U susret lokalnim izborima sljedeće godine, prisjećtimo se i ljudi koji su svojevremeno pretendirali na čelna mjesta u gradu, a gdje su danas?

Serijal ćemo početi sa NL Tonća Lalića. Čovik od naroda, čovik za narod, skupio je niz entuzijasta da bi pokušali promijeniti neke stvari u zlatnoj vrčini po dno Biokova. Američki stil kampanje bilo je nešto novo, ali očito neprepoznate poruke, koštale su ga više vijećničkih mandata.

Problem NL Tonća Lalića bili su “upljuvci” na samoj listi, između 17 imena.
Srcem i entuzijazmom je krenula vesela družina oko Lalića, dok nisu osjetili bilo naroda, te su postali svjesni da bi mogli i biti jezičac na vagi.
Svaka organizacija treba imati lidere (što Lalić svakako nije) i operativu, one koji lijepe plakate, koji su zaduženi za onaj „rudarski“ posao.
U jednom trenutku operativa se okuražila i udružila, jer su shvatili da bi mogli biti izigrani, te su u zadnji trenutak sabotirali ČOVJEKA i NL.

Tonči Lalić i Tonći Bilić

Danas, nakon 7 godina, sa sigurnošću možemo reći da je jedan od glavnih „upljuvaka“ bio i vijećnik Ivan Perić. Iskustvo kuhanja usavršio je 2013. Da bi 2017. ušao u vijeće te za judine škude 2020. prodao obraz, i dopustio da se Makarska betonira. Politička kužina Perića datira od “EVO ČOVJEKA” (tih i zamozatajan, zbunjujućeg pogleda, ali bistrog uma, snimao je situaciju), pa do pojavljivanja Hloverke Novak-Srzić, šefice TZ Mozabika – u čijem mandatu ulazi u vijeće, jer nije ispoštovao interni dogovor sa Perom Gaziljem koji je trebao biti na njegovom mjestu.

Drugi „ubačeni“ element na listi je bio i Milan Raič. Sve poznati taksist, danas vlasnik vodeće lokalne tvrtke namijenjene za stambeno održavanje CORRIGO d.o.o. U vječitoj borbi sa netransparentnim poslovanjem gradskog stambenog poduzeća, te borbi gdje mu podmeću svakojake obmane, i ne daju stanarima da sami biraju tvrtku koja će ih zastupati.

Miljenko Lozo „kao treći“, (poznati makarski kamenjar, koji se s pravom bunio na makinacije u Kalalargi, medijski i argumentirano je ukazivao na problem, i izvođenju radova tvrtke Migros d.o.o.i postavljanju kamena upitne kvalitete, po visokoj cijeni).
Pobunili su se u zadnji trenutak te su sabotirali NL Tonća Lalića, naknadno su mu niz optužbi uputili na ime kampanje i financiranja iste. Epilog svega bio je i sud.
Naknadno su „drugi“ i „treći“ osnovali sa Milanom Kujundžićem stranku Hrvatska zora, koja je završila kao i NL Tonća Lalića, priklonila se velikoj partiji.

Aleksandar Bajić

Niz ćemo završiti sa Aleksandrom Bajićem koji je, kada je prošla trgovina sa SDP om, dobio je što je tražio te se izvukao sa političke scene.    

6 KOMENTARI

  1. Ovaj portal je komedija kad se pišu članci po njima nepodobnima, osobno mi se gade svi i vlada teški lopovluk u gradu i pojedinci bi tribali odgovarat za to ( mozambik i manjak za plaće) ,betonizacija ( kad krenu kiše bit će dernek)

  2. Periču di si bio 91 pa nadalje. Čuva si tu debeli guzicu i stavio tregere na tu mišićnu. Sad odlučuje o nečemu stidi se. Sin ti nije moga nigdi radit pa si ga uvalio na sportski centar da u miru zapali đoint.

    • Lako bi bilo da je zaposlio maloga nego mu je i namišten natječaj tako da je objavljen zadnji tren zadnjeg dana trajanja. Bitno da oni koji su bižali u New Zeland imaju dobru plaču i njihova dica, a one koji su krvaril 4 god i njihovu dicu ko šljivi. E tuđmane šta uradi, triba te izvadit iz gorba i obisit. Ne boj se taki šljam ko perić nema stida

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime