Kao što se moglo i pretpostaviti, biogradski poduzetnik Milenko Mikulić nije digao hotel Albamaris u zrak! Bio je to samo njegov pokušaj manipulacije medijima i javnošću želeći provedenu pravomoćnu sudsku ovrhu proglasiti najobičnijim kriminalom.

Prema Mikuliću, za gubitak hotela Albamaris krivo je zadarsko sudstvo, Enver Moralić, Branko Hrg i mnogi drugi. Kako smo uspjeli doznati, Mikulić je svojedobno od Kutjeva htio kupiti tvrtku Gušti u kojoj je navodno naslijedio kredit za kojeg nije znao u visini 1,6 milijuna eura. Kako nije vraćao kredit, pokrenuta je ovrha i hotel Albamaris prodan je  za 700 tisuća eura privatnoj školi „Adam Krčelić“.
Mikulić je danas pred novinarima ustvrdio kako hotel vrijedi puno više, gotovo 4 milijuna eura.
Kada je rekao sve što je imao reći vezano za postupak ovrhe i gubitak hotela, Mikulić je pojasnio kako je navodno htio dignuti hotel u zrak.
– U roku sedam minuta mogu dignuti hotel u zrak jer sam prikopčan na dvije tisuće litara plina. Na prvom katu se upali svijeća i hotel ide u zrak. Ukoliko škola „Adam Krčelić“ useli u hotel prije završetka sudskih procesa, srušit ću hotel,  bio je dramatičan Mikulić.
Kaže da je od rušenja hotela odustao jer su se za cijeli slučaj zainteresirali USKOK i DORH.