Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Istarske županije I Turističke zajednice Kvarnera, te uz podršku TZ Svetvinčenat i Vinistre, završeno je jučer, 25. ožujka u dvorcu Morosini Grimani. Domaćin natjecanja bila je Općina Svetvinčenat

Eliminacijsko natjecanje započelo je u Opatiji, u hotelu Ambasador, u utorak 5. ožujka. Pristupilo je 13 natjecatelja zaposlenih u renomiranim hotelskim kućama i restoranima Istre i Kvarnera.

U polufinale se plasiralo 8 natjecatelja, a u finalu, pred brojnom publikom u dvorcu Morosini- Grimani, nadmetali su se Martina Škarica (Hotel Ikador, Ika), Igor Klarić (Hotel Amarin, Maistra, Rovinj), te Josip Orišković (Dvorac Belaj, Belaj).

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u posluživanju pjenušca, ispravku vinske karte, dekantiranju vina, prepoznavanju vina i ostalih pića.

Izvršni organizator Prvenstva bio je Emil Perdec, regionalni povjerenik HSK-a za Istru a kordinator natjecanja bio je dr. Krešimir Mikinac, voditelj edukacije HSK-a. Nadmetanje je bodovano po istim kriterijima po kojima se boduju i natjecatelji u nacionalnom prvenstvu sommeliera.

Konačni poredak je sljedeći: 1. Martina Škarica, 2. Igor Klarić i 3. Josip Orišković

Nagrade najboljima uručili su g. Veljko Ostojić, predsjednik HSK-a i Emil Perdec, izvršni organizator Prvenstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime