Do danas nisu jasni motivi kojima se vodila bivša šefica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić kada je donosila odluku o reklamiranju na autobusima tvrtke Promet Makarska d.o.o. u vlasništvu Mate Jujnovića

Preuzimanjem dužnosti direktorice Turističke zajednice grada Makarske, Hloverka Novak Srzić donijela je čitav niz čudnovatih odluka pa tako sklapa s poduzećem Promet Makarska d.o.o. ugovor o oglašavanju turističke ponude Makarske na autobusima koji voze međugradske linije prema Splitu, Zadru, Zagrebu itd. Tako je već u prvoj godini svog mandata naložila isplatu od 46.423,40 kn na račun Prometa Makarska d.o.o. od čega se manji dio odnosi na prijevoz Big benda iz Osla koji je bio smješten u Baškoj Vodi te im se platio prijevoz do Makarske gdje su imali nastup (1.875,00 kn).

Sljedeće dvije godine, Hloverka Novak Srzić nastavlja sa bezveznim oglašavanjem za koje poduzeću Mate Jujnovića isplaćuje dodatnih 91.784,40 kn u što je uključeno i tri tisuće kuna prijevoza Big benda iz Osla koji je tada bio smješten u Baškoj Vodi. Dakle, Hloverka Novak Srzić je iz blagajne Turističke zajednice grada Makarske poduzeću Makarska promet d.o.o. isplatila ukupno 138.207,80 kn! Inače, na autobusima je bila reklama plaže i hotela kojem je Mate Jujnović bio značajan suvlasnik…

Mnogi se do danas pitaju je li taj novac mogao biti utrošen korisnije za potrebe promicanja turističke ponude Makarske. Vjerojatno jest. Neki se pitaju ima li čudnovata suradnja Hloverke Novak Srzić s Matom Jujnovićem ikakve veze sa Predugovorom o kupoprodaji nekretnina iz prosinca 2012.godine? Naime, tada su Mate Jujnović kao potencijalni kupac i potencijalni prodavatelj Ante Novak, pokojni otac Hloverke Novak Srzić sklopili predugovor ovjeren kod javnog bilježnika Ante Barbića iz Makarske kojim dogovaraju kupnju zemljišta površine 6.200 m2 i građevinskog objekta tlocrtne površine 1.700 m2 u Velikom brdu.

Temeljem predmetnog predugovora, Mate Jujnović je Anti Novaku tada isplatio iznos od 250.000 eura kao predujam od ukupno 1.250.000,00 eura koliko su procijenjene predmetne nekretnine. Malverzacijama jednog člana obitelji novak, zemljište nikad nije prešlo u vlasništvo Mate Jujnovića, a iznos od 250.000,00 eura mu nije vraćen pa je Mate Jujnović “sjeo” na kuću obitelji Novak. Deložacija se nikad nije dogodila, zašto je Mate Jujnović zažmirio na jedno oko, do danas ostaje predmetom brojnih nagađanja.

Hloverka Novak Srzić više nije direktorica Turističke zajednice grada Makarske čime je napravljena velika usluga makarskom turizmu. Financijske zavrzlame koje je za sobom ostavila, rješavat će neki novi direktor kojeg izabere Zoran Paunović, aktualni gradonačelnik i predsjednik TZ-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime