Splitski gradski vijećnik Martin Pauk na Facebooku je priznao da je, dok je bio dio Mosta, radio lažne profile na Facebooku

Pauk je, podsjetimo, u splitsko Gradsko vijeće ušao na listi Mosta, ali relativno brzo se razišao s njima. Pauk u javnosti često dijeli svoje izrazito desne stavove, a to ga je približilo stranci Neovisni za Hrvatsku koju su u doba dok je ta stranka imala još neku relevantnost vodili Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, piše Index.

Jučer je u jednoj objavi na Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda Pauk priznao da je izrađivao lažne profile.

Osim što je zanimljivo to da protivnik Istanbulske konvencije radi lažne ženske profile, puno je važnije to što nam ovo Paukovo priznanje daje uvid u rad gradskih vijećnika koji se, kako sam kaže, bave izradom lažnih profila, takozvanih botova.

Da botove koriste stranke, javna je tajna. Oni služe kako bi se na društvenim mrežama kroz komentare veličala stranka ili vrijeđali politički suparnici, kako bi se namještale ankete ili podizala popularnost stranica. Kažemo, riječ je o javnoj tajni pa je stoga ovo Paukovo priznanje prilično zanimljivo.

U svakom slučaju, na stranici Dnevna doza splitskog nereda povela se rasprava o ilegalnoj gradnji na Marjanu.

Priznao da je radio lažne Fejs profile

Pauk se javio svojim komentarom.

“Da, sirotinji se ruše kuće, a za drugove se prenamjeni zemljište, izglasa GUP i onda oni svoje vile na Marjanu sagrade legalno.
Ono što Bandić danas radi u Zagrebu, to su drugovi napravili na Marjanu 1960-ih i sebi izgradili vile i stanove.
A sirotinju – tko je*e”, napisao je Pauk kao komentar na objavu.

Javila mu se stanovita Maja Marić.

“svi ti vaši naši drugovi su najperfidniji kameleoni baš kao i vi, da nije bilo Mosta ko bi za vas zna, a sad se valjate u fašistoidnim bljuzgotinama pojedinaca koji su satrali Marjan. Zakon je jedan za sve kako za mene tako i za vas”, napisala je Pauku.

“Maja Maric Lažni profilu, samo da te podsjetim – ja sam te stvorio dok sam bio u Mostu. Tebe, “Karlu Tomić” i još more drugih lažnih profila koji su služili za ostvarivanje većeg “reacha” objava Mosta.
Danas drugi koriste te profile kako bi lagali i baljezgali o političkim neistomišljenicima.
Tebi na čast”, odgovorio je Pauk i defacto priznao da on stoji iza brojnih lažnih profila.

To će kasnije još jednom priznati.

Na njegov komentar javila se stranica na kojoj se rasprava odvijala.

“Martin Pauk ček jesi ti upravo priznao da si obmanjivao građane s lažnih profila”, pitali su Pauka.

On je odgovorio da nije obmanjivao građane. Rekao je da su lažni profili služili da bi se dizao reach objava što opet, na kraju krajeva, u neku ruku jest obmanjivanje građana.

“Dnevna doza splitskog nereda Nope, ti profili su služili za dodavanje frendova na fejsu kako bi reach objave dijeljenjem skočio s 1000 fanova stranice na 10-20 000 ljudi. Što da kažem, imali su sjajnu PR menadžericu”, napisao je Pauk.

“Dnevna doza splitskog nereda Tada je to bilo učinkovitije, danas je puno jednostavnije i jeftinije sponzorirati samu objavu”, dodao je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime