U subotu se održava najveća dječja Božićna utrka: Više od 150 predškolaca i osnovnoškolaca natjecat će se u Biogradu na Moru

Atletski klub Biograd ove će subote, 16. prosinca, po treći put održati Božićnu utrku. Ovogodišnje izdanje puno je bogatije i drugačije od prošlogodišnjih budući da su organizatori najavili veći broj disciplina te dodatnih aktivnosti za djecu i odrasle. Dječje utrke počinju od 9:30 sati kod općine na biogradskoj rivi. Sudionici štafete sa startne pozicije krenut će u 11:00 sati, dok će trkači ostalih disciplina (1 kilometar, 5 kilometara i 10 kilometara – „Ten 4 Jole“) krenuti u 11:25 sati.

Preuzimanje startnih paketa odvijat će se dan prije i na dan same utrke. Oni koji su se na utrku prijavili do 14.prosinca. u 22:00  sati svoje će pakete moći pokupiti dan prije utrke u caffe baru Balun (Šetalište kneza Branimira 16, Biograd na Moru) od 17:00 do 20:30 sati. Trkači koji se prijave dan prije i na dan same utrke svoje će startne pakete moći preuzeti u subotu, 16. prosinca, u adventskom parku od 08:45 do 10:45 sati.

„Na dan utrke naša adventska kućica bit će otvorena od 8:00 ujutro za kavu, čaj, sok, pivu, rakiju, kuhano vino po promotivnim cijenama isključivo za utrku. Radionice, društvene igre i dodatne aktivnosti za djecu održavat će se od 8:30 do 12:00 sati, a od 9:35 svi će mladi trkači moći uživati u mini obrocima koje će za njih pripremiti Catering Angelus “, kazao je Damir Aljinović, predsjednik Atletskog kluba Biograd, koji će u 9:20 uz inicijatora utrke, Manola Birkića, poželjeti svima dobrodošlicu i otvoriti Božićnu utrku.

Najveća dječja Božićna utrka

Utrku će započeti najmađi sudionici, to jest djeca do šest godina starosti na 100 metara u 9:35 sati. Djeca koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole utrkivat će se na 200 metara u 9:45, a oni koji pohađaju treći i četvrti razred natjecat će se u utrci na 300 metara s početkom u 9:55 sati. Učenici viših razreda osnovne škole natjecat će se u utkama dulje metraže – petaši i šestaši mogu se prijaviti na utrku od 400 metara koja počinje u 10:05, a učenici sedmih i osmih razreda zatvorit će dječji dio atletskog programa te će utrku od pola kilometra (500 metara) započeti u 10:15 sati.

Organizatori napominju kako se prijave za dječju utrku odvijaju sve do 15. prosinca ove godine putem mail adrese aklubbiograd@gmail.com. Cijena kotizacije za dječju utrku iznosi 7.5 eura, a startni paket uključuje božićnu kapu, startni broj, majicu, učesničku medalju, sportsku torbicu, bocu vode, energetsku pločicu te Kraš slatki paket. Sva djeca koja su se prijavila do 5. prosinca dobit će i personaliziranu bocu, a oni koji su se prijavili kasnije i koji se još planiraju prijaviti, svoju bocu mogu dizajnirati i nabaviti po promotivnoj cijeni od 10 eura te će isporuka biti na kućnu adresu.

„Do sada se prijavilo više od 150 djece što ovogodišnju utrku čini najvećom do sad.  Budući da naš klub radi ponajviše s djecom, drago nam je da ćemo ovom utrkom uključiti još više mladih i pružiti im zabavu kroz sport. Osim dodatnih radionica i aktivnosti, djeca će se nakon utrke moći zabaviti u adventskom parku uz Božićnu glazbu i igraonicu na otvorenom“, kazao je Damir Aljinović, direktor i  organizator utrke, zahvalivši se svim sponzorima za vrijedne doprinose koji su omogućili održavanje ovogodišnjeg izdanja utrke.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednica i pobjednika održat će se u 10:50 sati kada će unikatne medalje i nagrade partnera za troje prvoplasiranih po kategoriji uručit će Ivana Stamičar,  predsjednica gradskog vijeća Grada Biograda na Moru.

Memorijalna utrka za trenera Josipa Tomića

Nakon dječjih utrka, program se nastavlja utrkama za odrasle koji će se od ove godine moći natjecati  u dvije nove discipline. U 10:55 sati na startnu poziciju svojim motorima dolaze članovi Vespa kluba Zadar u prigodnim majicama i Božićnim kapicama pod vodstvom predsjednika kluba Franje Miljanovića, koji će predvoditi utrke na 1 kilometar i 5 kilometara.

Od 11 sati utrku započinju natjecatelji u štafeti 4 puta po 1.000 metara, a u 11:25 sa startne linije kreću natjecatelji utrka 1 kilometar, 5 kilometara i memorijalne utrke za pokojnog biogradskog trenera „TeN 4 JoLe“ na 10 kilometara. Prijave za navedene utrke još uvijek su moguće putem web stranice stotinka.hr te će se natjecatelji na iste moći prijaviti i na dan same utrke. Za sve je sudionike, osim izdašnih startnih paketa, osigurana i liječnička pomoć.

„Ove godine posebnu počast želimo odati našem pokojnom treneru Josipu Tomiću, svima poznatom po nadimku Jole. Memorijalnom utrkom od 10 kilometara želimo proslaviti njegov život i sportski duh, upornost i ljubav prema sportu koju je dijelio sa svima oko njega. Nakon više od pedeset operacija zbog Spine bifide u 66. godini nažalost je prerano izgubio život, ali nikada nije dopustio da ga bolest spriječi u njegovim ciljevima te je poticao i druge osobe s invaliditetom da se uključe u sport“, istaknuli su organizatori posebnom objavom na društvenim mrežama Atletskog kluba Biograd.

Nagrade za utrku na 1 kilometar i štafetu 4 x 1.000 metara će u 12:45 uručiti predsjednica gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, a nagrade za preostale utrke, uključujući plakete za memorijalnu utrku te za najmlađeg i najstarijeg trkača ili trkačicu uručit će Karmelo Mrvica, osvajač brončane medalje s Prvenstva Balkana u krosu u konkurenciji mlađih seniora te član atletskog kluba Varaždin.

Svim će sudionicima biti osiguran topli obrok u restoranu Peperino (Trg hrvatskih velikana 7, Biograd na Moru), a ostali posjetitelji će po završetku svih utrka moći uživati u zabavnom programu.

„Ove subote očekujemo puno dobre zabave, druženja, dječjeg smjeha i  sretnih i zadovoljnih sudionika koje se nadamo vidjeti i dogodine“, istaknuo je organizator Damir Aljinović, dodavši da će tijekom iduće godine organizirati kros utrku za osnovnoškolce, cestovnu utrku na 10 kilometara, Božićna utrku te najveće atletsko natjecanje do sad pod nazivom „Biograd na skok 2024“.

Više informacija i detalja o samoj utrci nalaze se na Instagram profilu i Facebook događaju Atletskog kluba Biograd na Moru, a organizatori napominju kako se za dodatna pitanja svi mogu javiti putem maila aklubbiograd@gmail.com.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime