Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i lječilišni hotel “Biokovka” u ovom trenutku vodi tek dva sudska postupka. Donedavno ih je bilo daleko više, a odnose se na neplaćene račune

Mnogi su proteklih dvadesetak godina odabrali upravo Biokovku za svadbenu večeru. Proslavili ljudi, skupili i koverte, ali kad je trebalo platiti račun, pravili se da ne razumiju hrvatski, a još manje matematiku. Izvjesni M.K. iz Makarske oženio se još 2005.godine, proslavio s obitelji, kumovima i prijateljima znanim i neznanim u Biokovci, ali do danas račun nije platio. Nakon silnih upozorenja, M.K. je ustrajao u neplaćanju pa je protiv njega uprava Biokovke zbog računa od 41.742,00 kn pokrenula ovršni postupak i ovršila. M.K. je sve donedavno bio nezaposlen, na sebi nema ni pokretnina niti nekretnina, ali je nakon nekog vremena dug priznao. Obećao ga platiti na rate i otišao na rad u inozemstvo jer u Makarskoj, izgleda, nema posla za njega.

Slučaj I.S. iz Makarske

2007.godine oženio se I.S. iz Makarske. Imao je manje uzvanika nego prije spomenuti M.K. i račun za svadbenu večeru u Biokovci bio je, rekli bi neki, “tričavih” 23.154,00 kn. Međutim, I.S. nije dug platio. Ostaje nepoznato je li novac potrošio na neke druge namjene ili su uzvanici premalo stavljali u koverte. U međuvremenu čovjek otišao u mirovinu, ali se Biokovka duga ne odriče. Pokrenuše ovršni postupak i sada mu svaki mjesec otkidaju od mirovine i to s kamatama.

Đ.Ž. iz Rogotina, a to je negdje tamo kod Ploča, oženio se 2011.godine, naravno u Biokovci. Svi restorani u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u to vrijeme bili zauzeti. Večeraše, popiše, zaplesaše, proveseliše se. Stigao račun od 19.943,00 kn, ali Đ.Ž. odbio platiti. I ovaj, donedavni mladoženja je sada u mirovini i za koji dan kreće naplata iz mjesec u mjesec po njegovom umirovljeničkom računu.

I Biokovka možda duguje milijune…

Bilo bi lijepo za upravu Biokovke da samo njima duguju, ali i Biokovka duguje drugima. Možda. Naime, u tijeku je sudski postupak pred Općinskim sudom u Splitu zbog nesavjesnog liječenja od strane KBC Split i Biokovke, a nezadovoljni pacijent i njegova obitelj potražuju iznos od 2,5 milijuna kuna. Tužbeni zahtjev je doduše odbijen, a tužitelj mora platiti 734.735,00 kn sudskih troškova, no to je tek nepravomoćna presuda…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime