Milenko Mikulić, poduzetnik iz Biograda na Moru, zbog najave u studenom prošle godine da će raznijeti eksplozivom svoj hotel “Alba Maris” u Biogradu, kojega je za osiguranje akvizicije za kupnju mesne industrije “Gušti” javnobilježnički ponudio tvrtki “Kutjevo” – mora bezuvjetno u zatvor na sedam mjeseci!

To nije jedina nevolja koja je snašla Mikulića. Izgubio je, kaže, svu imovinu, agencije su otkazale sve dolaske u hotel pa ga nije ni otvarao, a u međuvremenu je u hotel provaljeno i počinjena je velika materijalna šteta. Uza sve to, sada mu prijeti i ovrha, odnosno izbacivanje iz hotela. – Prijeti mi deložacija iz hotela 1. srpnja koju je odredila sutkinja ovršnog odjela zadarskog suda Dubravka Novaković, iako sam Vrhovnom sudu poslao zahtjev za reviziju postupka 5. studenoga 2014. godinem, što je trebao proslijediti viši sudski savjetnik Županijskog suda Denis Klarendić. Tražio sam od Vrhovnog suda da vidim u kojoj je to fazi, da bi mi oni rekli kako od Županijskog suda nisu dobili ništa! Provjerio sam kod predsjednika Županijskog suda Željka Rogića što je s tim predmetom, on mi se očitovao dopisom da je to poslano u zakonskom roku od tri mjeseca.

’Ništa nisu poduzeli…’

Tek nakon šest mjeseci dobio sam od Vrhovnog suda potvrdu da su zaprimili predmet 3. travnja. Znači, šest mjeseci Klarendić je držao moj predmet u ladici, a u međuvremenu je određena deložacija iz hotela, iako su se viši sudski savjetnik Denis Klarendić i predsjednik Rogić očitovali da je predmet poslan u zakonskom roku. Ja sam u međuvremenu protiv Dubravke Novaković i Denisa Klarendića, te odgovornih ljudi iz “Kutjeva” podnio kaznenu prijavu jer sam prevaren. Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo mi je da će taj predmet uputiti USKOK-u – kaže Mikulić. Njegove teškoće počele su kad je od tvrtke “Kutjevo” kupio mesnu industriju “Gušti”. “Kutjevo” je, tvrdio je Mikulić, ostavilo u diobenoj bilanci tvrtki “Gušti” kredit od 1,6 milijuna eura koje je diglo “Kutjevo” za svoje potrebe, ali je opteretilo imovinu firme “Gušt”. Iako je hotel “Alba Maris” bio procijenjen na 3,9 milijuna eura, Sud nije uvažio njegovu žalbu, već je, uzimajući procjenu vrijednosti hotela od 1,5 milijun eura, prodao hotel za 5.350.000 kuna Visokoj školi “Baltazar Adam Krčelić” iz Zaprešića koja djeluje i u Biogradu. Kako je ugovor s “Kutjevom” bio u formi ovršne isprave, provedena je ovrha, odnosno prisilna prodaja, a sada slijedi i deložacija.

Traži odgodu deložacije

– Poslao sam zahtjev za odgodu deložacije, jer 1. srpnja moram biti prisutan na jednom drugom sudskom ročištu, ali ne znam hoće li to biti uvaženo. Osim toga, moj će odvjetnik poslati zahtjev za izuzeće sutkinje protiv koje je podnesena kaznena prijava, a i nadležnog suda – kaže Mikullić, koji se požalio i na tretman policije. – Nakon što je u hotel provaljeno te napravljeno 300 tisuća kuna štete, biogradska policija nije ništa učinila da otkrije počinitelje, već su mi kazali da će mene prijaviti za – amforu u hotelu. A ta je amfora bila u hotelu kada sam ga kupio i na svim prospektima hotela uvijek je bila ta amfora. Još su mi kazali da ih nemam što zvati zbog provale jer ja nisam vlasnik hotela. Ništa nisu poduzeli, iako su imali hrpu otisaka. Iz jedne su sobe izuzeli kondom i žvakalicu i to je sve – požalio se Mikulić. – I ja ću se morati preorijentirati i otići u suce, donijeti presudu i izvršiti je – dodao je.
– Kako to mislite? – upitali smo.
– Pa vidite da suci mogu raditi što hoće i kako hoće. Najbolje onda ići u suce. Izgubio sam sve. Ostao sam bez svega, bez posla. Moram ići u suce da osiguram sebi jesti i piti – završio je Mikulić. (Slobodna Dalmacija)

 

1 KOMENTAR

  1. Poštovani,
    U ponudi imamo vrlo konkurentu cijenu za limenku Coca Cole 330 ml
    3.2 kn, cijena sa PDV-om i pov. naknadom, Može R1 račun
    Roba se nalazi u našem skladištu u Zagrebu.

    Hvala

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime