Naš sportski novinar Ivan Markotić – Više o njegovim zanimljivim osvrtima možete pročitati na sljedećem linku: https://www.facebook.com/IvanovSportskiPogled/?fref=ts

Od ranoga djetinjstva burno i žestoko krenuo je u surovi svijet profesionalizma. Sa samo 12 godina prešao je iz ONK Metkovića u NK Neretvu i nakon samo jedne godine prelazi u zagrebački Dinamo.

Za cijelu obitelj ogroman šok i prilagodba na veliki grad. Tepali su Bruni mnogi i dizali ga u zvijezde, a zapravo je bio samo dijete koje više od svega voli loptu i igru. Kao jako mali pokazao je iznimnu kvalitetu, ali se ipak nije probio do visina gdje su ga vidjeli svi koji su ga pratili na terenu. Temperamentan i beskompromisan teško je podnosio pritisak velikoga kluba, a zbog spleta okolnosti mijenja još tri zagrebačka kluba, redom Zagreb, HAŠK i Hrvatski Dragovoljac.

Nekako je mirisalo da se još jedan dijamant nije uspio izbrusiti i da će za njega vrhunac biti HNL niželigaši. Odlazak u Cataniu probudio je nadu u novi početak, ali opet za Brunu nisu imali strpljenja i tri posudbe u kojima se i nije naigrao kao da su signalizirale da Bruno nije za najviše domete.

Nakon toliko promjena dogodio se Trapani. Sicilijanski drugoligaš kojemu je jedino na pameti izboriti opstanak i mirno se natjecati u ligi. Petković se tražio i nije dobro ušao u sezonu u kojoj su ga i ozljede usporavale. Napokon je imao trenera koji je beskrajno vjerovao u njega (Serse Cosmi – vodio Perugiu sa Rapaićem i Nakatom) i Petković je u drugom dijelu sezonu gotovo sam dovukao Trapani do kvalifikacija za prvu ligu. U četrdeset dana Bruno je zabio sedam golova i asistirao osam puta. Fantastičnim predstavama skrenuo je svjetla reflektora na sebe i ljetos su interes pokazali veliki Juventus i Genova.

Transfer se nije realizirao tada, ali jest prije nekoliko dana.

Petkovićeva nova stanica je Bologna s legendarnim Donadonijem koji je inzistirao na Bruninom dolasku i svi očekujemo nastavak lanjskih sjajnih igara 192 cm visokog napadača.

Brunina priča primjer je i poticaj svim mladim momcima kojima se vrata ne otvaraju iz prve. Poticaj igračima koje treneri zanemaruju i vrlo često neopravdano ignoriraju. Ako si vrijedan, odgovoran i tvrdoglavo uporan, uz talent koji posjeduješ, kad tad ćeš uspjeti u svojim naumima.

Grande Bruno, sretno u Bologni!

#samosport

#Ivanovsportskipogled

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime