Prošlog vikenda 17. i 18. veljače u Zagrebu se održalo seniorsko prvenstvo Hrvatske u dvorani. Atletski klub Sveti Marko na ovom prvenstvu je predstavljala Klara Andrijašević

Prvog dana natjecanja, Klara je nastupila na svojoj glavnom disciplini na 1500 metara gdje je osvojila zlato i postala seniorska prvakinja Hrvatske te obranila prošlogodišnju titulu prvakinje Hrvatske! Drugi dan prvenstva donio je novi uspjeh za Klaru koja je nastupila na 800 metara. Klara je također osvojila zlato i postala prvakinja Hrvatske i na 800 metara!

Klara je jedina Hrvatska atletičarka koja je na ovom prvenstvu osvojila dva zlatna odličja.

U muškoj konkurenciji također jedini atletičar sa osvojena dva zlata je bio Marino Bloudek iz AK Dinamo.

Klari Andrijašević je ovo 9. osvojeno seniorsko zlato u karijeri što je impresivno s obzirom da je tek od ove kalendarske godine službeno seniorka!

Također je važno napomenuti da je Klara jedina atletičarka iz Dalmacije koja je osvojila medalju na seniorskom prvenstvu Hrvatske..

Razgovarali smo s Klarom nakon njezinog uspjeha:

“Drago mi je da zatvaram dvoranski dio sezone na najbolji mogući način –  sa dva naslova seniorske Prvakinje Hrvatske na  800m i 1500m. Ovo je veliki uspjeh pogotovo zbog toga što sam jedina atletičarka iz Hrvatske koja je osvojila dva zlata na ovom prvenstvu. Ova dobra dvoranska sezona svakako mi je veliki vjetar u leđa za novi pripremni dio koji dolazi i veselim se sezoni na otvorenome gdje me čeka par većih natjecanja. Posebno sam ponosna na to što sam jedina atletičarka iz Dalmatinskog kluba koja je osvojila medalju na ovom prvenstvu i to u muškoj i ženskoj konkurenciji.”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime