Danas u 11 sati u Makarsku je doputovala ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Razlog njezina posjeta su zavrzlame oko prostornog plana Parka prirode Biokovo koji po, u Saboru, prihvaćenom nacrtu prijedloga zadire u prostore Basta, Tučepi i drugih mjesta Makarskog primorja.
biokovo– Granice su protuzakonito izmijenjene i proizvoljno tumačene u postupku donošenja prijedloga prostornog plana što je neprihvatljivo općinama povezanima upravo Biokovom, tvrde između ostaloga predstavnici LAG Adriona, a prenosi današnja Slobodna Dalmacija.
Ministrica Mrak Taritaš stigla je u Makarsku prvenstveno da smiri strasti nezadovoljnika, no doznajemo kako načelnici općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Zagvozd, grada Vrgorca i drugi neće odustati od svojih zahtjeva s ciljem da se mijenja prijedlog prostornog plana kojim se ne bi zadiralo na turistički atraktivne lokacije. Drugi razlog dolaska ministrice Mrak Taritaš je i novi ravnatelj Velimir Vidak Buljan oko čijeg imenovanja se digla velika prašina obzirom da mnogi smatraju da je riječ o političkom uhljebu, a ne o stručnoj osobi.

 

1 KOMENTAR

  1. Čisto sumljam da će i ovaj put Lola, Tonči, Miro i Ognjen, uspijeti “Sunce zakloniti dlanom”?! Od kada su došli na Vlast sve su im prljaštine pokrivali drugoi iz Zagreba, gdje su rađe išli nego Papa u Rim! Da li su joj pokazali i prljavštinu na Glavici kraj spomenika i pogodovanje Tihomiru Brajkoviću. Kolika ti LLV MANČA za oaj zalogaj. poznate su tvoji marifetluci od Županjijskog ureda di si sa Veljanom, Nosičkom odrađivala šta si imala??

  2. Volio bi da mi netko pokaže gdje su se to mijenjale granice. Nebuloze bez argumenata. Iz svega se da iščitat da pojedinima nije uvršteno u plan ono što su željeli. Plan se donosi oko 15 godina i šta ne bi trebalo ni sada. PROZIRNO!
    Da li je to u interesu dnevne politike ili naroda kojeg bi trebali predstavljati?

  3. Lupate gluposti i nemate pojma o čemu pišete. Vlada je prihvatila Nacrt Odluke o donošenju Prostornog plana parka prirode Biokovo što ne znaći da će i Sabor to ostaje još za vidjeti. A u Planu je problematično i nestručno punooooooooooo više stvari,a ne granice! Neka se oporba uhvati pravih argumenata i ne lupajte svi skupa gluposti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime