Odlukom gradonačelnika  Grada Sinja Mira Bulja svi osnovnoškolci imat će besplatne radne bilježnice

Grad Sinj financirat će nabavu obveznih radnih bilježnica za 2022./2023. školsku godinu svim učenicima/učenicama osnovnih škola od I.–VIII. razreda, koji zajedno s roditeljem/skrbnikom, imaju prebivalište na području Grada Sinja. Gradonačelnik je  izdvajanje sredstava:  

–             za prvi razred osnovne škole 300,oo kuna, 

–              za drugi razred osnovne škole 300,oo kuna, 

–              za treći razred osnovne škole 300,oo kuna, 

–              za četvrti razred osnovne škole 350,oo kuna, 

–              za peti razred osnovne škole 650,oo kuna, 

–              za šesti razred osnovne škole 550,oo kuna, 

–              za sedmi razred osnovne škole 720,oo kuna, 

–              za osmi  razred osnovne škole 710,oo kuna, 

Roditeljima/skrbnicima učenika koji ostvaruju pravo na financiranje, prilikom podnošenja zahtjeva u osnovnim školama dodijelit će se vaučeri u toj protuvrijednosti. 

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom podnose se u sjedištu osnovne škole koju učenik pohađa od 16. kolovoza 2022. godine, do zaključno 02. rujna 2022. godine. 

Prilikom podnošenja zahtjeva, roditeljima/skrbnicima učenika koji ostvaruju pravo na financiranje kupovine obveznih radnih bilježnica dodijelit će se vaučeri u određenoj novčanoj protuvrijednosti posebno za svaki razred osnovne škole, a vaučeri će se moći iskoristiti prilikom kupovine obveznih radnih bilježnica za 2022./2023. školsku godinu u knjižarama – trgovačkim društvima i obrtima koji se bave prodajom obveznih radnih bilježnica s kojima Grad Sinj zaključi sporazum temeljem Javnog poziva, a koji će biti naznačeni na samom Vaučeru. 

Gradonačelnik je ovo godine za radne bilježnice  odredio iznos od 951,200,00 kn za ovu namjenu što je više od ‪150.000‬,00 kn u odnosu na prethodnu.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime