Nakon sinoćnje sjednice upravnog vijeća vrtića “Pčelica” i odluke o razriješenju ravnateljice Žane Jerkušić, danas smo pokušali doći do izjava osoblja u vrtiću.

Na naše pozive neke se nisu javile, druge nisu željele davati izjavu, a treće su oštro odbile dati izjavu preko telefona i snimanje razgovora. Jedna teta vrtića “Pčelica” je obećala poslati izjavu, ali do objave teksta nije to napravila. Ipak uspijeli smo dobiti dvije izjave od gospođe Milke Miletić i gospođe Senke Mihaljević.
– Ravnateljica Žana je super prema radnicima i kao ravnateljica je odlična. Ona je u nezgodnoj situaciji, ne želi da nečija sudbina bude u njenim rukama i da netko plače radi otkaza. U lošoj je i teškoj situaciji i ja mislim sve najbolje o njoj, kazala nam je Milka Miletić.
– Ovo je jedan imperatorski čin i ne razmišljanje o posljedicama za živote ljudi. Ravnateljica Žana je profesionalno obavljala svoj posao, a kao čovjek je jedna izuzetna osoba. Stojim iza toga da otkada je postala ravnateljica da nijedan dan na poslu nije provela u miru, svakodnevno se događao mobing nad njom. Svoj posao je radila izuzetno korektno, osim što kao čovjek nije mogla ispoštovati neke stvari, komentirala je Senka Mihaljević.
Što se događa u vrtiću “Pčelica” u Vrgorcu? Je li ovo obračun s političkim neistomišljenicima? Promatrajući kako su tete reagirale na naše pozive, dobili smo dojam da u vrtiću vlada strah i da svi šute jet bi možda oni mogli biti sljedeći na listi za “odstrel”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime