Za danas u 17 sati predviđena je sjednica Općinskog vijeća Općine Hrvace na kojoj će, između ostalih, biti donijeta odluka o pripajanju dijela Satrića mjestu Hrvace

Riječ je o 13.točki Dnevnog reda koja glasi: “ Prijedlog Odluke o izdvajanju dijela naselja Satrić i pripajanja naselju Hrvace“, što je podiglo popriličnu prašinu u tom mjestu.
– Ovo je bitka koja traje već 15 godina. Na silu pokušavaju razdvojiti Satrić pripajajući dio naselja Hrvacama iako znaju da to nije volja većine. Prije nekoliko godina skupljeno je preko 300 potpisa žitelja Satrića koji su i tada jasno dali do znanja općinskim vlastima da je nemoralno i nezakonito dijeliti Satrić na dva dijela. Nažalost, opet su naumili svoj plan provesti do kraja ne vodeći računa o volji mještana Satrića, poreznih obveznika, birača!; kazao nam je jedan mještanin Satrića.
Tim mjestom proširila se priča kako se sve radi zbog lokalne gospodarske zone, a sve kako bi se lakše raspolagalo parcelama i eventualno pogodovalo investitorima. Drugi, pak, tvrde da je načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak samo popustio pritiscima određene skupine mještana koji već godinama najavljuju ovakav rasplet događaja.
– Dio koji načelnik Dinko Bošnjak i njegovi vijećnici žele pripojiti Hrvacama nikad nije bio hrvatački već uvijek satrićki. To svi znaju. Jedino što je novo nakon 15 godina jest činjenica da Satrić nema tko zastupati u Općinskom vijeću, da Satrić nema temeljnog ogranka HDZ-a niti Mjesni odbor, pa se mještanima puno teže pravno organizirati. Svakako nećemo gledati na ovo odvajanje bez, što se kaže, ispaljenog metka. Iskoristit ćemo sve pravne lijekove kako bismo osporili takvu odluku. Nećemo stati na Županiji Splitsko-dalmatinskoj, pokrenut ćemo sudske postupke, ići direktno prema Ministarstvu uprave, no Satrić nećemo dati dijeliti!, kazao nam je jedan od mnogobrojnih nezadovoljnih stanovnika Satrića.
Teško je dokučiti prave motive pokušaja dijeljenja Satrića, no Istraživački tim portala Megamedia će kao i uvijek do sada pomno pratiti sva zbivanja te odgovarajućim metodama prikupiti informacije i redovito izvještavati čitatelje.

1 KOMENTAR

  1. Svi znaju da je Satrić od Banovića mosta poznatog po prevrtanju auto dizalice a ne od mjesta gdje je tabla sad. Uvijek je bilo ruganje živi u hrvace a mrtvi u Satrić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime