Goran Vegar, nedavno zaposleni računovođa u Dječjem vrtiću „Pčelica“ u Vrgorcu za mnoge će Vrgorčane ostati upamćen kao „osma ruka“

Upravo zahvaljujući Goranu Vegaru i njegovoj suzdržanosti, 2016.  pada proračun Grada Vrgorca i Ante Pranić pobjedonosno preuzima kormilo grada. Nezadovoljan svojim statusom, Goran Vegar kao računovođa traži posao. Ante Pranić nekako u isto vrijeme osniva Poduzetnički centar Vrgorac i, gle čuda, Goran Vegar dobiva posao računovođe. Spomenimo usput kako je u to vrijeme cijeli Vrgorac i prije raspisivanja natječaja za mjesto direktorice znao da će na to mjesto doći Milka Beus kao što se znalo da će mjesto računovođe dobiti Goran Vegar. Nije višak spomenuti i činjenicu da paralelno s namještenim natječajima i kadroviranjem podobnih, Ante Pranić za brojne medije govori o uhljebima u Vrgorcu?!

  • Zamislite, Goran Vegar dobiva posao računovođe, a direktorica Beus vidjevši kako radi, plaća mu seminar za osposobljavanje!, kazao nam je jedan gradski službenik koji je želio ostati anoniman.

Godinu dana kasnije, Goran Vegar opet plijeni pozornost javnosti, ovaj put kao računovodstveni stručnjak koji u roku od pola sata od uručenja otkaza dotadašnjoj računovotkinji Senki Mihaljević, preuzima posao računovodstva u Dječjem vrtiću „Pčelica“! To što je Senka Mihaljević radila na pola radnog vremena i mjesečno zarađivala nešto više od dvije tisuće kuna nije bio odlučan argument prilikom angažiranja podobnog Vegara. On kao računovođa u Poduzetničkom centru radi na puno radno vrijeme i prima punu plaću, a gradonačelnik Pranić se paralelno raspričao o uštedama i uhljebima. Je li Goran Vegar uhljeb ili, bolje reći, ukruh, znaju najbolje njegovi kolege, nosioci vlasti u Vrgorcu, no svakako će konačan sud dati birači.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime