O stambenoj zgradi u Makarskoj na adresi Zadarska 1D već smo pisali. Podsjećamo, većina vlasnika stanova su Poljaci i ostali strani državljani, a predstavnik stanara je Nijemac, izvjesni Roman Becker koji ne govori Hrvatski i ne stanuje u Makarskoj već u Njemačkoj

Objavili smo detalje o nabavci žičanog kaveza za smještaj kontejnera za odlaganje otpada koji je iz pričuve plaćen 2.460,00 €, a zahvaljujući odvjetnici koja zastupa većinu stanara Marini Sabljić, naknadno doznajemo da je prijevoz kaveza koji je stigao iz Poljske, stanare koštao dodatnih 615,00 €. Dakle, nabavka predmetnog kaveza koštala je stanare više od tri tisuće eura, a isti je dopremljen u dva kombija. O čemu se ovdje točno radi, informirat ćemo u jednom od narednih nastavaka.

Da puno toga ne štima u predmetnoj stambenoj zgradi, upozoravaju vlasnici stanova koji se ne slažu s politikom Romana Beckera i njegovih najvećih podržavatelja kao što je pr. Waldemar Malc, Poljak sa stvarnom adresom u Njemačkoj.

U današnjem nastavku otkrivamo kako je izabrana osoba za čišćenje stubišta i drugih zajedničkih prostora u zgradi u Zadarskoj ulici. Gospođa koja je odabrana za posao čišćenja do trenutka potrebe za angažmanom nije imala nikakve prethodne reference obzirom da je ista radila u jednoj trgovini. Međutim, kada se ukazala potreba za novom spremačicom/čistačicom, ista je otvorila svoj obrt i javila se s ponudom od 375 € po čišćenju, a kako se zgrada u zimskim mjesecima čisti dva puta mjesečno, iz zajedničke pričuve se ovoj gospođi (podaci poznati redakciji, op.a.) mjesečno isplaćuje 750 €! Naglašavamo, riječ je o iznosu koji se isplaćuje za dva dana posla.

Kada su neki od stanara upozorili da je potrebno prikupiti više ponuda za čišćenje zgrade, doista su se Roman Becker, Valdemar Malc i drugi potrudili doći do još ponuda. Koliko je poznato, osim gospođe koja nije imala prethodnog iskustva sa čišćenjem zgrada, javile su se još dvije pravne osobe sa referencama i bitno jeftinijim ponudama.

Ipak, prihvaćena je ponuda od 750 € mjesečno koja može biti još viša u ljetnim mjesecima kada zgrada vrvi turistima, dakle 1.125,00 € ili još više. Dakako, naknada za čišćenje predstavlja zajednički financijski teret svih vlasnika stanova bez obzira stanuju li u zgradi ili se bave iznajmljivanjem stanova turistima. Tako se Makarska može pohvaliti još jednim bezveznim rekordom i to u vidu jedne od najskupljih čistačica u Hrvatskoj.

Jedan od vlasnika stanova u Zadarskoj 1D je javno u Whatsapp grupu kojom se koriste stanari konstatirao kako godinama živi u Švedskoj i da je tamo nemoguće da čistačica po čišćenju zaradi 375 €.

Neki od stanara su prigovorili i upravitelju zgrade, tvrtki Corrigo, no bez osobitog uspjeha. – Tvrtka Corrigo jest upravitelj predmetne zgrade kao što upravljamo i stotinama drugih zgrada na čitavoj obali. Međutim, ovdje su zakon i pravila jasna. Mi kao upravitelji smo dužni postupati po nalozima predstavnika stanara kojeg podržava većina suvlasnika, kazao je za portal Megamedia vlasnik i direktor tvrtke Corrigo, Milan Raič. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime