Ljubica Bilić Koenig iz Podace već neko vrijeme ratuje sa institucijama zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo krađe privatnog vlasništva

Riječ je o 51 m2 privatnog zemljišta koje je u konačnici uvršteno u tzv. nerazvrstanu cestu. – Dio č.z 2215/13 k.o.Podaca preneseno je u nepostojeću fantomsku zemljišno knjižnu č.z. 3508 k.o.Podaca, posjedovni list broj 808 k.o.Podaca, broj zemljišno knjižnog uloška 7341 k.o.Podaca, sve kako bi se izgubila povijest zemljišno knjižne čestice zemlje 2215/13 k.o.Podaca i proglasili je nerazvrstanom cestom. Ukradena površina iznosi 51 m2, a pri svemu su se ignorirala presuđena rješenja sa klauzulom pravomoćnosti da č.z.2215/13 k.o.Podaca. Moje zemljište nije javna površina i Općina Gradac se na isto ne može uknjižiti. Konačno, zemljišno-knjižna čestica zemlje 2215/13 k.o. Podaca upisana je u zemljišno-knjižni uložak br.1422 k.o. Podaca s privatnim titularom, kazala je za portal Megamedia Ljubica Bilić Koenig.

U prilog svojim tvrdnjama, Ljubica Bilić Koenig pokazuje brojnu dokumentaciju. Rješenje Županijskog suda u Splitu, elaborat Općine Gradac, geodetski elaborat, katastarski plan i mnoštvo drugih dokumenata. Naoružana argumentima, Ljubica Bilić Koenig pokrenula je pravnu bitku sa onima koji su sudjelovali u onome što smatra otuđenjem privatnog zemljišta.

Kazneno je prijavila Matka Burića, načelnika Općine Gradac za izradu geodetskog elaborata po kojem se provodi krađa privatnog vlasništva. – Prijavila sam i suca iz Makarske Larija Glavaša koji izravno fizički i činjenično provodi krađu privatnog vlasništva po osnovi Tehničko – pravnog falsifikata “prijavnog lista” ovjerenog od strane Državne geodetske uprave , Područni ured za katastar Split, Odjel za katastar nekretnina Split, Ispostava za katastar Makarska, ovjereni parcelacioni geodetski elaborat KLASA : 932-06/2022-02/42 ; URBROJ : 541-28-02-04/6-22-3, od dana 26.01.2022. godine proveden po ovlašteniku Toniju Škrabiću, kazuje Ljubica Bilić Koenig.

Smatrajući da je izradio tehničko-pravni falsifikat (parcelacijskog elaborata), Ljubica Bilić Koenig kazneno je prijavila i Antu Radmana, magistra geodezije iz tvrtke “Trigonometar”. Toniju Škrabiću stavlja na teret da je kao državni službenik Državne geodetske uprave u Makarskoj ovjerio parcelacijski elaborat kojeg je izradio spomenuti Ante Radman iako to, tvrdi, nije smio učiniti. – Tea Begović, ovlaštenik zemljišno – knjižnog odjela Općinskog suda u Splitu sa stalnom službom u Makarskoj jer je po rješenju Z-471/2022 provela krađu privatnog zemljišta, a na osnovu tehničko-pravnog falsifikata i ovjerenom parcelacijskom geodetskom elaboratu KLASA: 932-06/2022-02/42; URBROJ : 541-28-02-04/6-22-3 , od dana 26.01.2022. godine  i proveden po ovlašteniku Toniju Škrabiću, kazala je Ljubica Bilić Koenig.

Prijavila je i Policijsku postaju Makarska jer smatra da nisu ništa poduzeli da se spriječi krađa privatnog vlasništva te između ostaloga navodi: “…vjerovali ili ne ali jedno od najčudnijih stvari u ovoj krađi privatnog vlasništva je uloga policije čiji djelatnici MUP Splitsko-dalmatinske županije PP Makarska su  terorizirajući  zakonitu vlasnicu i njenu obitelj zastrašivali, primjenjivali fizičku silu, vezali  ih u vlastitoj kući, sve bez nalogu u pisanom obliku, privodili u policijsku postaju, lažno optuživali”.

Na kraju je prijavila i Općinski sud u Splitu, stalna služba u Makarskoj po osnovu sudskog rješenja poslovni broj Z-471/2022 od dana 23.04.2022 te rješenja poslovni broj  Z-2808/2022 10.02.2023 godine. U obrazloženju kaznene prijave, Ljubica Bilić Koenig navodi sljedeće: “Navedene osobe i navedene institucije su  svjesno i planirano u ime i za interes Općine Gradac  prema kaznenom zakonu koje im se stavlja na teret  zloupotrijebili položaje i ovlasti te kazneni zakon iz članak 328 stavka 4 (zločinačko udruženje)  Zločinačko udruženje čine najmanje tri osobe koje su se udružile sa zajedničkim ciljem počinjenja jednog ili više kaznenih djela. Stoga se predlaže kazneni progon po službenoj dužnosti DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE , UREDU ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE I ORGANIZIRANOG KRIMINALA, kako bi osumnjičenici bili proglašeni krivima i kažnjeni po zakonu a gospođi LJUBICI BILIĆ KOENIG , OIB : 92786184973 , sa adresom prebivališta Primorski put 1 ; PODACE  vraćena ukradena imovina i nadoknađena prouzrokovana šteta.”.

– Mnogi si postavljaju pitanje kakva je ta zemlja bez vladavine prava? To je Republika Hrvatska! Na Općinskom sudu u Makarskoj, u kome se već 15 (petnaest) godina  institucionalno otima č.z 2215/13 k.o.Podaca, Primorski put 1, ignoriranjem zakona od strane  državnih službenika i uz fizičku zaštitu i potporu MUP-a splitsko-dalmatinske i PP Makarska počinjena je teška krađa privatnog vlasništva. Zamislite da planirate opljačkati banku i policija ide da vas čuva u toj pljački, a radi jednog neplaćenog računa proglašavaju  vas većim  kriminalcima i uz policijsku zaštitu vam se otima privatna imovina… narod ostaje bez svojih nekretnina, obitelji završavaju na ulici i napuštaju Hrvatsku.  Primjenjuje se uvijek isti model nepravde. Zakon jačega i uz potporu policije. Na sudovima se samo analiziraju događaji, a uzrok se uvijek zanemaruje.  Lažima se prikriva istina, a istina se ignorira i silom pokušava sakriti. To  je totalna obmana i naroda i vladavine prava. To je isključivo način da se lakše  pljačke, zaključuje Ljubica Bilić Koenig.

14 KOMENTARI

 1. Nova krađa pod nazivom ” NERAZVRSTANE CESTE ”

  Podjelu koju su nam nametnuli dijeli se na poslušne marionete koje dobiju posao u državnim institucijama i postaju sluge zla sistema i narod koji ostaje bez posla ali su mu nametnute izmišljene obaveze koje je prisiljen plaćati. Da li može biti nešto luđe i bahatije nego da platiš nekoga da te pljačka i progoni?
  ONI SU JAČI I MOGU NAM OTIMATI i PLJAČKATI NAS, ONI IMAJU U SVOJOM RUKAMA SVE: MOĆ, NOVAC, ORUŽJE, LAŽI I POLICIJU IZA LEĐA, KOJA ĆE IH ČUVATI KAD SE SPOTAKNU U SVOJIM LAŽIMA JER SU SVJESNI SVOJIH NEDJELA! JAČI STE MOŽETE NARODU OTIMATI ALI NEMOŽETE USTAVU, USTAVOM JE ZAŠTIĆENO PRIVATNO VLASNIŠTVO A USTAV JE BIBLIJA SVAKE ZEMLJE!

  ŠTA JE NAMA OSTALO? SAMO ISTINA ! ISTINA JE NAŠE JEDINO ORUŽJE KOJIM SE MORAMO BORITI PROTIV OVAKO ORANIZIRANE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE I KO IDE PUTEM ISTINE NE SPOTIČE SE.

  Niti jedna ovako organizirana pljačka se nebi mogla sprovoditi bez učešća VLADE, DOHR-A, MUP-A, USKOKA, SUDACA I PRAVOSUĐA I BEZ ZADNJE KARIKE TOG LANCA -ODVJETNIKA. NISAM SAMO JA OŠTEĆENIK I ŽRTVA OVAKO ORGANIZIRANOG KRIMINALA, ŽRTVE SMO SVI MI POREZNI OBVEZNICI.

 2. TUDJE NEĆEMO / SVOJE NE DAMO! – TITO
  Super, bravo, ne daj se drugarice Ljubice i idi do kraja!
  Do pobjede!🎖❤️✊
  Kriminalci trebaju i moraju biti otkriveni, razotkriveni i privedeni zakonu i pravdi!
  Smrt fašizmu i kriminalu, sloboda i pravda narodu!
  Sretno!⭐️

   • Dragi narednice U medjuremenu je vecem dijelu planeten poznata igra USA i zapada sa NATOM koji ruse tudje zemlje po svijetu, pljackaju ih a prstom uvijek upire u istok i Rusiju .

    Razrusili su Jugoslaviji, privredno jednu od jacih evropskih zemalja ubacili organizirani kriminal koji ti kuce otima i prstom upiru u mrtvog Tita .

    Ovo nisu ni Titove ustase, ni Kommunist, ni cetnici OVO SU ZLOCINCi. KOJI OD MOGA I TVOGA DJETETA OTIMA I PROGONE NAS.

 3. Hebo te Tito ! Pa on je prvi s komunistima uveo otimačinu a ovo danas su samo sljedbenici i rodbina istih bandita vec skoro 100 godina

 4. Isto stanje je kod mene u Posedarju, Ljubici Koenig opljačkali 51 m2 površine a meni 51 000 m2 površine sve pod istim modelom, sprega katastra i suda u Zadru, koji “proizvode” rješenja sve podmuklo i bez znanja vlasnika. Dokaze koje imate sud ignorira ili vas još optuži i plaćajte sudske troškove godinama. Da državne institucije ne rade svoj posao po Ustavu, zakonima i međunarodnom pravu ukazuje i sama činjenica kad podignete optužnicu za teško počinjeno kazneno djelo DOHR ne rješava se i čeka zastaru i još imate sreću ako vas ne optuže za klevetu! Slučaj Ljubice Koenig je čisti dokaz da počinitelji bez imalo straha od zakonskog progona su se tako osilili da uzmu sve što im se sviđa. Isto to rade i mojoj obitelji godinama.

 5. Habe ich das richtig verstanden❓
  Sieben Mitarbeiter staatlicher Institutionen haben sich zusammengeschlossen und einen privaten Garten gestohlen❓
  Was bedeuten würde, dass man es hier mit Korruption zu tun hätte ⁉️

  Hat der Kroatische Staat diesbezüglich keine Gesetze❓
  Welche Institution wendet diese Gesetze an❓

  • Gute Frage in Kroatien ist es in den letzten Jahren üblich geworden, dass Privateigentum ohne rechtliche Grundlage durch Justiz und Polizei geplündert wird. Für einen Banküberfall erhalten Sie eher Polizeischutz als für den Schutz von Privateigentum oder für eine unbezahlte Rechnung über 300 Kuna (ca. 50 Euro) werden Sie zum größeren Verbrecher erklärt !

 6. Pa kad se moze preko noci “legalno i sve po zakonu” ljudima oteti 200 kuca na Bracu, zasto bi bio problem oteti nekih pedesetak m²…no problem, idemo dalje…ko je sljedeci…To je evropska stecevina prava…divlji zapad…

 7. Vlast u jednoj zemlji su službene osobe koje rade u dobrobit države i njenih naroda.Teško mi je povjerovati da državna institucija i namještenici rade u dobrobit države i naroda otimajući privatno vlasništvo. Bravo gos. Koenig pred kriminalom se ne pada na koljena

 8. Diebstahl von Privateigentum: Warum?
  Technische/rechtliche Fälschung: Warum?

  Irgend ein Sinn oder Zweck wird ja sicherlich hinter den 51qm stecken. Wer hat was davon?

  Meiner Erfahrung nach ist Kroatien so ein schönes, kleines Land, in dem aber viel Unrecht gewährt wird, was viele Kroaten dazu treibt, das Land zu verlassen.

  An wen kann man sich wenden, um unterstützt und geschützt zu werden?

  Ich wünsche Frau Bilic-König die Kraft, Energie und Unterstützung, die ihr „gerechterweise“ ZUSTEHT. Viel Glück und alles Gute.

  • Vielen Dank für Ihre Unterstützung, In ihren Romanen findet Agatha Christie Mörder mit der Schlussfolgerung: „Was ist das Motiv und wer profitiert am meisten…?“

   In meinem Fall war das Motiv die Person, die die Grundstücke verkaufte, und der Vorteil war die Person, die sich etwas aneignete, das ihr nicht gehörte. Alles deutet auf eine Person hin, den Bürgermeister, einen Beamten Wer hat es ihm erlaubt?

   In einem gesunden System wäre das Problem innerhalb von 15 Tagen und nicht in 15 Jahren des Terrors gelöst. Leider der Täter wird geschützt und die Wahrheit wird der Polizei vorenthalten!

   Regierung in einem Land verpflichten sich, seine Institutionen, die natürlichen Rechte aller innerhalb seiner Grenzen lebenden Menschen zu schützen.

   Zu den Naturrechten zählen die grundlegenden Menschenrechte und Freiheiten, die Würde, das Recht auf Leben, das Recht auf Arbeit und der Schutz des Privateigentums. Alles wird durch die Verfassung und die Gesetze eines Landes sowie durch die internationale Rechtsordnung geschützt, die über Jahrzehnte für den Erhalt des Friedens in der Welt und die Unterdrückung der Kriminalität geschaffen wurde.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime