Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je danas na konferenciji za medije ministra prometa Olega Butkovića da pripadajućim pravilnikom ograniči starost autobusa kojima se svakodnevno prevoze učenici i tako im zajamči sigurnost u prometu

„Ako se ograničila starost taxi vozila, nužno je da se to učini i za autobuse kojima se učenici prevoze, jer su ti autobusi stari i 30-ak godina zbog čega se često kvare. U Sinju su u četiri mjeseca izgorjela četiri autobusa u kojima se voze učenici, a čak deset autobusa u Hrvatskoj. Samo spretnošću vozača djeca su izvučena iz njih“, rekao je Bulj koji je, nezadovoljan reakcijama nadležnih institucija na njegova upozorenja, spreman s roditeljima poduzeti i građanske akcije.

„Božinović ništa ne poduzima bez obzira na to što je prije tri mjeseca prometna inspekcija na moj zahtjev obavila nadzor i nalaz dostavila policiji koja je sad na redu za postupanje, ali već tri mjeseca ništa nisu napravili. Roditelji me svakodnevno zovu, roditelji će krenuti u građanske akcije“, upozorava Bulj.

Rekao je kako država i lokalna samouprava uredno subvencioniraju prijevoz, ali se učenici i dalje voze u starim i nesigurnim autobusima. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime