Senka Mihaljević: Ivane Šariću, skinite paučinu s očiju!

0

Na pismo koje je redakciji prije nekoliko dana poslala otpuštena Senka Mihaljević, djelatnica računovodstva Dječjeg vrtića “Pčelica” iz Vrgorca, reagirao je Ivan Šarić, predsjednik Upravnog vijeća, a danas objavljujemo odgovor na prozivke

Senka Mihaljević poslala je još jedno pismo u kojem dodatno pojašnjava kronologiju događanja kojeg objavljujemo u cijelosti:
“Poštovani, zahvaljujem vašoj redakciji na objektivnosti  što je moje reagiranje objavljeno u cijelosti i bez cenzure kako su to uradili drugi iako su tekst dobili u izvornom obliku kao i vi. Hvala od srca!

Apsolutno razumijem bijes i srdžbu dotičnog gospodina i glavnog egzekutora aktualne vlasti (predsjednika Upravnog vijeća) nakon moga reagiranja .

Senka Mihaljević

Radni odnos u Dječjem vrtiću „Pčelica“ sam uistinu zasnovala 01.05.2008. na određeno vrijeme. I bez prestanka do 12.12.2017. Radila sam na pola radnog vremena, 20 sati tjedno za što bih na kraju mjeseca dobila 2.300,00 kuna. Po naravi i  prirodi nisam „džabalebaroš“ te sam svoj posao radila odgovorno, pošteno i savjesno. Bez ijednog dana bolovanja.

Posao sam uredno obavljala i nakon njihovih novih akata (pravilnika i sistematizacije)  punih i nešto malo više od godinu, dana. Nije bilo lako vjerujte mi! Godinu dana raditi doslovno s mačem nad glavom.

U vrijeme zasnivanja radnog odnosa Zakon o predškolskom odgoju nije zahtijevao VSS za obavljanje tih poslova. Pedagoški standardi su podzakonski akti! Odluka osnivača je potpisani Ugovor o radu.  U njihovim novim aktima mogli su tražiti i doktora znanosti. Što me ne bi ni čudilo ako bi dotični bio njihov sljedbenik.

Kad bi se svi u Hrvatskoj držali pedagoških standarda, vjerujte mi, da bi nažalost 85% vrtića u ruralnim sredinama i gradovima ostalo bez administrativnih službi. Što uzrokuju otkazi?!

Što je standard? Evo ja bih po standardu za svoju visinu trebala imati 65kg ali, nažalost,  imam 80kg.

Što sad?!

Ali tipično za njih da su odmah sva koplja okrenuta prema meni!

Eno je! Još diše!

Ma mogu oni mene demantirati koliko hoće, ali ne mogu demantirati kronologiju i svoj način okupacije vlasti. Gospodin Osma ruka je ključ za sve!

Osobno nemam ništa protiv niti jednog uposlenog sljedbenika, neka ljudi rade, u ovom kršu treba od nečeg  živjeti. Je li moralna i neophodna bila streljana!?

Nije život ni pravilnik ni sistematizacija ni komad papira. Život je neka druga priča i kruh naš svagdašnji. Možda sam danas sa svojih 56 godina trebala prebirati kontejnere. Ja i dalje živim i radim. Tako će i biti dok me zdravlje služi. Nisam nikad bila politički aktivna, samo uvijek spremna dignuti glas  na nepravdu.

Ne dugujem ništa  HDZ-u niti bilo kojoj drugoj političkoj stranci.

Za mene je politika KURVA, a oni koje sam opisala kroz kronologiju u mom reagiranju nisu ništa drugo već njeni sinovi!

Draže bi mi bilo da ste me u tome demantirali.

Pozdrav mom narodu i voljenoj zemlji! Poruka je:skinite paučinu s očiju!”.

U Vrgorcu, 26,studenog 2018.

Senka Mihaljević

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime