Klara Andrijašević, članica Atletskog kluba Sveti Marko, obranila je naslov seniorske prvakinje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici održanom 8. i 9. srpnja u Karlovcu. U utrci na 1500 metara, Klara je ostvarila pobjedu, potvrdivši svoju dominaciju u ovoj disciplini

Ovo je već peti put da Klara osvaja naslov seniorske prvakinje Hrvatske na otvorenom iako je još mlađa seniorka.

Ova pobjeda je samo još jedan u nizu uspjeha za Klaru ove sezone, budući da je ove sezone već osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske u dvorani. Tako da je Klara ove sezone osvojila dvije krune Hrvatske atletike uz svakako naslov Mediteranske prvakinje koji moramo ponovno spomenuti.

Time je potvrdila da je daleko najbolja hrvatska atletičarka u ovoj disciplini. Ovaj uspjeh predstavlja odličnu pripremu za nadolazeće Prvenstvo Europe U23 koje se trenutno održava u Finskom gradu Espoo. Klara će se natjecati 15. srpnja, a s obzirom na svoje dosadašnje rezultate, očekuje se da će ostvariti izvrsne rezultate i na europskoj razini.

Dodjelu je obavio njen trener Stjepko Vodanović koji je na ovom Europskom prvenstvu obavlja dužnost trenera reprezentacije, tako da grad Makarska ima dvoje vrlo važnih predstavnika u dalekoj Finskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime