Na sjednici Odbora za izbor i imenovanje Županijske skupštine Zadarske županije održanoj 19.06.2018 godine na prijedlog Renate Sabljar Dračevac trebali su biti smijenjeni iz Odbora članovi SDP-a koji su odbili držati HDZ-u većinu na skupštini održanoj 08.02.2018 godine

Za taj prijedlog, piše Marko Pupić-Bakrač u priopćenju za javnost, na Odboru su glasovali isključivo predstavnici vladajuće većine HDZ-a i Renata Sabljar Dračevac  dok je oporba bila protiv. Budući da se na Odboru nije pojavio Nikica Čalušić ( HDZ) vladajući ( HDZ i Renata Sabljar Dračevac ) nisu imali većinu već je rezultat glasovanja bio 2:2.

Članak 33. Stavak 2 Poslovnika Županijske skupštine Zadarske županije  jasno propisuje da predsjednici i članovi radnih tijela mogu biti razriješeni prije isteka mandatnog razdoblja Skupštine isključivo zbog prestanka mandata člana , spriječenosti ili drugih opravdanih razloga. Dakle bilo kakva smjena članova odbora bila bi u potpunosti protupropisna. Osim toga već smo upozorili da vladajuća koalicija HDZ- Sabljar Dračevac ne može i neće određivati tko će u ime oporbe sjediti u odborima. Ako na to nismo dovoljno jasno i radikalno ukazali prekidom sjednice održane 08.02.2018 godine biti ćemo još radikalniji u borbi protiv bizantizma u Županijskoj skupštini po uzoru na Nikolu Pašića.

Na sjednici održanoj 08.02. 2018 godine sukladno dogovoru Sabljar-Dračevac sa Šošom i Lončarom vijećnici odani Sabljar Dračevac držali su većinu HDZ-u u zamjenu za nekoliko mjesta u odborima iz oporbene kvote. Po posljednjem dogovoru istih aktera nepoćudni vijećnici SDP-a koji nisu podržali koaliciju HDZ- Sabljar Dračevac trebali su biti protupropisno smijenjeni u zamjenu za prihvaćanje izvješća ŽUC-a i Narodnog muzeja, odnosno podršku Mili Fabijanu i Renati Peroš od strane Renate Sabljar Dračevac i njezinih poslušnika.

Ne samo da više ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti ovakvu trgovinu vladajućih HDZ-a i Sabljar Dračevac na štetu oporbe, takve stvari se više neće izglasavati u županijskoj vijećnici, nego ćemo nakon sjednice 27.06.2018 godine tražiti hitan sastanak predstavnika svih stranaka u Županijskoj skupštini i usklađivanje mjesta u odborima sa sadašnjim stanjem u Skupštini.

Sukladno tome Renata Sabljar Dračevac ne može obnašati dužnost potpredsjednice skupštine u ime oporbe jer je dio vladajuće većine. Čak i kada bi se formalno pozivala na to da su ona i njezini sljedbenici oporba ( što zasigurno nisu ) opet ne može obnašati dužnost potpredsjednice skupštine u ime oporbe jer od trenutačno oporbenih 22 vijećnika Sabljar Dračevac ima podršku samo 5 vijećnika uključujući i nju samu 6.

Dosta je bilo da se u Županijskoj skupštini radi mimo propisa, Poslovnika i Statuta, da se ignorira dovoljan broj legalno sakupljenih potpisa za sazivanje tematske sjednice, da vladajući biraju tko će predstavljati oporbu… Ili ćemo raditi sukladno demokratskim uzusima i poštovati Poslovnik i Statut ili će nastati potpuni kaos. U borbi bez pravila sa udarcima ispod pojasa koju nam namećete NEĆETE IZAĆI KAO POBJEDNICI

 

                                      Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                         Marko Pupić-Bakrač 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime