Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv vrličkog bankara Srđana Djakovića (60) koji se sredinom studenoga predao policiji nakon što se nekoliko dana ranije otkrilo da je pronevjerio milijune i pobjegao u BiH

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu temeljem policijske prijave u kojoj stoji da je OTP banku oštetio za osam milijuna i 892 tisuće kuna.

Policija je ranije izvijestila da je Djaković 7. studenoga 2019. naručio gotovinu koja je u Vrliku stigla dan kasnije. Potom je preuzeo novac od kojeg je veći dio zadržao za sebe, kao i novac koji je bio u trezoru. Istog je dana pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. 

U međuvremenu je dio novca pronađen, a Djaković se policiji predao 19. studenoga. Uz njega, policija je zbog pomaganja u izvršenju kaznenog djela prijavila i 46-godišnjaka koji ga je automobilom prebacio u susjednu državu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja Djaković je odveden pritvorskom nadzorniku, nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. (Index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime