– Kate evo piše partijski bilten da je pet stotina maškara u povorci, značajno će Ante.
– A di su završili moj Antiša?, pita Kate.
– U Hoteu Beograd, podrugljivo će Antiša.

– Ma da, a šta je od spize bilo?, pita Kate.
– Tvrdi mali Luka da je bila pašticada za sve maškare. Mora da su imali dobra sponzora, a šta ti misliš Antiša? pita Kate.
Uzima Antiša kalikulator i zbraja, pet stotina pašticada puta pedeset kuna jednako je dvadeset pet tisuća kuna plus piće. – E da je svaka mačkara popila po koka kolu ili fantu , to je petstotina maškara puta osamnaest kuna jednako je devet tisuća kuna. Kada zbrojimo iće i piće nije moglo proć ispod pet tisuća eura, mudro će Antiša Mari. – Tako je to moj Antiša, za te pare gradom prođe cisterna, malo polije vode i Turistička zajednica uplati, nisu to neki novci da se mladost ne veseli, ja bi predložila svaki tjedan da budu maškare, bar bi znali da pare iz Turističke zajednice namjenski narod troši, tvrdi Kate.
– E ženo slažem se s tobom, evo i mali Luka bi se složio, grli dide Antiša maloga Luku.
– A ko je sudio krnji?, pita Kate.
– A ispostavilo se da ova naša sutkinja bez diplome nemere više sudit, pa sudio Lalić i onaj umjetnik šta organizira kulturno ljeto, navodi Antiša.
– E nemere onda valjat presuda moj Antiša, kakva je presuda bez obrazloženja, ova naša sutkinja Suzi, sudila bez papira, proputovala svitom, počela pisat za partiski list, taman se ufurala i stiglo pismo iz Zagreba da nemere više, veli Kate.
– E da je ostalo još štogod za presudit, uknjižila je ona sve šta je bilo u sivoj zoni sa onim milicajcem Alačem, sve su im presude bez ogluhe, steka  se i inicijalni kapital preko partije od Barbijerijeva lukobrana, to neće biti zapisano u testament makarskog karnevala, ljutito će Antiša.
– Pusti ti te lupeže kraju, aj ti meni reci šta piše u biltenu o političarima, pita Kate.
– Evo sve sam prilista, ni slova o njima, valjda dogovorili koaliciju, evo stoji da pri suđenju krnji pozdravljaju sve makarane, jugonostalgičare, ustašiju itd., nastavlja  Antiša, spominju Brkana i čelno misto na portalu Megamedia, Tonćiju Biliću daju doživotnu koncesiju na konobu Kalalarga,  nabraja Ante.
– E vidiš ti kako su pravi akteri izbjegli suđenje krnji!? nabraja Kate, kako to da se ne spomene Šeik i njegova zločinačka organizacija, a slučajno zaobišli dom starih i nemoćnih, inspektor s značkom šta reketari svit, braco šta voli Jeger, seka šta voli bracu iz Hepa, grobar šta dila grobnice, vatrogasac što je s pumpadžijom dilija pare, a grobar kod njega otvorio kavanu za jednu kunu, a o žičari, dvorani , proračunima,dubiozama, rebalansima, da ne govorim, e i dirnuli se bidnog Tonćija, od kada je on prvi čovik grada sve nam je procvatalo, žustro će Kate.
– A jesi se navila gora si od ovog biltena šta objavljuje kandidature načelnika, podrugljivo će Antiša Mari.
– Nego reci ti meni Antiša, di je u ciloj priči završio tajnik ustaša, pita Kate.
– Bio je i tajnik u mačkarama, samo ne znam jel stiga s utakmice ili se stvarno mačkarao, pokazuje Antiša Kati sliku.
– Nije ovo iz maškara ovo je slika s faceboka, tvrdi Kate.
– Mali Luka tvrdi da je tajnik dobio sponzora Heineken, al nije prista radi zvizde, pa se opredjelio na Ožujsko, tvrdi Antiša.
– Pusti ti šta Luka tvrdi, tajnik je dosljedan svom “U” iz slike se vidi da tajnik širi ruke i pokaziva šta je širina HDZ-a, oči mu se cakle, a ispod piše Žuja je zakon!, tvrdi Kate. – E evo i u biltenu piše da su policajci za vikend kaznili 71 pijanog vozača, navodi Antiša.
– Kako stoji polovilo pola HDZ-a i pola SDP-a, kada su se vraćali iz Hotela Beograd s maškara, rugljivo će Kate.
– Evo stoji u biltenu da SDP Baške Vode nema kandidata za načelnika, a kada bolje razmislim imaju sve u ovom starom oronulom načelniku, on je nezamjenjiv, pola ga je plavo, a pola crveno, zabrinuto će Antiša, ma vidi mu slike , mora da je tek iz maškara!
– Odnija ih đava propade nam i Peškarija u Makarskoj, triba Luka po ribu opet na Rivu, sve su ti ovo maškare, moj Antiša, neke s punim ,a neke s praznim košarama, zaključi Kate.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime