Matko Buljan kazneno prijavljen zbog lažnog prijavljivanja, nesavjestan rad i dobivanje posla bez natječaja

0

Od našeg izvora u makarskoj policiji doznajemo da je jučer došlo do incidenta u prostorijama makarske Turističke zajednice zbog čega je podignut jedan optužni prijedlog te kaznena prijava.

Neslužbeno doznajemo da je jučer u jutarnjim satima u Turističku zajednicu grada Makarske između 8.30 i 9 sati pristupio Miljenko Lozo koji je tražio na uvid dokumentaciju na što se troše novci od boravišnih pristojbi. Kako je to zatražio pisanim putem prije nekoliko tjedana, došao je jučer na poziv TZ grada Makarske. Tamo ga je dočekao Matko Buljan kao povjerenik za informiranje te mu je odbio dati dokumentaciju na koju prema Zakonu o pravu na pristup informacijama ima pravo i došlo je do verbalnog sukoba kada je navodno Buljan kazao Lozi „Što tebe to briga? Ja sam školovan, a vi vlavi se vratite odkale ste i došli!“. Na to mu je Lozo navodno odgovorio da su to riječi koje je već čuo od njegove majke Dunje Buljan i kazao mu kako će po tražene dokumente doći s policijom već sutra. Par sati kasnije, na vrata Lozinog doma pokucala je policija i obavila s njim obavijesni razgovor po prijavi Matka Buljana koji se policiji požalio da je Miljenko lozo galamio na njega. Policija je po službenoj dužnosti podigla optužni prijedlog protiv Miljenka Loze uz određivanje privremene mjere zabrane prilaska Matku Buljanu u narednih osam dana.
Kontaktirali smo Miljenka Lozu koji nam je potvrdio da je doista došlo do incidenta.
– Mene zanima što to skriva Turistička zajednica grada Makarske. Zašto ne daju podatke na što se troši naš novac? Pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama, ja sam početkom ljeta tražio da se vidi točno koliko je kome Turistička zajednica uplatila novaca i po kojoj osnovi. Tonći Lalić mi je rekao da mi nikad neće dati te podatke i ja sam ih prijavio Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske koji su reagirali pozitivno na moju prijavu i naložili da mi se omogući uvid u traženu dokumentaciju. Kada sam jučer došao u TZ i to na njihov poziv, onemogućeno mi je da vidim na što se troši naš novac, kazao nam je Lozo.
Savjetujući se sa svojim odvjetnikom, Miljenko Lozo je jutros podignuo protiv Matka Buljana kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja, nesavjestan rad i dobivanje posla bez natječaja te tražio od policije da preuzme dokumentaciju na koju ima pravo. Jedan policajac se jutros doista i uputio u Turističku zajednicu, no tamo su mu rekli da Buljana nema iako je policajac navodno vidio  da se skriva u susjednoj prostoriji. Isto je danas poslijepodne doživjela i supruga Miljenka Loze koja je također zatražila određenu dokumentaciju o trošenju novaca, no zaposlenice TZ-a su joj rekle da Buljana nema, da je izašao vani. Lozina supruga ga je pola minute kasnije ugledala kako se skriva u drugoj prostoriji, pa kad ga je upitala kako se uspio tako brzo vratiti izvana, on je samo slijegao ramenima, doznajemo… Zašto TZ grada Makarske krši zakon i na što troši proračunska sredstva, tema je kojom ćemo se posebno pozabaviti. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

 1. Makarska praonica novaca HDZ a i SDP a. Lozo viteže pazi se Bajić,Kuceković,Štrbac godinama prikrivaju kriminal u Makarskoj.Primjer 5 Milijuna maraka iz poduzeća Osejava d.d. Koji su nestali a DORH istraživao 8 godina sto je MUP utvrdio za 7 dana.Sada je predmet negdje u ladici suda.Dolaskom Domoljubne koalicije na vlast biti će Revizija!

 2. slazem se s revizorom glede istog a i Lozo je mutan ali ima valjda pravo sta ukaziva na kriminal u marketu TZ Makarska iz koje bebek i bilic uzimaju debelo,,,ali sta se tice te domoljubne koalicije sere mi se na njihovo postenje kao i na sdp-ovo jer tim zlocinackim opcijama TZ sluzi za ražentavanje šoldi,,,

 3. Duga dana u zla gospodara .Zašto taj “fetivi”kad je školovan i pametan ne oformi tvrtku i na tržištu pokaže svoju pamet i pobjedi ove vlave.
  U fazi sam razmišljanja da pokrenem osnivanje udruge bkoja bi se npr. zvala :
  –Dotepenci
  –Mi koji smo šljegli
  –Mi sjeverno od Stupice
  –Mi koji punimo i vi koji praznite proračun
  –Mi čije nijedno dijete ne radi na proračunskim jaslama
  –itd ,itd,
  bez udruge nas fetivi progutaše

 4. nadajmo se da će Buljani,Bebeci,Brkani,,Lalici i ostala komunistička bagra koja misli da njima pripada proračun grada Makarske i da zato nisu dužni polagat račune nekom VLAVU iz Imotskog.Toliko su se zanijeli da uopće vise ne gledaju i ne mare iz kojeg se kuta snimaju,vrlo brzo će se oni između sebe sukobit , .rat će biti kratak i izvjestan

  • No odakle dolaze Buljani nego iz Imotskog. Sukundide je iz IM zaluta u Kotisinu! Nije istina da fetivi ne vole vlave!!!! Ne vole se ljudi koji sire mrznju poput Matka. Svi smo mi vlavi. Prije 60god i Kotisani nisu bili dobro dosli u Makarsku i zvali su ih brđani!
   Sve je ovo vise nego zalosno i pokuzuje malograđanštinu pojedinaca koji svojim laprdanjem najvise govore o sebi samima!

 5. Buljan stariji krčmio je imovinu Mornara kao veliki kadar makarskoga komiteta. Drug je bio podoban za direktora kao i njegovo djete za turističku zajednicu. Rasprodao imovinu Mornara i poduzeće predao mafijašima koji izrašetaju čovika nasred rive (Veličkovića) i danas odležavaju kaznu u Mostaru a za vikend dolaze na kavu u Makarsku. Mama Dunja nakon što je sa Gucićem i Begićem uništila Amforu, po partijskoj vezi dobila posao u Općini-Gradu Makarska.Zanimljivo sve za mandata Gradonačelnika Marka Ožića Bebeka-HDZ.Glavni kriminal u Gradu Makarska bio je gradnja sportske dvorane, otkup zemljišta preko poduzeća Lavčević,80 milijuna kuna potrošeno za gradnju dvorane?! Bilić iz SDP-a obećao sa svojom suradnicom Buljan objaviti sve troškove za dvoranu i ništa.Vjećnica HDZ-a Verica Raos postavila pitanje oko dvorane i troškova, nakon toga je u Biokovci doživjela niz neugodnosti od bebekovih satelita da je završila na psihijatriji.Slično se desilo i jednom broju žena iz Zajednice Katarina Zrinska -HDZ.Poznate žrtve zlostavljača Vice.

 6. Koji su ti Buljani zločinci kad su spremni ubit čoviku kozu koja hrani obitelj i sebi je spremit kao gozbu pa šta je njima opljačkat grad makarsku čiji proračun pune uglavnom Vlavi ,a oni su nastavili gozbu u arbunu – neprofitna udruga koju je komunista Bebek dao svojima kao da mu je to cacina prčija samo sto sada ne uzimaju i otimaju od obitelji Kovačević nego od Vlava koji naravno to neće dozvoliti .bravo Lozo , ustraj!!!

 7. čulo se da je Lozo tražio za početak koliko je TZ dala Makarska postu novaca za promidžbu Da ukoliko oni neznaju u TZ on ima ugovor sto će im naravno pokazat i od toga je počela čistka počevši od TZ makarska???

 8. Povijesna je činjenica kako su Buljani dali svoj obol u tekovinama socijalističke revolucije. Mjesto Kotišina Općina Makarska, braća Stipe i Mate, zatečeni su od talijana kako bacaju letke neprijateljskog sadržaja na predjelu Općine Mostar, privedeni u mostarski zatvor ”Ćelovina”. U zatvoru ih je posjećivala majka Brace Lasića . Nakon puštanja iz zatvora, po partizanskom običaju, prvo je trebalo demonstrirati silu na svojim sumještanima. Povratkom u Kotišinu braća Buljan dolaze u obiteljsku kuću poznatog partizana Jerke Kovačevića. Jerko Kovačević nije se živ vratio iz revolucije, a njegov je stric bio fratar Lovro. Braća Buljan odvode hraniteljicu obitelji Kovačević kozu “Bilku”, istu fizički likvidiraju i prave svoju internu gozbu, slave povratak iz mostarskog zatvora. Dan danas to prepričava doktor Anto Kovačević, makarski ginekolog. Žali se doktor puku: “Evo što su mi pojeli kozu, ali uništiše mi i rodilište u kojem sam porodio većinu makarske dice”. Da ne pada jabuka daleko od stable, dokazuje činjenica kako su makarski komunisti uništili poduzeće “Mornar” , koje je vodio član obitelji Buljan. Poznati makaranin Mirko Katić utemeljio je poduzeće Mornar i zaposlio svu sirotinju iz Zagore. Makarski Komitet za direktora postavlja Bepa Buljan, mladi provjereni kadar koji u vrlo kratkom vremenu uspijeva prokrčmiti i rasprodati imovinu Mornara- na štetu dioničara, sirotinje iz Zagore.

 9. Gospon mali Mrav tonci Lalić je u ove dvije godine portalu Makarska post dao 100 000 kn novaca od boravišni pristojbi vlaškog novca a Lopar to sve popije u konobi , opet vlav casti

 10. Predlažem da se ovoj akciji dade kodno ime “Bilka” jer je ona ta koja je podnijela najveći teret koji su ovi zločinci Buljani napravili u svom suludom pohodu ” zivila Bilka”,!!!!

 11. Šta reče “Kalerarga” -Da je Lozo tražio od TZ
  Pominješ neke novce koje je TZ dala portalu MAKARSKA POST
  Kakav ugovor za promiđbu pominješ ?

 12. A što ćemo sa Hercegovcima,zanimljivo od 25 godina samostalnosti Hrvatske da niti jedan Hercegovac nje dobio radno mjesto u Gradu Makarska.

 13. Ako ste vi pravi Buljan iz TZ grada Makarske imat ćete priliku mi to reci za koji dan na sudu ,a i na državnom odvjetništvu , hvala

 14. Ovaj mali Buljan nije niti pizdolizac nego dupelizac koji se skriva po kancelarijama TZ Makarske a u tome mu pomažu ostale djelatnice koje su također zaposlene bez natjecaja čega se boji obitelj Buljan i Lalic???? ,

 15. Ne sekiraj se LALICU naplatiti će ti Lozo za sve sto mu nisi platio i sto si ga prevario , poznam ga jako dobro , ne boji se taj nikoga ,kako te tvoji komunisti nisu savjetovali da njega ne možeš ucjenjivati kad u njegovoj užoj i široj obitelji nitko i nikad nisu ovisili o proračunu kako u današnjoj Hrvatskoj državi tako i u bivšoj Jugoslaviji , pa njegovi su preci i didovi gradili po Dalmaciji najljepše crkve i domove , svi poznaju njegovog Dida Antu koji je napravio najveće kampanele onaj u Igranima . Njegov otac Tomislav najljepše hotele na Makarskoj rivijeri i mladi Lozo najljepše kuce širom rivijere pa kako misliš da možeš njega prevarit sramoto grada makarske

 16. Ispravak netočnog navoda.Mate i Stipe Buljan kao partizani iskoristili su bacanje talijanskih letaka u kojima je pisao da primaju sve one koji žele priči u njihove redove?! Brača Buljan su se sa dva letka prijavili u Mostaru fašističkoj komadi. Nekoliko su dana bili tobože u talijanskom zatvoru /partizanski dezerteri/. Tamo ih je posječivala njihova kotiška udata za hercegovca Lasića, baba a ne maama Mile-Brace Lasića. nakon izlaska iz “zatvora”, siti i pijani došli su u Kotišinu zapaljenu od fašističke talijanske vojske.Nučili se dezerteli lipo papit kod talijana, te je Mate Buljan po noči ukrao i zaklao kozu, čije je mliko ranilo sirotnu djecu Mandu i dr Antu Kovačevića škicu. Dokaz su našli zakopanu bekinu-kožu u Bujanovom vrtlu. Ovaj siloni Matko Buljan, unuk je tog Mate, a i drugi mu dide nije bio bolji Mate Franičeić.
  Danas se ovi i ovaki kriju iza lažne ljevice i negativci koriste sve blagodati od SDP-a.

 17. Kotiška koja je posječivala u zatvoru partizanske dezertere zvala se je Tomažina Lasić rođena Kovačević, teta Branka Kovačevića bivšeg opčinskog odvjetnika. Zbog njene udaje su je neki kotišani prozivali ustašicom, a ona je isti pomagali svima koji su dolazili u Mostar. Zamislite koliko zla ima u tom malom Matku Buljanu, koji je skupa sa mamom Dunjom šeficom financija Grada, organizirao prosvjede proti proširenja makarskoj groblja, kojin je sada lipši nego Mirogoj. Dolaskom lažnih i trulih takozanih ljevičara koji glasove dobiju što im SDP-e pogoduje i organizira dva izleta za Forum žena, zaposli dicu i ostalu rodbinu/neka izađu sa spiskom novoprimljenih/ onda udru po “vlavima i hercegovcima”, a poštenu mladost su istrali iz sojih redova. Bravo Lozo, razjebi Mlinareviće i Premerue, koji neće da shvati koliko radi na crno i na kocki?!

 18. jutros je g. Lozo bio u konobi na marendi sa svojom Mamom ,a dvojica poznanika su mu savjetovali pa mogu reci i pomalo prijetećim tonom rekli su da mu nije pametno se sa njima svađat da je kod njih vlast a gospodin im je rekao da im poruči :Sve sto su mu u životu dali da po to mogu doći i naravno možete popit nešto na moj racun sto su ovi naravno prihvatili.

 19. Kažu jutros također u kalelargi opet Lozo ,,,,ali danas ne traži papire u TZ grada Makarske već u samom gradu Makarska i zahtijeva da mu se daju na uvid ili dostave bilance grada u zadnje 3 godine ,a posebno za sportsku dvoranu koja je koštala vise nego arena . Po pravu na pristup informacija grad ima rok od 15 dana ,a čujemo da je Dunja Buljan danas otišla sa posla kad je čula za zahtjev ,svi su izgledi da će bilance biti dostavljene ako ne lozi onda će Uskoku ????

 20. Nevaljaju im Vlavi a zašto kada ih ulove Vlavi u kradji ili bolje reci u lopovluku, primjerice Lozo Lalica,zašto Lalic uzima Vlaškog odvjetnika Barbira? Mamu li vam lopovsku HDZ ovsku ili SDP ovsku.Objavite koliko ste pokrali iz Dvorane.

 21. Orjunaši iz Moće, nazvani kožari Laliči a prvi im suradnik JURE Brkan iz HDZa,greškom po tatinom pedigreu Kleptoman iz Turističke Zajednice.

 22. Daj Lozo kad je bal NEK je maskenbal ., pošalji megamedii kopiju tog ugovora Makarska posta i turističke zajednice da vidimo koliko j Lalić dao Loparu novaca a sve to zato sto je Lopar uz tea Ercegom kojeg je Lozo skonta i potira ga iz kuće jer bio jedan od organizatora najveće prevare lokalnih izbora u Hrvatskoj riješimo se te bagre zauvjek

 23. toliko mržnje sa 33 godine da netko ima to je nevjerojatno, pa njemu su draži četnici, i šumandinci nego vlavi, e moj Buljane prije metar u guzicu ti stane nego centimetar u glavu. do sada ste plašili ljude, zastrašivali ali naletili ste na runjavu nozdrvu. bit će vam Evanđelje po Miljenku.

  s obzirom da ne ideš u crkvu pa i ne znaš da imaju 4 evanđelista (Matej, Marko, Luka i Ivan), a vama će se čitat evanđelje po lozi,

 24. Danas na duvanjskom području Buljani žive u Mesihovini, Crvenicama , Tomislavgradu , i u Srđanima

  U korijenu je tog prezimena osnova buh – “napuhnut. Uporedi pridjev podbuhnut “napuhnut”
  Korijen buth s nastavkom -ulj javlja se kao pridjevska sraslica u vezi s imenicom oko: buljook. Odatle osobno ime Buljo, te imena volu i drugim životinjama. Odatle od Imena (ili nadimka) Buljo prezime (od osobnog imena) Buljko u Komiži i u Rijeci, Buljeta u Pagu. Prezime Buljevac je poimeničeni pridjev u Buzetu i Biogradu. I Dakako, odatle i prezime Buljan.

  Buljani su, barem njihova hercegovačko-imotska grana starinom Ograđenika pokraj Čitluka, o čemu svjedoči naziv ograđeničkog zaseoka Buljanija, u kojem odavno Buljana nema.
  Danas Buljana u Ograđeniku i Brotnju nema, jer su promijenili prezime u Nikolić, a dijelom s prezimenom Buljan odselili u Čapljinu, zatim u Radišiće i Otok pokraj Ljubuškog, te početkom 20. stoljeća u Mostar.

  Buljani iz Prološca jedno vrijeme rabe prezimensku kombinaciju Buljan alias Vidak da bi kasnije prevladalo ili Buljan ili Vidak. Godine 1726. 8-člana obitelj Mije Buljana dobila je u Podbablju 10 kanapa zemlje, a Stanje duša župe Podbablje bilježi 8-članu obitelj Mate Buljana. I jedna zanimljivost: “prema predaji hajduk Mijat Tomić doveo je Ciganče i ostavio ga u Buljana. Neki su Buljani njegovi potomci.
  U Vinjanima Buljani su ostavili trag o svojoj nazočnosti 1739. godine, kad je u župskim maticama upisano krštenje djeteta s prezimenom Buljan.

  Iz Podbablja Buljani se spuštaju u Runoviće, Zmijavce i Podosoje (danas ih tu nema). Od Buljana su, uz Vidake, nastala još dva imotska roda: Klapirići i Gadže.
  Najprihvatljivija je teza da su duvanjski Buljani stigli u svoja sadašnja boravišta iza 1768. godine, i to s imotskog područja.

  MATKO TVOJI SU GARANT OD OVOGA CIGANA ŠTO GA JE MIJAT MOJ IMENJAT OSTAVIJA U BULJANA, JER GARANT TI NISI VLAV, DA SI VLAV BIJA BI ČOVIK.

 25. Kako je Lalić tonci par dana našim novcima podmitio policiju kupivši im skupe bicikle za onakva pitanja .tko je sve osim šefa prometne policije sudjelova u ovoj prevari , mitu i korupciji pisat će se uskoro

 26. pitanje glasi??? Gdje su završili bicikli iz policije o kojima je pisala i kronika kad su lalica hvalili kako dobro suradiva sa policijom , naravno vidili smo na snimci

 27. Tonci LALICU , lopove i klošaru , čak si prevario i Pos , dobio si povlašten stan a u njega si uselio punca i punicu. Umjesto da su taj stan dobili ljudi kojima je on stvarno potreban ,a ne da se on da orjunašu i kožarašu ,mjesto ti je u zatvoru gdje ces i završiti ,kao da se nezna kako perete novce poreznih obveznika , zajedno sa bebekovim poltronima i lopovima u TZ Makarske koji od samostalnosti hrvatske nisu napravili nijednu kapitalnu investiciju već su samo sebi punili džepove , krali tuđu zemlju i reketarili ljude . Sve to je uz blagoslov orjunasice Dunje Buljan koju su štitile sve vladajuće garniture.,i sve to pod krinkom antifašizma čiji je ćaća Ljubo Lalić poznati orjunaš i marksist odlikovan od Josipovića također orjunasa i lopova čiji je ćaća također ulazio konjem u crkvu pokazujući silu ljudima koji su se molili i takve kao sto je on da mu Bog prosvitli pamet ,i sve ostalo rekao bi “ROJS”

 28. izgleda da knjiga gospodina Lučica “mito i korupcija” je uvod u ovo sto će se događati podno Biokova ,samo sto su Vlavi puno pametniji od kožarasa i orjunasa pa se neće dati komunistima da im oni kroje sudbinu i da budu građani drugog reda.

 29. U broju 656 ., bilten partije na stranici 8 i 9 stavio je rubriku “Top lica” , očito s ciljem rehabilitiranja određenih članova partije ; Dražen Glavina DVD, Antiša Srzić HPD Biokovo, Tonći Lalić HGSS. Ukoliko navedena top lica izanaliziramo po njihovom liku i djelu možemo konstatirati sljedeće: bilten partije u svom broju 638. Navodi: “Podignuta Optužnica” -DVD oštećen za 265 tisuća kuna. Glavina: “Nemam što reći, ne zovite me”. Radilo se o aferi s računima za gotovini. Ostali dio afere djelatnici DORH-a očito nisu bili u mogućnosti raščlaniti. Slično im se dogodilo u slučaju disko kluba “MAK” u vezi kojeg ŽDO Split navodi da nisu u stanju odgonetnuti zagonetku. S obzirom da se radi o istaknutim članovima partije s razumijevanjem analiziram pojedinosti. Poanta je da se otuđi koji milijun maraka, a nadležni istražitelji nisu u mogućnosti odgonetnuti zagonetku. Kako se radi o njihovim, nije problem, a niti kazneno djelo. Drugi lik iz Top tjedna je Antiša Srzić, podoficir KOS-a JNA koji se istaknuo uređenjem pomorskog dobra ispred hotela Dalmacija te vođenjem lučice koju mu je namijenila elita HDZ-a koja je bila u nadzornom odboru “Makarskih Hotela d.d.”. Vjerovati je da su razlog zasluge iz Domovinskog rata. Branitelji HVIDR-e Makarska, UDDR-a nisu imali ništa protiv da Antiša koristi koncesijske blagodati. U biltenu Antiša ističe kako se dom na Vošcu otvara prvog svibnja sljedeće godine. Zanimljiv je detalj, kako je isti taj dom bio vlasništvo Mornara d.d., kojega je Buljan na javnoj dražbi prodao privatnom poduzeću. Da ništa nije slučajno pokazuje i činjenica da je u tom period, kada se krčmila imovina Mornara , gradonačelnik je bio Velimir Vidak. Treći lik iz Top lica je aktualni predsjednik Turističke zajednice Tonći Lalić. Njegov zamjenik Jure Brkan predstavnik je HDZ-a koji se prije par dana istaknuo u zajednici na način da je sa svojim badžom pretukao predstavnika HVIDRE Makarska, dragovoljca Domovinskog rata Beroša. Partija HDZ nije se oglasila i osudila čin svoga dužnosnika Brkana. Zašto? Zato što je Brkan povezan obiteljskim stablom sa Buljanima. Brkanova mama i Bepo Buljan su od dva brata djeca. To je veza dviju partija SDP i HDZ. To je jedan od razloga zašto je Dunja Buljan pročelnica Grada Makarska odjel financija, HDZ-ova mandata.

 30. Velimir Vidak Buljan za makarsku zajednicu ostati će upamćen po svojim poduzetničkim poduhvatima,u iznajmljivanju kemijskih WC-a, poduzetničke poduhvate je kreirao sa svojim suradnicima,susjedima; Srzićem i Grubišićem. Imali su oni svoje poduzeće Miva-Mak d.o.o., koje je besprijekorno funkcioniralo, sve do dana 29.siječnja 2002.godine, kada je Ministarstvo financija RH u svom nalazu broj -513.05/02-6., konstatiralo niz kriminalnih radnji, kojima je oštećen državni proračun. Nije bilo negativnih posljedica, partija je sve popeglala. Solidarnost u nevolji iskazala je i Jagoda Martić, koja se također u tom nalazu istakla u službenim putovanjima. Detaljnije u svojoj knjizi Makarska Biro Korupcija,2014 godine djelom je obrazložio Zdenko Lučić. Izostali su neki detalji primjerice šteta koja je napravljena Gradu makarskoj sa Anex ugovorom za šator Porina koji je srušila bura. Radilo se o 2 milijuna kuna. Druga šteta koja u knjizi nije navedena vazana je uz iskope za novu sportsku dvoranu koji su koštali tada preko milijun maraka. Bilo je rasprava na Gradskom vijeću. Primjerice Bilić postavlja pitanje Novaku: “S čijim novcim je asfaltirana cesta na Cviračkoj (predio ispred Hotela Romana)?” Novak odgovara: “A gdje je milijun maraka koje ste potrošili za iskop dvorane?”. Odgovora na postavljena pitanja nije bilo. Ostale su samo konstatacije koje DORH nije čuo. Zapisnici postoje!

  Zanimljiv detalj iz gore navedenog nalaza Ministarstva financija je činjneica da je u postupku proračunskog nadzora utvrđeno da Grad posjeduje i devizne račune, s tim da nije utvrđen konačan broj poslovnih banaka deviznih računa koja nisu iskazana u poslovnim knjigama. Do danas predstavnici DORH-a očito nisu pročitali predmetni nalaz ili partija nije dozvolila da se evidentira broj opljačkanih milijuna deviza!? Slično se dogodilo i s evidentiranjem kriminala pretvorbe i privatizacije koja datira iz 1988. godine, od vremena kada je partija bila zakon, a zakon je vrijedio samo za one koje oni ne vole (koji su završavali na Golom Otoku).

  Zašto za natječaj ravnatelja Parka Prirode kao kandidat nije prošao Nenad Bekavac kojega je ustoličila partija zvana HDZ-a; koji je svoj obol dao za partiju SDP u predmetu ili bolje reć aferi Osejava d.d. ; u kojoj je zahvaljujući partijama nestalo preko (po današnjoj kalikulaciji štete) 40 milijuna eura. U aferi su sudjelovali poznati predstavnici partija iz poduzeća Zagrebačka banka d.d., UTP Mornar d.d., Osejava d.d.Hoteli Podgora d.d., Hoteli Brela d.d., Hoteli Živogošće d.d., Hoteli Baška Voda d.d., Hoteli Tučepi d.d., Hoteli Makarska d.d. itd. Sa sigurnošću možemo konstatirati da predstavnici institucija koje su trebale štititi imovinu RH, to nisu radili. Zauzvrat su oni danas vlasnici dionica poznatih dalmatinskih privatnih banaka,a njihovi sljedbenici danas devastiraju kulturnu baštinu i pomorka dobra. Moglo bi se reći -generacija koja osjeća bilo partija.

 31. Analiza Biltena broj 663. Socijalističke Partije Makarska, Naslovnica biltena “Odluka ministra Zmajlovića”- umjesto Nenada Bekavca funkciju ravnatelja Parka prirode preuzima bivši SDP-ov gradonačelnik Vidak Buljan. Sam naslov biltena svjedoči da je došlo do raskola u partiji. Urednica biltena ističe da mjesec i pol dana nakon što je Upravno vijeće JU park prirode Biokovo raspisalo natječaj za imenovanje ravnatelja Ustanove, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (SDP) fotelju ravnatelja u iduće četiri godine namijenio je Velimiru Vidaku Buljanu. Vidak se pohvalio da je trenutno član Uprave tvrtke Seget Vranjica Belvedere d.d. i član SDP-a Makarska. Obitelj Buljan poznata je u Makarskoj, reklo bi se vedre i oblače. Kolika je to moć svjedoči I činjenica da je bivši gradonačelnik Makarske Marko Ožić Bebek za prvu suradnicu sedam godina imao Dunju Buljan koja je bila pročelnica grada za financije. Svjetonazor Bebeka i Buljana korijenom je vezan za socialdemokraciju, bez obzira što vremenom netko od njih predstavlja po potrebi i HDZ Makarska.

 32. Neka Velimir Vidak-Buljan kaže koliki mu je bio iznos otpremnine, šest /6/ plača iz držane ustanove iz koje je otišao. To je protiv zakona RH. Pitam ministra Zmajlovića: da li je to znao, odnosno što mu je podvalio SDP-e Makarska, koji je na predsjedničtvu SDP-a odlučio da Vele mora biti upraitelj. Dok je Tonči Bilić bio zamjenik predsjednika SDP-a nikad ni rijeći nije progovorio, kao ni sada jer bez Lori-Lole Veličković to ne smije. Pitam ga: Da li su svi građani grada Makarske u istom položaju? ako je to tako zašto ne prima sve one koji ga zamole za prijem?zašto se svakome ne javlja na telefon’zašto samo sa Ognjenom šapuće?kako će protiv zakona u zelenom zoni graditi, proširiti i nadograditi staru zgradu na sportskom centru?Zašto mu dogradonačelnica u radnom vremenu prima goste, sređuje apartmane, a VJEČNA TAJNICA LENA-MAGDALENA KALAJŽIĆ LAŽE DA JE NA Ter.

 33. Ovo je ogledni primjer kada se ulove SDP ovci i HDZ ovci (rodbina) u kradji onda nastupaju sapunici koji završavaju sa Antifašizmom .Na Ustaše i Partizane.Kakve veze Tito ima sa pljačkom proračuna Grada Makarske?

 34. HOsovac je u pravu.Ovaj sto se predstavlja kao Buljan vidimo da nije Buljan.Buljani i Brkani i Lalici su sofisticirani kleptomani.Kradu pomanje a često.Imaju mjere.Falili su kada su preko Milenka Loze iznijeli svoj negativni stav o Vlavima.Sad je vrijeme da nastupi MUP na celu sa Vlavinom Bobanom i provjeri odakle Buljanim poslovni prostor na Rivi ili kako je Buljan kao direktor Mornara prodao Dom na Voscu,Disko na Kuku,Disko Plaža …?!

 35. Sve šta je prodao Bzljan, nije bilo Mornarevo, već gradsko-držano. Lupež ostaje lupeš. Prostor na rivi mu je poklonio Josip Gucic, ratno-profitersku lupežariju, ali jje uknjiženo na njegovi ženu Dunju, glavnu financijerku u gradu, koja je na to diglaq kredit, da bi tobože platila Guciću, a za tu lovu kupila stan u Zagrebu.

 36. čitam komentar od Mijata Tomića i to dva puta, i ne mogu viovat da se i Klapirić opet ugurakroz povjesnu priču, Buljana, Vidaka.
  sad je jasno ko dan, da Brkan, Buljan, Vidak, i Klapirić su rodjaci.
  pa je tako HDZ = SDP u Makarskoj dok god je tih prezimena u jednoj ili drugoj stranci.
  da je lakše za shvatit
  Brkanova mater je Buljan, a iz Buljana su nastali i Vidaci i Klapirići.
  kako god da gledamo i Buljani, i Brkani i Klapirići i Vidaci su rođeni da se nakače na državne jasle, i da prodaju tuđu imovinu

 37. U makarskoj ništa nije slučajno. Poveznica generala Gaće,Batošića, Klapirića, Brkana ,Buljana, Lalića,svi su rodbinski povezani,svi cijeli život na državnim jaslama, svi im sistemi odgovarajau, kao lignje se prilagođavaju, obraza i karaktera nemaju a imovinu godinama krađom lageruju.Pokrali su i opljačkali Jugoslaviju, za to nisu odgovarali. hrvatsku nisu voljeli ali su se na njenu imovinu uknjižili 1/1. Tuđu imovinu proglase javnom površinom i ubiru nezakonito poreze za Grad, čime prikrivaju minuse koje su napravili pljačkom primjerice iskopa rupe za sportsku dvoranu od 1 milijun maraka.

 38. Ima li većeg lopova i kriminalca koja se je nakrala u bivšoj državi a onda se prilagodila i knjizila nekretnine u Hrvatskoj koju naravno nikad nije voljela to joj naravno omogućuje vlast u Makarskoj bila ona HDZ ili SDP , pogađate Senka Batosic jer krala je zajedno sa jednima i drugima i omogućavala pljačku , školovala djecu po Americi i Njemačkoj i trošili pare vlaške sirotinje a nije se bojala nikoga jer je bila nepriznata GAĆINA kćer .

 39. Evo me jopet ( Lozzo 3 )

  Nu me nu me
  pisali o meni laži
  A ja pizdim samo šefe kaži
  Napisalo o mene svašta
  Vrag ih crni odni
  Jebena im je mašta
  Jutros sio u Romanu bez zvuka
  Europski ki gospodin
  Nek im je sad muka
  Nasralo me da blejim ka ovca
  Mogu jer ima se novca
  Posudilo mi eure i kune
  Pa napadam one šta se bune
  Šefe dragi samo kaži
  Napisat ču stotine laži
  Kazneno ću Mup-u ih prijavit
  A rado bi ih htio davit
  Prijavit ću i Dunju i Laru
  Lakše tako ide kada su u paru
  Briši Vedro komentare stare
  Zato si i dobio pare
  Briši šta o meni loše pišu
  Jer od bola popit ču rakije kišu
  Piši kako ti se kaže
  Kad Šef zbori niko ne laže
  Bit če vinčine , bit će i mesa
  Dok u Šefa ne presuši kesa
  Dodaj pajdo još zericu kuna
  Da imam bar za sapuna
  Kada sidnen u kavić do vrata
  Da ne bižu ljudi od mog smrada
  Da ne kažu da im smrdim
  Materino jebem ja im mliko
  Jebali me s pismom
  Uzduž i popriko
  Pisa sam im svašta i na Božić
  Jeba me je zato Šošić
  Mrzim Lalića , Bilića i Acu
  Najrađe bih u ruke macu
  Dirnija sam i onog sa Ine
  Reka je da robija mi ne gine
  Poručija meni je i Marko
  Jebat ču te tako slatko
  Ne voli me ni oni Brkan
  Kad ga vidim ko kurac
  sam izdrkan
  Privarit sam tija i onoga
  Što sve po gradu radi
  Muko moja spopali me jadi
  A tek oni Antiša iz Kos-a
  Da mi ga je vidit razbijena nosa
  Al ih štiti oni jeben sudac
  Pa uvik ispadnem mulac
  Ni miš mi se više ne diže
  Zaboravih ženu jer ovrhe se bliže
  Kukavna mi jadna mati
  Svi me zovu: Dugove plati
  Najradje se ogrnem s ono bila šala
  Da prikrijem čunku i iz nosa bala
  Neka vidi narod ko je pravi čovik
  Ko gine za pravicu navik
  U Romani uz kavicu dobio i sapun
  Operi se kažu , nisi majmun
  Minjan stranke ko muva bez glave
  Nu mi nu mi bakvaste glave .
  Ako danas loš komentar osta
  Briši brate Vedro
  Svega mi je dosta!!!
  Evala,evo prve!
  Nu me nu me klika mi je glava
  Ne idem nidi bez biloga sala
  Dok olajavam druge miran sam u dusi
  Za to vrime zena drugom pusi
  Pizdarije pisem i na Bozic
  Jeba me je Ladislav Sosic
  Samo sam im arlauko i viko
  Jebali me uzduz i popriko
  Prevarise mene Lalic,,Bilic pa i Brkan
  Sad sam ko kurac izdrkan
  Prevarise mene Buljan i Bebek
  Skoro sam zavrsio u gepek
  Sta cu sada bas sam ispa mulac
  Sefu svome moram pusit
  Kurac
  Od ozujka pa do maja
  Drugom sefu ja lizat cu jaja
  Prcim mu mater mozda sam i skreno
  Prevarice mene i moj pajdo Zdeno
  Nema veze kamena mi plava
  Nu me nu me
  Klika mi je glava…

 40. Najnovije otkriće arheologa u Imotskim poljicima !!!
  Svjetski poznati arheolog i stručnjak za razvoj ljudske rase došao je do najnovijih saznanja!!
  Naime već poznata ljestvica kako je i odakle je potekao čovjek nije sasvim točna ..Na ovim područjima več je obitavao čovjek koji je bio pogrbljen , koristio je vatru , sjekiru , bio je lovac . Imao je veliku ogromnu glavu koja mu je bila na neki način kao uteg . Analizom je utvrđeno da je imao izrazito mali mozak veličine omanjeg pileta, ali se snalazio s alatima .Obzirom na mjesto nalazišta stručnjaci su mu dali ime Lozzus Glavurdus Macus. Vjerovatno je bio dosta primitivan , divlji i nepredvidiv. Kako nije mogao dugo stajati na nogama , uglavnom je sjedio po šumi i arlaukao na druge primate . Znanstvenici kažu da su se i tadašnji brojni predatori plašili takvog strašnog urlikanja..
  Stoga su poredali ljestvicu razvoja čovjeka kroz tisuće godina;

  1. Lozzus Glavurdus Macus Arlaukus
  2. Majmuni
  3. Čovjekoliki majmuni
  4. Mandrili
  5. Pračovjek
  6. Afrički čovjekoliki majmun
  7. Neandertalac
  8. Krapinski pračovjek
  9. Kromanjonac
  10. Homo lupus
  11. Homo sapiens
  12. Moderni čovjek

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime