Makarska atletičarka Klara Andrijašević ostvarila je izvanredan uspjeh na seniorskom prvenstvu Balkana koje se održalo u Istanbulu prošlog vikenda

 Na natjecanju je sudjelovalo čak 21 država, a Klara je ostvarila svoj novi OSOBNI REKORD u dvorani na 1500 metara s rezultatom 4:20,56. sto je 4 sekunde bolje od prošlogodišnjeg rezultata, te samo 2 sekunde do seniorskog rekorda Hrvatske.

Unatoč tome što je Klara tek prva godina seniora, ova godina joj je počela iznad očekivanja. Nakon pobjede na natjecanju u Malagi i osobnog rekorda postignutog u Padovi, imala je posebnu čast nastupiti za reprezentaciju na jakom prvenstvu Balkana.

 U natjecanju na 1500 metara, Klara je zauzela izvanredno 4. mjesto, s obzirom na to da su ispred nje bile atletičarke s impresivnim karijerama poput Luize Gega, višestruke olimpijske finalistice, europske prvakinje i rekorderke, te dvije 8 i 9 godina starije atletičarke iz Turske i Grčke.

 Nakon utrke na 1500 metara, Klara je također nastupila u nacionalnoj štafeti što je uvijek posebna čast. Hrvatska štafeta ostvarila je izvanredan rezultat osvojivši drugo mjesto i te su postale VICEPRVAKINJE BALKANA u disciplini 4×400 metara.

 Klarin uspjeh na ovom natjecanju pokazuje njezin napredak i veliki potencijal za budučnost, ali i potvrđuje da je još samo na početku svoje seniorske karijere. S nestrpljenjem ćemo pratiti njezine buduće nastupe i želimo joj puno uspjeha u daljnjem razvoju atletske karijere.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime