Nakon što je Klara prošlog vikenda postala viceprvakinja Hrvatske u mlađoj seniorskoj konkurenciji na 1500 metara, izbornik seniorske reprezentacije uručio joj je poziv za nastup u seniorskoj reprezentaciji na prvom Tromeču između Hrvatske, Slovenije i Srbije 

Ovo je drugi nastup naše atletičarke za seniorsku reprezentaciju iako joj je tek 18 godina. Ali ovaj nastup će ostati zapisan posebnim slovima, kako u Makarskoj, tako i u hrvatskoj atletici. Svoj drugi nastup za seniorsku reprezentaciju Klara je iskoristila na najbolji mogući način. Među najboljim atletičarkama Hrvatske, Slovenije i Srbije Klara je ostvarila svoju prvu seniorsku pobjedu za Hrvatski dres, te pokazala koliko zaista može i koliko vrijedi.

Klara je otrčala jednu od najboljih utrka u svojoj karijeri, te već nakon pola utrke krenula u vodstvo,koje je držala do samog kraja te sa preko 4 sekunde prednosti ostvarila ovu povijesnu pobjedu. Klara je u ekipnoj konkurenciji donijela maksimalni broj bodova za našu reprezentaciju i ostvarila jednu od ukupno 4 pobjede među čak 54  hrvatskih atletičara i atletičarki koji su nastupili za našu reprezentaciju.Ovo natjecanje je još jednom potvrdilo Klarinu kvalitetu, te osiguralo Klarinu budućnost u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske.Ujedno ovo je velika najava za ostatak sezone koja će biti izazovna i možda najzahtjevnija dosad.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime