom Holy spremna je na izazove. Formirali smo 50 ogranaka i Hrvatsku vidimo kroz četiri regije. Stručnost i poštenje na kojima se temelji članstvo u OraH-u je prepoznato. Građani nas prepoznaju, naglasio je dr. Reić, dodajući kako politički program OraH-a počiva na tri stupa – gospodarskom, ljudskim pravima i dostupnosti pravde, okolišu. (Makarsko primorje)